• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Hvor ligger de beste strendene på Nord-Kypros?


Den nordlige del av Kypros har som naboen i syd noe av Middelhavets beste strender. Her er det oftest lavvann, sanden er bløt og her er generelt bare gode badeforhold. På Nord-Kypros har du dessuten den fordel at du fint kan finne din helt egen strand - her er god plass til det meste. Det kan være en god idé å leie bil, for å finne de mest private og de flotteste strendene på Nord-Kypros, eller ta lokalbussen eller kanskje ta en taxi, det koster ikke så mye.
 
Foruten de offentlige strendene, er det mange strender med gode fasiliteter som dusj, bar, liggestoler osv ved mange hoteller. Du betaler et lite entrégebyr for at kunne bruke fasilitetene - prøv det ved et av de flotte luksushotellene, en deilig opplevelse!

Strendene ved Girne (eller Kyrenia på gresk)


Du kan faktisk bade like inne i sentrum av Girne ved å bruke luksushotellet Rocks kjempe terrasse ut til havet. Her er badebroer og lekre forhold, men ingen sandstrand. En av de beste strendene ved Girne ligger 8 kilometer øst for byen ved det berømte hotell Acapulco. Super strand med perfekte forhold for familier.  Den neste strand vi vil tipse om er den offentlige stranden Turtle Beach ved Alagadi - bare et lite stykke østpå fra Girne. Den flotteste sand, lavvann og her er en bar og ikke minst er stedet kjent for at skilpadder legger sine egg her. Det betyr at deler av stranden vil være avsperret i perioder, men her er det allikevel god plass til alle.
 
Vest for Girne ligger Escape Beach, en flott strand med gode fasiliteter for hele familien. Om kvelden er det her liv i baren. Andre gode strender tett på Girne er i Alsancak, Catalköy og Ozanköy.
 

Stranden ved Karpaz, Famagusta og andre steder på Nord-Kypros


Helt ute østpå finner du Karpaz-halvøyen, en smal og lang stripe natur som til sist ender i dramatiske klipper - og de mest fantastiske strender! Golden Beach strekker seg meget langt med finkornet, hvit sand, det reneste badevann og så er det lavvann. Her er få fasiliteter, medbring gjerne mat, drikke, håndkler og kanskje en liten parasoll. Litt lengre sydpå langs Kypros østkyst finner du den forholdsvis ny ferieby Bafra. Her kan du også kjøpe deg adgang til luksushotellenes ofte superflotte strender, og her er også offentlige strender, dog uten de større fasiliteter.
 
Ennå litt lengre sydpå kommer Famagustaområdet. Her finner du en av Kypros mest populære strande Glapsides Beach. Her er liggestoler, dusj, bar, restauranter og mye annet. Et fantastisk sted for familier og alle andre strandelskere. Om kvelden forvandles barområdet til en fest frem til den lyse morgen. I det samme område ligger Silver Beach. Den har ikke så mange fasiliteter, men er til gjengjeld barnevennlig og med lavvann, hvor de små kan plaske trygt i vannkanten. Det er også andre gode strender på Nord-Kypros som Karakum, Camelot, Mare Monte og ikke minst Palm Beach som ligger like ved grensen til den forlatte spøkelsesby Varosha.
 
Får du lyst til å besøke Nord-Kypros? 

Se våres rejser til Nord-Kypros og alle hoteller her