• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99


Vakre Platanias, oppkalt etter platantrærne i området, er et yndet reisemål for nordiske turister som kommer tilbake år etter år på grunn av de fine sandstrendene og det turkise havet. Her er det mye å se og gjøre for hele familien, og Platanias tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter og utflukter, blant annet båtturer, dykking, vannski og turer til naturskjønne steder i nærheten. 

Området byr også på en rekke utendørs- og eventyrlige aktiviteter som fotturer og terrengsykling. Platanias har et livlig og variert natteliv som passer både for unge turister og voksne som liker uteliv. Her finnes det mange barer, klubber og restauranter, og området er også et populært sted for arrangementer og fester.

 Hvis du er interessert i Kretas historie, finnes det mange historiske steder og attraksjoner i nærheten av Platanias, som gamle kirker, festninger og arkeologiske utgravninger. Den mest kjente er nok Johannes-festningen, som ble bygget i middelalderen for å beskytte området mot pirater.


Strender i Platanias


Platanias-stranden, vest for Chania, er en av de mest populære strendene i området. Det er en ca. 2 kilometer lang sandstrand som strekker seg fra Agia Marina til elven Keritis. Det finnes flere strandtavernaer og barer hvor du kan leie solsenger og parasoller. Om sommeren kan du delta i ulike vannsportsaktiviteter. Hvis du er ute etter et roligere strandområde, anbefaler vi den vestlige delen av stranden nær elven Keritis. I nærheten av Platanias ligger Agia Marina Beach, en annen populær strand i området. Stranden er en bred sandstrand med gode muligheter for bading og soling.

Stalos Beach er en rolig strand ca. 3 kilometer øst for Platanias og er populær blant familier. Stranden består av sand, og vannet er klart og grunt, noe som gjør den til et trygt sted for barn. Hvis du er ute etter fantastisk natur og en mulighet til å slappe av litt unna de travle turistsentrene, anbefaler vi Gerani Beach.


Shopping i Platanias


Platanias har en rekke mindre butikker og markedsplasser der du kan shoppe. I sentrum av Platanias og langs kysten ligger det mange butikker, suvenirbutikker, kles- og skobutikker og andre spesialforretninger med lokalt håndverk, klær, tilbehør, suvenirer, smykker, keramikk og andre gaveartikler. Det finnes også supermarkeder og nærbutikker der du kan kjøpe mat, drikke og andre dagligvarer. Hvis du er ute etter et større og mer moderne utvalg, kan du dra til Chania.


Restauranter og underholdning i Platanias


Platanias' mattilbud vil tilfredsstille selv den mest kresne gourmet. Området har flere tradisjonelle greske tavernaer som serverer lokale delikatesser som gyros, souvlaki, moussaka og saganaki. Hvis du vil smake på internasjonal mat, har Platanias også et variert utvalg av internasjonale restauranter, blant annet italienske, kinesiske, meksikanske og indiske.

Det finnes flere strandbarer og kafeer langs kysten der du kan nyte forfriskende drinker og snacks mens du beundrer havutsikten og solnedgangen.


Hvis du vil nyte gresk mat og atmosfære sammen med hele familien, er Nemo restaurant på Platanias-stranden noe for deg. Redwood Bar & Grill er en annen familievennlig restaurant for kjøttelskere. Carpe Diem er en sjømatrestaurant som serverer greske måltider med ferske salater og fargerike forretter. Gå ikke glipp av det ferske kretiske ølet på fat og forfriskende cocktailer. Utelivselskere vil garantert like musikken og det store utvalget av kaffe og eksotiske cocktailer på Amalfi Caffè & Cocktail Bar - et flott sted å slappe av og nyte atmosfæren.

Platanias har et livlig natteliv med mange barer, puber og nattklubber som tilbyr underholdning og drinker til langt ut på morgenkvisten.


Om Kreta:


Flytid: Beregnet flytid fra for eksempel Oslo: litt over 4 timer.

Transfer: Fra Chania lufthavn kan du regne med en 40-minutters kjøretur til de mest populære feriestedene vest for byen Chania.

Tidsforskjell: 0 timer

Telefonsamtaler: +30 og gresk telefonnummer. For å ringe til Norge, slå +47 og telefonnummeret.

Vaksinasjoner: Ingen vaksiner er påkrevd. Rådfør deg med legen din hvis du er i tvil.

Befolkning: Byen Chania har rundt 150 000 innbyggere. Om sommeren, inkludert turister, bor det opptil 1 million mennesker på Kreta.

Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på rundt 20-25 euro per person. En øl koster rundt 3,5 euro, sigaretter rundt 5 euro.

Strender: De fleste hotellene har strand.

Uteliv: Diskoteker, klubber og barer på de største feriestedene.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.

Valuta: Kretas valuta er euro. Det er mulig å betale med kredittkort i de fleste butikker og på alle hoteller, og minibankene godtar de vanligste kortene.


Helligdager i Hellas i 2024:

Nyttårsdag: 1. januar

Helligtrekongersdag: 6. januar

Nasjonaldagen: 25. mars

Langfredag: 3. mai

Påske: 5.-6. mai

Pinse: 23. juni

Kristi himmelfartsdag: 15. august

"Nei-dagen": 28. oktober

Jul: 25.-26. desember


Været i Platanias:


JanFebMarAprMaiJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDes
29°c29°c26°c23°c20°c17°c