• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Rethymnon ligger på nordkysten av Kreta, og er en av de eldste byene på Kreta. Det historiske sentrumet har gjennomlevd ulike epoker og er forbundet med kilometerlange sandstrender, noe som gjør byen attraktiv for både strandelskere og historieinteresserte. Kvalitetsrestauranter og gode shoppingmuligheter gjør Rethymnon til et av de hyggeligste reisemålene på Kreta.

Byens hjerte er odden, som er godt synlig på kartet, der gamlebyen ligger. Rethymnons gamleby ble i stor grad gjenoppbygd under den venetianske okkupasjonen på begynnelsen av 1600-tallet etter de osmanske invasjonene og oversvømmelsene. Den venetianske arven er svært synlig i arkitekturen i gamlebyen, og mange av bygningene og monumentene ble bygget i denne perioden.

Neratze-moskeen er en av de mest interessante severdighetene, og den minner om den osmanske perioden etter det venetianske imperiet. Den ble opprinnelig bygget som en kirke på begynnelsen av 1600-tallet og senere omgjort til en moské av osmanerne. Moskeen fungerte som bønnested for det muslimske samfunnet i flere århundrer. Neratze-moskeen regnes som et arkitektonisk mesterverk, og den venetianske og osmanske innflytelsen er tydelig synlig på eksteriøret. Interiøret er utsmykket med vakre utskjæringer og ornamenter som gjenspeiler moskeens historie og religiøse betydning i regionen. I dag fungerer Neratze-moskeen som et museum der besøkende kan lære mer om regionens historie og kultur.

Et annet sted du bør besøke hvis du vil lære mer om Kretas fortid, er Fortezza-festningen. Denne festningen ble bygget av venetianerne på 1500-tallet for å beskytte byen mot pirater. Fortezza er en representant for venetiansk arkitektur og var en gang en av de viktigste forsvarsstrukturene på øya. Innenfor murene ligger flere historiske bygninger, inkludert kirker og arkeologiske funnsteder. Fortezza byr på en spektakulær utsikt over det omkringliggende landskapet og er et flott sted å utforske Kretas fortid.

Agia Irini kirke er en viktig historisk og religiøs bygning. Denne vakre kirken er viet til den hellige Irini, som var skytshelgen for Rethymnon-regionen. Kirken begynte å bli bygget under det venetianske imperiet, men ble først fullført under den osmanske perioden. Denne unike kombinasjonen av vestlig og østlig arkitektur gjør Agia Irini-kirken spesielt interessant.

Rethymnos gamleby er et ideelt sted for en dagstur. De sjarmerende smugene, de fargerike bygningene og de varierte butikkene innbyr til utforskning. I de trange smugene finner du også tradisjonelle kafeer og restauranter hvor du kan nyte en frappe, en gresk iskaffe. Frappe er spesielt populært i sommervarmen og er et forfriskende alternativ til den tradisjonelle varme kaffen.

Cretaquarium Thalassocosmos, Kretas akvarium, er stedet for hele familien. Akvariet ligger ca. 13 kilometer fra byen Rethymnon, like ved veien til Heraklion. Akvariet er et av de største i Middelhavet og viser en rekke marine dyr som lever i Middelhavet. Akvariet har mer enn 60 bassenger der du kan se en rekke forskjellige fisk, marine dyr og planter.

Strender i Rethymnon


Bystranden i Rethymnon er en av de mest populære og livlige strendene i området, og byr på mange forskjellige muligheter for soling, bading og avslapping. Den ca. 12 km lange sandstranden strekker seg både øst og vest for sentrum. Stranden er delt inn i flere områder, hvorav noen er organisert som strandområder med solsenger og parasoller til utleie, og noen er mer åpne områder der du kan bre ut ditt eget håndkle og nyte en solrik dag. Stranden er barnevennlig med myk og behagelig sand. Det finnes også flere strandbarer og kafeer der du kan nyte kjølig drikke og snacks mens du nyter solen. Det er også mange restauranter og butikker langs strandpromenaden, så en dag på bystranden kan by på mye mer enn bare sol og sjø.


Shopping i Rethymnon


Rethymnon tilbyr et bredt utvalg av shoppingmuligheter, og gamlebyen er et spesielt populært shoppingområde. Her kan du finne lokalt kunsthåndverk, suvenirer, klær, smykker og mye mer. For dem som er på utkikk etter det aller nødvendigste, har Rethymnon en rekke markeder og varehus som Lidl, Carrefour og My Market, som tilbyr et bredt utvalg av produkter til rimelige priser.


Restauranter og underholdning


Rethymnon har restauranter for enhver smak. I gamlebyen finner du den tradisjonelle Avli, som serverer lokal mat av høy kvalitet med en moderne vri, eller Pagona's Place, en familiedrevet restaurant som tilbyr deilig gresk mat og vennlig service.

Rethymnon har mange barer og klubber hvor du kan nyte livemusikk og et morsomt natteliv. Barene og klubbene ligger hovedsakelig i sentrum og ved strandpromenaden. Når du skal utforske Rethymnons natteliv, er disse et godt sted å starte: Piccadilly Cocktail Bar i gamlebyen tilbyr et bredt utvalg av deilige cocktailer. Atmosfæren er koselig og avslappet.

Veneto Cocktail Bar ligger ved siden av Fortezza-festningen og har flott utsikt over byen. Baren tilbyr et bredt utvalg av cocktailer og viner. Baja Beach Club ligger ved strandpromenaden, og tilbyr en avslappet strandatmosfære og god musikk.

Informasjon om Rethymnon:

Beregnet flytid fra f.eks. Oslo Gardermoen: 4,5 timer
Transfer: Fra Chania flyplass tar det ca. 1 time å kjøre til
Rethymnon (65 km).
Tidsforskjell: 0 timer
Telefonsamtaler: Slå +30 og gresk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Norge, slår du +47 og telefonnummeret. Eventuell første null i nummeret skal utelates.
Vaksinasjoner: Ingen vaksinasjoner er påkrevd. Rådfør deg med legen din hvis du er usikker.
Befolkning: Byen Chania har ca. 150 000 innbyggere. Om sommeren, inkludert turister, har Kreta opptil 1 million mennesker.
Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag er ca. 23 euro per person. En øl koster ca. 3,5 euro og sigaretter ca. 5 euro.
Strender: De fleste hotellene har egne strender.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og hoteller, mens minibanker aksepterer de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024 :

Nyttårsdag: 1. januar
Helligtrekongersdag: 6. januar
Nasjonaldagen: 25. mars
Langfredag: 3. mai
Påske: 5.-6. mai
Pinse: 23. juni
Kristi himmelfartsdag: 15. august
«Si nei»-dagen: 28. oktober
Jul: 25.-26. desember


Været i Rethymnon

JanFebMarAprMaiJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDes
29°c29°c26°c23°c20°c19°cDenne teksten er skrevet av Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran i fellesskap. Begge har jobbet for Mixx Travel siden 2020.