• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 


Hvor er de beste strendene i Alanya?


 
Hva ville en tur til Alanya vært uten å besøke de fantastiske strendene som finnes i og rundt Alanya? Her er noen tips som hjelper deg med å finne den perfekte stranden for deg og familien. I Alanya er det to store strender med den 300 meter høye fjellformasjonen som skiller de to strandområdene. De to store strendene i Alanya heter Kleopatrastranden og Østre strand. Det er her de fleste turister vanligvis tilbringer dagene på stranden. Her har du tilgang til toaletter, mat og drikke, du kan leie solsenger og parasoller, og det er også mange vannaktiviteter som bananbåter, vannscooter og paragliding. Andre populære strender som Alanya tilbyr er Portakal Beach og Incekum Beach. Dette er to litt mindre strender men absolutt verdt et besøk i solferien. Les mer om Alanya

 

Kleopatrastranden - kanskje den vakreste stranden i Alanya


 Den to kilometer lange Kleopatrastranden er den mest populære stranden i Alanya blant turister, beliggenheten er vest for klippen. Her møter Middelhavet en grovkornet strand med mange små strandbarer hvor du kan kjøpe mat og drikke under oppholdet på stranden. Det er både solsenger og parasoller til leie for en billig penge, men det er verdt å tenke på at sanden kan bli veldig varm, så ta gjerne med deg noen strandsko i strandbagen. Husk at vannet blir fort dypt her og når det blåser blir det ganske høye bølger. Vi vil derfor ikke anbefale å bade her med små barn eller med barn som ikke er 100 % trygge i vannet enda.

 

Østre strand - 5 kilometer med nydelig strand i sentrum


 Akkurat som navnet tilsier ligger Østre strand øst for klippen. Her finner du en litt smalere, men hele fem kilometer lang strand bestående av grus og rullestein. Det er også mulighet for å ta en drink eller noe å spise på en av de mange restaurantene og barene langs stranden. Også her kan sanden bli skikkelig varm, så husk strandsko. Denne stranden er perfekt for barnefamilier siden den er relativt langgrunn. Finn det perfekte hotellet i Alanya her


Portakalstranden


Ønsker du å tilbringe dagen på stranden på en litt mindre strand med de storslåtte Taurusfjellene som bakteppe til en hvit paradisstrand da er Portakalstranden perfekt. Portakal betyr forresten "oransje" på tyrkisk! Denne stranden er ca. 1 kilometer fra sentrum av Alanya, men tro oss, du vil ikke angre på det hvis du drar hit. Beliggenheten er litt lenger øst for Østre strand. Det er trolig den mest populære stranden i byen etter Kleopatrastranden, selv om vannet vanligvis er litt kaldere. Her kan du, hvis du er litt eventyrlysten, prøve forskjellige typer vannsport. Det er også tilgang til koselige restauranter og barer om du blir sulten. Portakalstranden er veldig langgrunn og er derfor utmerket for barnefamilier.


Incekumstranden - en rolig strand like ved Alanya.


Dette er den beste stranden for de som ønsker å komme seg vekk fra turister og støy. Den ligger ca. 20 kilometer fra sentrum av Alanya og kan lett nås med lokalbuss (Dolmus). Stranden er kjent for sin fine sand. Her er det mer plass enn på de store strendene i sentrum og tempoet her er også litt lavere. Stranden i Incekum er langgrunn og perfekt for barnefamilier..