• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 

Tyrkias store skjønnhetsguide


 Det er mange måter å skjemme bort deg selv under ferien i Tyrkia, alt fra et besøk til frisøren til å fikse negler og øyevipper eller den gamle tyrkiske tradisjonen med tyrkisk bad. Tankene dine kan da være, hva er et tyrkisk bad og hva koster en behandling? Eller hva koster et besøk hos frisøren? Du trenger ikke tenke mye mer, for det er akkurat det vi vil fortelle deg om her!

Tyrkisk hamam - en opplevelse for både kropp og sjel!


 Hamam er en gammel tradisjon i Tyrkia. Det har vært en tid for avslapning og en sosialt møteplass for både kvinner og menn i generasjoner. Det spilte en stor rolle for hverdagslivet som et sted å slappe av og vaske seg, ettersom man ikke hadde rennende vann hjemme.  Hamam er den perfekte starten på ferien. Skrubben fjerner uren hud og døde hudceller og gir deg en sunnere, renere og jevnere hud som får solbrunheten til å vare mye lenger. Det finnes mange forskjellige typer hamam med både enklere og mer luksuriøse varianter, men de fleste hamam tilbyr badstue, kroppsskrubb, såpemassasje og oljemassasje.

Et tyrkisk bad begynner vanligvis med et besøk i badstuen eller dampbadstuen før du kan komme inn i selve tyrkisk badet. Her legger du deg på en oppvarmet marmorplate og blir skrubbe fra topp til tå med en spesiell hamamhanske. Så såpes man inn med oliven såpe og masser lett med skum slik at huden blir glatt og fin. Deretter ventes en stund med hviler før du får en deilig oljemassasjen - en fantastisk avslappende behandling. Etterpå føler du deg fantastisk avslappet og klar for ferie. Husk imidlertid å bruke mye solkrem, da huden blir ekstra følsom etter behandlingen.

Hva koster et hamam besøk?


Behandlingen varer i ca 2 timer, men som tidligere nevnt kan denne behandlingen gjøres både litt enklere og kortere og litt mer luksuriøs og lengre, slik at prisen kan variere. En tyrkisk hamambehandling kan koste fra ca. 250 NOK og oppover. Ikke glem å ta med badetøy. Leter du etter en reise til Alanya? Se alle tilbud her!


Massasjebehandlinger

 

Det er også et stort utvalg av massasjer der du kan få mange forskjellige typer behandlinger. Noen av dem er hotstone-massasje, soneterapi og klassisk massasje. En varm steinbehandling, også kalt hotstone massasje, passer for deg som ønsker en mykere type massasje. Under behandlingen plasseres glatte, oppvarmede lavasteiner på bestemte punkter på kroppen din for økt blodsirkulasjon og redusert stress. I mellomtiden brukes aromaoljer også for å øke avslapningen mens massøren masserer steinene forsiktig for å myke opp kroppen din. Du vil få en helt ny kraft og energi etter behandlingen.

 Soneterapi massasje, også i Norden kalt Refleksologi er en massasje teknikk basert på det faktum at det er forskjellige reflekspunkter i kroppen, og hvis det er noen form for overbelastning i en kroppsdel, har du smerter i reflekspunktet, ofte disse er under føttene, ørene, knærne eller bena. Behandlingen betyr altså at disse punktene masseres for å øke blodsirkulasjonen slik at ubalansen i kroppen vil forsvinne.


 En klassisk massasje er akkurat hvordan den høres ut, klassisk. Det er en full kroppsmassasje med sesamolje som får kroppen til å slappe av. Prisen på en massasje varierer selvfølgelig avhengig av hvilken type behandling du velger å gjøre, men vi vil si at en vanlig klassisk massasje koster rundt 200-300 NOK.
 

Hva koster et besøk hos frisøren i Tyrkia?


 Hvis du vil besøke en frisørsalong for å style håret litt, er det også mange av disse. Her kan du få en vanlig hårklipp for rundt 100 kroner, en farging for rundt 200 kroner og barbering koster rundt 250 kroner. Noe som er veldig vanlig i Tyrkia er at salongene også tilbyr andre ting innenfor skjønnehtspleie. Det er vanlig at salongene har øyenbrynstrådning og farging, du kan få dette til rundt 200 kroner. Øyevippeforlengelser er også noe som er vanlig at frisørsalonger og neglesalonger tilbyr og det koster vanligvis rundt 250 kroner.

Skjønnhetssalonger og neglesalonger


På mange av salongene kan du også fikse neglene, og selvfølgelig også her er prisene forskjellige, avhengig av hva du vil gjøre. For gellakk må du betale rundt 60 NOK, men hvis du vil ha akrylnegler koster det rundt 250 NOK. Forskjellen mellom disse er at gellakk er en beskyttende lakk for neglene dine og en slitesterk lakk som varer i omtrent to uker, avhengig av hvor du tar vare på dem. Akryl negler er sterkere enn gelnegler og det er derfor lettere å bygge lange negler hvis du ikke allerede har dem fra begynnelsen.

Kort sagt, hvis du vil skjemme deg bort litt ekstra i løpet av ferien, er Tyrkia et perfekt valg for deg. Det er mange muligheter til å unne deg noe ekstra til veldig gode priser. Mange tilbyr gjerne noen form for rabatt hvis du bestiller flere forskjellige typer behandlinger på samme sted, de setter pris på at du velger akkurat dem. Kontakt  våre reiseguider på stedet for veiledning og hjelp til å bestille det du ønsker!