• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Ca. 70 km syd for Tyrkias Middelhavskyst ligger Kypros. Her kan du oppleve skjønn natur, fantastiske strender og et behagelig klima året rundt.


 Den tyrkiske del av Kypros har siden 1983 fungert som en selvstendig stat. Det offisielle navnet er ”Den tyrkiske republikk Nord-Kypros”, men staten er formelt kun anerkjent av Tyrkia. Her bor ca. 300.00 av Kypros i alt ca. 800.000 innbyggere. Hovedstaden er Nicosia – på tyrkisk Lefkosia – som den dag i dag er delt i to: En gresk del og en tyrkisk del. 


Kypros har en lang og spennende historie, og både romerne, byzantinerne, kristne korsfarere og osmannerne har satt deres preg på øyen. Den dag i dag er det stadig et stort utvalg av både kirker, klostre og moskéer. Overalt på øyen blir man møtt av frodige hager og appelsin- og sitronåkere.


Den hyggelige havneby Kyrenia – på tyrkisk Girne – er absolutt et besøk verdt. Ved havnen ligger en gammel borg, som er bygget i både venetiansk og byzantinsk stil. Her er innrettet en særlig avdeling for et handelsskip som gikk på grunn for et par tusen år siden. Skipet ble funnet i 1965 utenfor Kyrenias kyst av en fisker, og etterfølgende har arkeologer gjenskapt så mye av skipet som mulig. I utkanten av Kyrenia – på toppen av en bergtopp – ligger St. Hilarion slottet, som opprinnelig ble bygget som et kloster, og som i etterkant inspirerte Walt Disney til Snehvit sitt slott.


Et nytt område for turister på Kypros er Bafra, som ligger litt over en time øst for Girne. Her får du fine strender og mange nye, flotte hoteller å velge mellom, ofte med omfattende Ultra All Inclusive-programmer og masse av fasiliteter.


På tross av at Nord-Kypros i mange år har vært et populært reisemål for engelske, tyske og hollandske turister, fremstår øyen stadig forholdsvis urørt i forhold til de fleste andre turistreisemål. Det er stadig mulig å finne små, lokale landsbysamfunn. Liker du å vandre, er Nord-Kypros et perfekt reisemål. Noe man også skal nevne med hensyn til Nord-Kypros er mat og drikke. Du spiser og drikker til ytterste rimelige priser, porsjonene er ofte imponerende store og kjøkkenet er en blanding av det kypriotiske og det tyrkiske kjøkken. Det produseres også god vin på Kypros.


 Fakta om Nord-Kypros:


Flytid:
 Beregnet flytid fra Oslo til Istanbul 3 timer 30 min. Fra Istanbul til Nord-Kypros 1 time 30 min. Hvis du flyr til Nord-Kypros via  Antalya eller Gazipasa, skal du regne med en flytid til Antalya eller Gazipasa på 3 timer og 35 minutter, og videre til Ercan-lufthavnen på Nord-Kypros på 25 minutter. Det er et kort teknisk stop i Tyrkiet, men du behøver ikke å forlate kabinen.

 

Transfer: Fra Ercan lufthavnen til det første hotell i Kyrenia ca. 45 min. og til det første hotell i Famagusta ca. 40. min. Til Bafra tar det ca. en time. Transferen skjer med våres lokale agent. Det kan forekomme, at det ikke er en guide med i bussen. I så tilfelle gis det informasjon til gjestene i lufthavnen, like innen bussen kjører mot destinasjonen.

 

Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo .Tlf 22128760

 

Tidsforskjell:  + 1 Time

 

Telefon: Ring +90 etterfulgt av telefonnummeret. Skal du ringe hjem til Norge skal du ringe 0047 etterfulgt av telefonnummeret.

 

Vaksinasjon: Kontakt din lege eller vaksinasjons klinikk.

 

Beboere: Nord-Kypros har ca. 300.000 innbyggere. Herav bor ca. 55.000 i Kyrenia og ca. 40.000 i Famagusta.

 

Priser mat: Den gjennomsnittlige pris for en to retters middag er ca. 120,- pr person. En øl koster omkring 20 kr.

 

Priser for øvrig: I butikken: 1 liter vann ca. 3: -, flaske mineralvann (33 cl) omkring 4: -, hvitt brød ca. 2: -, Chips 200g ca. 12: -

 

Strender: Sand-, sten- og klippestrender. Ved Famagusta finnes én av øyens beste strender, her er også er gode muligheter for snorkling og dykking.

 

Natteliv: Godt utvalg av restauranter, barer og cafeer med god mat til riktig gode priser i Kyrenia og Famagusta. I Kyrenia finnes en del butikker med alt fra moteklær til lokalt kunsthåndverk. I Bafra er det også litt shopping og nattelivet er begrenset til hotellene. 


 Aktiviteter: Vandreturer, vannsport, dykking etc. Mange større hoteller har eget casino. Disse er mye besøkt av tyrkiske turister.

 

Penger: Kredittkort betaling aksepteres i begrenset omfang. Pengeautomatene tar imot de mest vanlige kort. Veksle kun kontanter i banken eller på godkjente vekselkontorer.    

 

Trafikk: Vær oppmerksom på at det kjøres i venstre side av veien!

 

Ramadan og helligdager 2020: Nyttårsdag: 1. januar. Barnas dag: 23. april.  Den 23. april begynner også den muslimske fastemåned Ramadan. I denne perioden vil offentlige kontorer og banker ha begrensede åpningstider. Avslutningen på Ramadanen markeres med 3 festhelligdager (24 -26. mai). Arbeidernes dag: 1. mai. Atatürks minnedag samt ungdommens sportsdag: 19. mai. Kurban Bayram (offerfesten): 31.juli - 3. august. Seierens dag: 30. august. Republikkens dag: 29. oktober.

 

Bemerk at det på denne destinasjon ikke tilbys dansk guideservice. Våres lokale samarbeidspartner TOURPLUS vil være tilgjengelig ved ankomsten og på følgende telefonnummer: Tlf +90 533 870 8423, +90 533 870 8426, +90 533 870 8429


Været på Nord-Kypros                                                                                                   

Jan Feb Mar Apr Mai Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c