• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Antalya er det naturlige midtpunktet på den Tyrkiske rivieraen. Alt er litt villere her og med sine 300 solfylte dager årlig,  er Antalya det perfekte sted å nyte ferien. Du har alt innen rekkevidde, shopping, kultur og det turkisblå havet. I Antalya finner du også All Inclusive-hoteller av absolutt høyeste standard. 

Strand & vannland
Antalya tilbyr tre flotte strender, Memerli, Konyaalti og Lara Beach. Memerli ligger nærmest  havnen i sentrum av byen, og strandbredden her består av småstein. Et flott sted å gå for en rask dukkert, I vest for Antalya finner du Konyaalti ( grus ), som med sin beliggenhet i Taurus-fjellene, er nærmest solsikker. Stranden er full av liv og har mange muligheter for de aktive, for eksempel en deilig strandpark med badeland, shopping og fine strandbarer. Du kan også leie utstyr til ulike aktiviteter på havet. Lara Beach er en av de lengste sandstrendene i Tyrkia, og er hjemsted for den årlige 
for den årlige SANDLAND, sand-slott konkurransen. Mange av de største luksushotellene ligger her. 

Shopping
Antalyas største shopping gate heter Güllük Boulevard og her finner du alle slags butikker. Både dem med de internasjonale merkevarer og de små morsomme som byr på lokale varer. Alle med et velutviklet shopping-gen kan enkelt få flere dager til at gå ved å se i Antalyas mangfoldige butikker. Gå for eksempel rundt i den gamle bydel Kaleici og besøk  butikkene med kunsthåndverk, eller de som selger krydder, gull og sølv. Husk også  å besøke det store lørdagsmarkedet Lara Cumartesi Pazar, som let kan nåes med en dolmus (mini-bus) fra sentrum av Antalya.

Restauranter & underholdning
I beste tyrkiske tradisjon tilbyr Antalya en nesten uendelig rad med hyggelige restauranter i alle prisklasser. Sett deg for eksempel i nærheten av byens vakre havn, eller i den gamle bydelen Kaleici, for eksempel i nærheten av de gamle bymurene. Som alltid i Tyrkia finner du et variert utvalg, uansett om du vil spise tradisjonell tyrkisk mat eller mer europeisk orientert.
Atmosfæren i de smale gatene innenfor bymurene er nærmest magisk, se for eksempel den historiske Yivli Minaret, som ble bygget allerede i 1200-tallet. Når som helst, når du har bruk for det, kan du hvile benene på en av de hyggelige cafeer, som er spredt rundt i den gamle bydelen.
For deg som vil feste videre, senere på kvelden, er det rikelig med muligheter nede ved havnen. Her ligger de fleste barer og diskoteker.


Aktuelle tilbud til Antalya

Fakta om Antalya


Flytid: Anslått flytid fra Oslo 4 timer 10 minutter


Transfer: Fra flyplassen i Antalya til det første hotellet i Antalya tar det ca. 20 minutter (6 km). Transfer skjer med Mixx Travels ansatte eller med en fra vårt lokale agentkontor. Det kan forekomme at det ikke er en guide med i bussen. I slike tilfeller er informasjonen gitt til gjestene på flyplassen like før bussen kjører til ditt hotell.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo. Tlf. 22128760


Tidsforskjell: Norsk tid  + 1 time. Om vinteren + 2 timer. 


Land: Ring +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummeret hvis du vil ringe fra Norge. Til Norge, Sverige eller Danmark skal du ringe 0047 eller 0046 eller 0045 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinasjon: Kontakt en lege eller vaksinasjonsklinikk.


Innbyggere: Antalya har ca. 2.4 millioner innbyggere. 


Priser restaurant: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca. 120 kr pr. person. En øl koster rundt 45 kr. 


Priser for øvrig: I butikken: 1 liter vann ca. 6 kr, boks sodavann (33 cl) ca. 12 kr, hvitt brød ca. 6 kr. Chips 200g ca. 20 kr.


Strender: Det er tre strender: Memerli, Lara og Konyaalti.


Natteliv: Stort utvalg av barer, puber, diskoteker og nattklubber i området rundt havnen.


Aktiviteter: Vannland, vannsport, dykking, rafting, tennis, fotball, etc.


Penger: Den lokale valutaen er tyrkiske lira (TRY). Du kan betale med Visa-kort og Mastercard de fleste steder, og du kan også ta ut kontanter i automater (minibanker) mot et gebyr.


Ønsker du å ta med kontanter hjemmefra, må vi gjøre oppmerksom på at det de fleste steder ikke er mulig å veksle norske kroner, og vi anbefaler derfor at du tar med euro, som kan veksles på postkontoret (PTT) eller på vekslingskontorer.


Ramadan og helligdager 2024: Nyttårsdag 1. Januar. Barnas dag 23. April. Arbeidernes dag 1. Mai. 19. Mai er Atatürks minnedag og ungdom idrettens dag. Seiersdagen 30. August. Republikkens dag 29. Oktober. 

11. Mars begynner den muslimske hellige fastemåneden Ramadan. I denne perioden kan butikker holde stengt og du kan oppleve at servicenivået er lavere enn normalt. Slutten av Ramadan består av 3 helligdager (sukkerfestival) 10.-12.. April. Kurban Bayram (offerfest) 16.-19.juni.


Været i Antalya:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
13°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c