• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Kato Stalos - En sjarmerende landsby 7 km vest for Chania som kombinerer tradisjonell gresk sjarm med moderne bekvemmeligheter. Kato Stalos er kjent for sine fantastiske sandstrender og krystallklare vann. Turister som ønsker strandliv, kan nyte avslappende dager i solen, bygge sandslott med barna på den myke sanden på stranden eller utforske undervannsverdenen ved å snorkle eller seile. De fredelige omgivelsene gjør Kato Stalos til et ideelt sted for både familier og par.


Det er uendelig mange muligheter for fotturer og trekking i landskapet rundt Kato Stalos. De nærliggende fjellkjedene byr på spektakulære utsikter og muligheten til å oppdage Kretas biologiske mangfold.

Historieinteresserte kan besøke den stemningsfulle gamlebyen i Chania, ca. 7 km fra Kato Stalos, og mange andre gamle steder som vitner om Kretas rike fortid. Et besøk til landsbyen Pano Stalos er et utmerket utfluktsmål - Pano Stalos er en sjarmerende tradisjonell landsby som ligger i fjellene, og du kan gå dit til fots; den ligger i kort avstand fra Kato Stalos, og du kan nyte den fantastiske naturen underveis.

Strendene ved Kato Stalos


Den fantastiske sandstranden i Kato Stalos strekker seg helt til Agia Marina. Stranden er langgrunn, noe som gjør den til et perfekt sted for barnefamilier. Det klare, rene vannet og de utmerkede fasilitetene har gitt den EUs blå flagg. På stranden kan du også prøve deg på ulike vannsporter som vannscooter, bananbåt og de mer avslappede kajakk- og vannscooterkjøringene.


Shopping i Kato Stalos


I sentrum av Kato Stalos, som hovedsakelig er konsentrert rundt hovedveien og stranden, finner du turistbutikker, supermarkeder og restauranter. For et bredere utvalg av shoppingmuligheter anbefaler vi et besøk til Chania, som ligger ca. 7 km fra Kato Stalos.


Restauranter og underholdning


Kato Stalos har ikke et spesielt livlig natteliv sammenlignet med nærliggende større feriesteder som Chania. Kato Stalos er mer kjent som et familieferiested med vekt på avslapping og en rolig atmosfære.

Du kan likevel nyte drinker og gode måltider på steder som Esperides All Day Bar. Baren tilbyr et variert utvalg av forfriskende cocktailer, kvalitetsviner og kaldt øl. Esperides er også kjent for sin avslappede atmosfære og vennlige service. Som navnet antyder, er Esperides All Day Bar åpen hele dagen, noe som gjør den perfekt til frokost, lunsj og middag. Baren serverer også snacks og småretter, og har ofte levende musikk eller annen underholdning.

For et gresk måltid kan du besøke restauranten Krinos. Restauranten er kjent for sin deilige greske mat og koselige atmosfære. Krinos tilbyr et variert utvalg av tradisjonelle greske retter som moussaka, souvlaki, tzatziki og saganaki.

Snacks for hele familien? Ta turen til Fast Food Friendly. Dette stedet er spesielt kjent for sine deilige gyros-pitabrød, laget med enten svinekjøtt eller kylling. All matlaging gjøres med ekstra jomfru kretisk olivenolje og kun ferske kretiske råvarer.
 
Informasjon om Kato Stalos:

Beregnet flytid fra f.eks. Oslo Gardermoen: 4,5 timer
Transfer: Fra Chania flyplass tar det ca. 40 minutter å kjøre til de mest populære feriestedene vest for Chania. Chania flyplass-Kato Stalos ca. 25 km/40 min.
Tidsforskjell: 0 timer
Telefonsamtaler: Slå +30 og gresk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Norge, slår du +47 og telefonnummeret. Eventuell første null i nummeret skal utelates.
Vaksinasjoner: Ingen vaksinasjoner er påkrevd. Rådfør deg med legen din hvis du er usikker.
Befolkning: Byen Chania har ca. 150 000 innbyggere. Om sommeren, inkludert turister, har Kreta opptil 1 million mennesker.
Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag er ca. 23 euro per person. En øl koster ca. 3,5 euro og sigaretter ca. 5 euro.
Strender: De fleste hotellene har egne strender.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og hoteller, mens minibanker aksepterer de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024 :

Nyttårsdag: 1. januar
Helligtrekongersdag: 6. januar
Nasjonaldagen: 25. mars
Langfredag: 3. mai
Påske: 5.-6. mai
Pinse: 23. juni
Kristi himmelfartsdag: 15. august
«Si nei»-dagen: 28. oktober
Jul: 25.-26. desember


Været i Kato Stalos:

JanFebMarAprMaiJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDes
29°c29°c26°c23°c20°c19°cDenne teksten er skrevet av Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran i fellesskap. Begge har jobbet for Mixx Travel siden 2020.