• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 
På Kreta kan du i prinsippet nyte solen hele året rundt. Kreta er en stor øy, nesten på størrelse med Sjælland, og fra Kissamos i vest til Vai i øst, er det ca. 325 kilometer. De fleste turister oppholder seg enten vest for den sjarmerende kystbyen Chania (Platanias, Agia Marina, Gerani m.fl) eller ved Heraklion litt lengere østpå langs den nordlige kyst. Helt østpå på Kreta ligger den forholdsvis nye feriedestinasjonen Sitia. Over hele Kreta finner du flotte, velholdte strender, hyggelige feriebyer, god gresk gastronomi og masser av hoteller i alle prisklasser. På Kreta skal du ikke gå glipp av Knossos - et antikt palass fra bronsealderen.
 
Strender og Vannland
Det er mange gode strender på hele Kreta. Vest for Chania ligger gode, velstelte strender, og det er også fine strender øst for Heraklion. Den mest populære stranden på Kreta heter Elafonissi og ligger i kort kjøreavstand fra våre destinasjoner på Vestkreta. Stranden blir også kalt for Kretas svar på Maldivene! Helt sydpå, på den østlige side av Kreta ligger den lille byen Makrigialos. Her finner du noen av de beste strendene på denne siden av øyen. Ved Vai ligger Europas eneste strand med naturlige palmetrær.
 
Shopping
Shopping på Kreta er i det store og hele det samme, som du kan kjøpe på de fleste andre greske øyer. Men kanskje tar du med lokal honning, vin eller en lekker olivenolje med hjem?
 
Restauranter og underholdning
Alle hoteller har restauranter, og de fleste tilbyr halv- eller helpensjon. Konseptet med All Inclusive er ikke så utbredt på Kreta, foruten på noen store resorthoteller. Det er diskoteker og nattklubber i de større feriebyene og inne i Chania By.

Aktuelle tilbud til Kreta
 
Fakta om Kreta: 

Flytid: Beregnet flytid fra Oslo : 4 timer 20 min
 
Transfer: Fra Chania flyplass til det første hotellet på Chaniakysten ca. 30-45 minutter avhengig av trafikk. Til det første hotellet i Rethymnon ca. 1 time og 30 minutter og til Heraklion ca. 2 timer. Transfer skjer med Mixx Travel-personale eller med vår lokale agent. Det kan skje at det ikke er guide på bussen. I slike tilfeller gis informasjon til gjestene på flyplassen rett før bussen går til destinasjonen.
 
Pass og Visum: Norske statsborgere reiser visumfritt til Kreta, som jo er en del av EU. Vi anbefaler dog, at du medbringer ditt pass.
 
Tidsforskjell: Norsk tid + 1 time.
 
Telefon: Ring +30 etterfulgt av det greske telefonnummer, vil du ringe til Norge skal du ringe +47 etterfulgt av telefonnummeret.
 
Vaksinasjon:
Ganske alminnelige forhold for turistreiser til Middelhavet. Det kreves ingen vaksinasjon. Kontakt evt. din egen lege.
 
Beboere: Kreta har omkring 650.000 faste innbyggere. Chania by har ca. 150.000 innbyggere. Om sommeren er det inkl. de besøkende opp mot 1 million mennesker på Kreta.
 
Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på ca. 140 kr. per person. Øl koster ca. 40 kr., sigaretter ca. 60 kr.
 
Strender: De fleste større hoteller har sin egen strand. De offentlige strender holder ofte god standard.
 
Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de større feriebyer.
 
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, vandreturer.
 
Penger: Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens pengeautomater (Bankomat) tar de mest vanlige kort.  Du kan også veksle til euro hjemmefra.

Helligdager 2024

Nyttårsdag: 1. januar

Helligtrekonger: 6. januar

Nasjonaldagen: 25. mars

Langfredag: 3. mai

Påske: 5. mai - 6. mai

1. mai: 1. mai

Pinse: 23. juni

Jomfru Marias himmelfart: 15. august

Ochi-dagen (nei dag): 28. oktober

Jul: 25. desember – 26. desember

Været i Kreta:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c