• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Byen Chania byr på en variert blanding av historie, kultur, fantastisk natur og solfylte strandferier. Hvis du er historieinteressert og liker shopping og rolige spaserturer, er Chania det perfekte reisemålet. Spesielt i gamlebyen, som sjarmerer besøkende med sine trange gater, vakre venetianske hus og havnen, kan du føle historiens vingesus. Utforsk tradisjonelle butikker, besøk kunstutstillinger, og sett deg ned og nyt autentiske kretensiske kafeer og restauranter.


Strender i og rundt Chania


For en avslappende dag på stranden kan du dra til Nea Chora, en liten bukt bare en kort spasertur fra Chania sentrum. Nea Chora-stranden har myk sand og klart, turkist vann, noe som gjør den til et ideelt sted for soling og bading. Stranden er også relativt grunn, noe som gjør den relativt trygg for barnefamilier. Det finnes flere strandbarer og tavernaer på stranden som tilbyr forfriskende drinker og deilig snacks. Du kan nyte fersk sjømat eller tradisjonelle greske retter mens du beundrer havutsikten.

For den aktive feriegjesten finnes det ulike vannaktiviteter som snorkling, vannski eller vannscooter. I nærheten av stranden finner du en havn der du kan se tradisjonelle fiskebåter og føle atmosfæren i en autentisk gresk landsby.Shopping i Chania by


Chania er en flott by for shopping - fra tradisjonelt håndverk og lokale delikatesser til internasjonale motebutikker. Når du er på ferie i Chania, bør du sjekke ut shoppingmulighetene i Chanias gamleby (den venetianske havnen): I de trange gatene i Chanias gamleby finner du sjarmerende butikker, kunsthåndverkere og suvenirbutikker. Her kan du kjøpe tradisjonelle greske produkter som olivenolje, honning, håndlaget keramikk og smykker.

Hvis du vil ha et mer internasjonalt tilbud, kan du ta turen til Halidon Street, en av Chanias viktigste handlegater med mange butikker, klesbutikker, skobutikker og smykkeforretninger. Her finner du både internasjonale motemerker og klær og tilbehør fra lokale designere. Gå ikke glipp av Agora, et tradisjonelt gresk marked som selger ferske lokale råvarer som frukt, grønnsaker, oliven og oster. Det er et flott sted å smake på og kjøpe autentiske kretensiske smaker.Restauranter og underholdning i Chania by


Chania har et bredt utvalg av restauranter, barer og tradisjonelle tavernaer med alt fra internasjonale retter til tradisjonelle kretensiske delikatesser som dakos, tzatziki og moussaka. Underholdningen i Chania er for alle aldre, og spesielt den populære venetianske havnen er verdt å utforske - her kan du gå i ditt eget tempo, nyte utsikten over havet og beundre de tradisjonelle venetianske bygningene.

Det finnes også mange kafeer, barer og restauranter i havneområdet. Chanias gamleby byr på mange underholdningsmuligheter, blant annet konserter, tradisjonelle danseforestillinger og kunstgallerier. Du kan også oppleve et livlig natteliv i de mange barene og klubbene.


Fakta om Kreta: 

Flytid: Beregnet flytid fra Oslo : 4 timer 20 min
Transfer: Fra Chania flyplass til det første hotellet på Chaniakysten ca. 30-45 minutter avhengig av trafikk. Til det første hotellet i Rethymnon ca. 1 time og 30 minutter og til Heraklion ca. 2 timer. Transfer skjer med Mixx Travel-personale eller med vår lokale agent. Det kan skje at det ikke er guide på bussen. I slike tilfeller gis informasjon til gjestene på flyplassen rett før bussen går til destinasjonen.
Pass og Visum: Norske statsborgere reiser visumfritt til Kreta, som jo er en del av EU. Vi anbefaler dog, at du medbringer ditt pass.
Tidsforskjell: Norsk tid + 1 time.
Telefon: Ring +30 etterfulgt av det greske telefonnummer, vil du ringe til Norge skal du ringe +47 etterfulgt av telefonnummeret.
Vaksinasjon: Ganske alminnelige forhold for turistreiser til Middelhavet. Det kreves ingen vaksinasjon. Kontakt evt. din egen lege.
Beboere: Kreta har omkring 650.000 faste innbyggere. Chania by har ca. 150.000 innbyggere. Om sommeren er det inkl. de besøkende opp mot 1 million mennesker på Kreta.
Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på ca. 140 kr. per person. Øl koster ca. 40 kr., sigaretter ca. 60 kr.
Strender: De fleste større hoteller har sin egen strand. De offentlige strender holder ofte god standard.
Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de større feriebyer.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, vandreturer.
Penger: Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens pengeautomater (Bankomat) tar de mest vanlige kort.  Du kan også veksle til euro hjemmefra.


Helligdager 2024:

Nyttårsdag: 1. januar

Helligtrekonger: 6. januar

Nasjonaldagen: 25. mars

Langfredag: 3. mai

Påske: 5. mai - 6. mai

1. mai: 1. mai

Pinse: 23. juni

Jomfru Marias himmelfart: 15. august

Ochi-dagen (nei-dagen): 28. oktober

Jul: 25. desember – 26. desember


Været i Chania By

Jan Feb Mar Apr Mai Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c


Denne teksten er skrevet av Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran i fellesskap. Begge har jobbet for Mixx Travel siden 2020.