• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Antalya er det naturlige midtpunktet av den Tyrkiske rivieraen. Alt er litt villere her, og med sine 300 årlige solfylte dager, er Antalya det perfekte sted å nyte ferien. Du har alt innen rekkevidde, shopping, kultur og det turkisblåe havet. I Antalya finner du også All Inclusive-hoteller av absolutt høyeste standard. 

Strand & vandland
Antalya tilbyr tre flotte strender, Memerli, Konyaalti og Lara Beach. Memerli ligger nærmest  havnen i sentrum av byen, og strandbredden her består av småstein. Et flott sted å gå for en rask dukkert, I vest for Antalya finner du Konyaalti ( grus ), som med sin beliggenhet i Taurus-fjellene, er nærmest solsikker. Stranden er full av liv og har mange muligheer for de aktive, for eksempel en deilig strandpark med badeland, shopping og fine strandbarer. Du kan også leie utstyr til ulike aktiviteter på havet. Lara Beach er en av de lengste sansstrendene i Tyrkia, og er hjemsted for den årlige 

Shopping
Antalya's største shopping gate heter Güllük Boulevard, og her finner du alle slags butikker. Både dem med de internationale merkevarer, og de små sjove som byr på lokale varer. Alle med et veludviklet shopping-gen kan enkelt få flere dage til at gå med at ose i Antalya's mangfoldige butikker. Gå for eksempel rundt i den gamle bydel Kaleici og besøk  butikkene med kunsthåndværk, eller dem der selger krydder, guld og sølv. Husk også  besøke det store lørdagsmarked Lara Cumartesi Pazar, som let kan nåes med en dolmus (mini-bus) fra centrum af Antalya.

Restauranter & underholdning
I bedste tyrkiske tradition tilbyr Antalya på en nesten uendelig rekke med hyggelige restauranter i alle prisklasser. Sett deg for eksempel i nærheden av byens vakre havn, eller i den gamle bydel Kaleici, for eksempel i nærheden av de gamle bymurene. Som altid i Tyrkia finner du et varieret udbud, uanset om du vil spise traditionelt tyrkisk eller mere europæisk orienteret.
Atmosfæren i de smale gatene innen for bymurene er nærmest magisk, se for eksempel den historiske Yivli Minaret, som ble bygget allerede i 1200-tallet. Når som helst du har bruk for det, kan du hvile benene på en av de hyggelige cafeer, som er spredt med rund hånd i den gamle bydel.
For deg som vil feste videre senere på kvelden, er det rigeligt med mulighed nede ved havnen. Her ligger de fleste barer og diskoteker.

Fakta om Antalya


Flytid: Anslåett flytid fra Oslo 4 timer 10 minutter


Transfer: Fra flyplassen i Antalya til det første hotel i Antalya tar det ca 20 minutter (6 km). Transfer skjer med Mixx Travel ansatte eller med en fra vårt lokale agentkontor. Det kan forekomme at det ikke er en guide med i bussen. I slike tilfeller er informasjonen gitt til gjestene på flyplassen like før bussen kjører til dit hotell.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo .Tlf 22128760


Tidsforskjell: Norsk tid  + 1 time. Om vinteren + 2 timer. 


Land: Ring +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummer vil du ringe til Norge, Sverige eller Danmark skal du ringe 0047 eller 0046 eller 0045 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinasjon: Kontakt en lege eller vaksinasjonsklinikk.


Innbyggere: Antalya har ca 1.1 millioner innbyggere. Om sommeren vil dette stige til ca 1.5 millioner. 


Priser mat: Gjennomsnittlig pris for to retters middag er ca 120 per person. En øl koster rundt 20 kr 


Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vann ca. 3 kr., sodavand i hjemmet (33 cl) omkring 4 kr.,  hvit brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 10 kr.


Strender: Der er tre strender: Memerli, Lara og Konyaalti.


Natteliv: Stort utvalg av barer, pubber, diskoteker og natklubber i området omkring havnen.


Aktiviteter: Vandland, vandsport, dykning, rafting, tennis, fotball, etc.


Penge: Kreditkort betaling accepteres i begrenset grad. I minibankene kan de vanligste kredittkortene brukes. Veksl kun kontanter i banken eller på godkendte vekselkontorer. 


Ramadan og helligdager 2021: Nyttårsdag: 1. januar. Børnenes dag: 23. april. Arbejdernes dag: 1. maj. Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj. Den 13. april begynner den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker ha begrensede åpningstider. Slutten på ramadanen markeres med 3 helligdage (13 -15. mai). Kurban Bayram (offerfesten): 20.juli -23. juli. Sejrens dag: 30. august. Republikkens dag: 29. oktober.

 

Været i Antalya

Jan Feb Mar Apr Mai Jun
13°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c