• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99


I Alanya har du strand, hav, shopping og natteliv like innen rekkevidde.  Besøk for eksempel den imponerende Alanya Borgen (Kale), som troner øverst på en 250 meter høy klippe like i sentrum. Her har du en vakker utsikt over hele bukten. Borgen gir også et godt utgangspunk for en spasertur langs den vakre havnen, og i de koselige resturantene kan du nyte de lokale retter. Du kan også gjøre et kupp i et av områdets mange butikker. 


Strender og vannparker

Vest for Alanya borg ligger den tre kilometer lange sandstranden kalt Kleopatra stranden, her kan du leie solsenger og parasoller. På østsiden av borgen finner du Østre strand, et barn og eldrevennelig sted med gode muligheter for og kose seg i det langgrunne vannet. Stranden er 8 kilometer lang, så det er plass til alle. På begge strendene har du mulighet for og prøve forskjellige typer vennsportaktiviteter som foreksempel jetski, paragliding eller vann scootere. 

Vil du ha badeland/aquapark finner du dette på kleopatra siden i sentrum av Alanya. Her finner du masser av aktiviteter for både barn og voksne. Like utenfor Alanya ligger også Water Planet, et litt vildere sted for de modige.


Shopping
Tyrkiet er kjent som et shoppingmekka, og Alanya er ikke noe unntak. Her finner du mest: vesker, sko, jakker og klær. Eller er du etter gull, sølv, håndlagede tepper, lokale krydder eller te? Eller kansje briller og solbriller? Du finner det for ca halve prisen til i Norge. Gå rundt i de små butikkene i nærheten av havnen eller tilbringe en ettermiddag på Alanyas hovedgate. Husk også å besøke Alanyas store ukentlige markeder, hvor du også kan finne alt du kan be om, og husk at det er helt ok og vennskapelig og prutte om prisen. 

Restauranter og underholdning.
På dagtid er våre guider klar til å hjelpe deg med å bestille utflukter til Alanya, eller kanksje en dg med avslapning eller fart og spenning ved havet hvor du kan nyte utsikten og det krystallklare vannet. 
Etter en deilig dag i solen kan du spasere ned til havnen, hvor du finner et bredt utvalg av restauranter. Du finner steder som serverer mat fra det besømte tyrkiske kjøkkenet, men også mange steder med mat av mer europeisk stil. Felles for dem alle er det vennlige og gjestfrie personalet.

Vil man at noe skal skje etter middagen, har byen et stort utvalg av barer, kafeer og diskoteker. Om sommeren er Alanyas heftige natteliv en magnet for unge fra hele Europa, og du vil definitivt ble revet med av de dunkene rytmene. 

 

Fakta om Alanya


Flytid: Beregnet flyvetid fra Oslo: 4 timer 10 min


Transfer: Fra flyplassen i Antalya til det første hotel i Alanya tar det ca 2 timer (140 km), fra Gazipasa til det første hotel i Alanya ca. 40  min. (41 km). Transporten skjer med bus med Mixx Travels skandinaviske guider eller med personale fra vår lokale samarbejdspartner. Det kan forekomme at det ikke er en guide med i bussen. I slike tilfeller gis det information til gesterne på flyplassen like før bussen går til dit hotell.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo .Tlf 22128760


Tidsforskjell: Norsk tid + 1 time Om vinteren +2 timer.


Telefon: Ring +90 efterfulgt av det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Sverige, Danmark eller Norge skal du ringe hhv. 0046 eller 0045 eller 0047 etterfulgt av telefonnumeret.


Vaksinering: Det er ingen kjente krav til vaksinering. Kontakt lege eller vaksinasjonskliikk. 


Innbyggere: Alanya har ca 270.000 innbyggere som om sommeren stiger til rundt 600 000 innbyggere. 


Priser restaurant: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca 120 kr per.person. En øl koster rundt 25 kr. 


Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vann ca. 3 kr, boks sodavand (33 cl) omkring 4 kr., hvitt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 12 kr.


Strender: Alanya har flere fine og lange sandstrender. Strendene varierer mellom fin san til stener. Østre side anbefales for familier med barn da stranden er meget langgrunn. 


Natteliv: Stort utvalg av barer, pubber, diskoteker og natklubber.


Aktiviteter: Vandland, vandsport, dykking, rafting, tennis, fotball, etc.


Penger: Kreditkort betaling accepteres i et begrænset omfang mens pengeautomater (Bankomat) tager de mest gængse kort. Skal du veksle rede penge om til Tyrkiske Lira, anbefales det at bruge vekselkontorerne eller PTT (posthuset).   


Ramadan og helligdager 2021: Nyttårsdag: 1. januar. Børnenes dag: 23. april. Arbejdernes dag: 1. maj. Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj. Den 13. april begynner den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker ha begrensede åpningstider. Slutten på ramadanen markeres med 3 helligdage (13 -15. mai). Kurban Bayram (offerfesten): 20.juli -23. juli. Sejrens dag: 30. august. Republikkens dag: 29. oktober.


Været i Alanya:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun
13°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c