• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99


I Alanya har du strand, hav, shopping og natteliv innen rekkevidde.  Besøk for eksempel den imponerende Alanya Borgen (Kale), som troner øverst på en 250 meter høy klippe like i sentrum. Her har du en vakker utsikt over hele bukten. Borgen gir også et godt utgangspunk for en spasertur langs den vakre havnen, og i de koselige resturantene kan du nyte lokale retter. Du kan også gjøre et kupp i et av områdets mange butikker. 


Strender og vannparker

Vest for Alanya borg ligger den tre kilometer lange sandstranden kalt Kleopatra stranden, her kan du leie solsenger og parasoller. På østsiden av borgen finner du Østre strand, et barn- og eldrevennlig sted med gode muligheter for å kose seg i det langgrunne vannet. Stranden er 8 kilometer lang så det er plass til alle. På begge strendene har du mulighet for å prøve forskjellige typer vannsportaktiviteter som for eksempel jetski, paragliding eller vann scootere. 

Vil du ha badeland/aquapark finner du dette på Kleopatra siden i sentrum av Alanya. Her finner du massevis av aktiviteter for både barn og voksne. Like utenfor Alanya ligger også Water Planet, et litt villere sted for de modige.


Shopping
Tyrkia er kjent som et shoppingmekka og Alanya er ikke noe unntak. Her finner du mest: vesker, sko, jakker og klær. Eller er du etter gull, sølv, håndlagede tepper, lokale krydder eller te? Eller kanskje briller og solbriller? Du finner det for ca. halve prisen enn i Norge. Gå rundt i de små butikkene i nærheten av havnen eller tilbringe en ettermiddag på Alanyas hovedgate. Husk også å besøke Alanyas store ukentlige markeder, hvor du kan finne alt du kan tenke deg og husk at det er helt ok og vennskapelig å prute på prisen. 

Restauranter og underholdning.
På dagtid er våre guider klare til å hjelpe deg med å bestille utflukter til Alanya eller kanskje en dag med avslapning eller fart og spenning ved havet hvor du kan nyte utsikten og det krystallklare vannet. Etter en deilig dag i solen kan du spasere ned til havnen, hvor du finner et bredt utvalg av restauranter. Du finner steder som serverer mat fra det berømte tyrkiske kjøkkenet, men også mange steder med mat av mer europeisk stil. Felles for dem alle er det vennlige og gjestfrie personalet.

Vil man at noe skal skje etter middagen, har byen et stort utvalg av barer, kafeer og diskoteker. Om sommeren er Alanyas heftige natteliv en magnet for unge fra hele Europa og du vil definitivt ble revet med av de dunkene rytmene. 


Aktuelle tilbud til Alanya

 

Fakta om Alanya


Flytid: Beregnet flyvetid fra Oslo: 4 timer 10 min


Transfer: Fra flyplassen i Antalya til det første hotellet i Alanya tar det ca. 2 timer (140 km), fra Gazipasa til det første hotellet i Alanya ca. 40  min. (41 km). Transporten skjer med buss, med Mixx Travels skandinaviske guider eller med personale fra vår lokale samarbeidspartner. Det kan forekomme at det ikke er en guide med i bussen. I slike tilfeller gis det informasjon til gjestene på flyplassen like før bussen går til ditt hotell.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo. Tlf. 22128760


Tidsforskjell: Norsk tid + 1 time og om vinteren +2 timer.


Telefon: Ring 0090 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummeret, vil du ringe til Sverige, Danmark eller Norge skal du ringe hhv. 0046 eller 0045 eller 0047 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinering: Det er ingen kjente krav til vaksinering. Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk. 


Innbyggere: Alanya har ca. 370.000 innbyggere.


Priser restaurant: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca. 120 kr pr. person. En øl koster rundt 45 kr. 


Priser for øvrig: I butikken: 1 liter vann ca. 6 kr, boks sodavann (33 cl) ca. 12 kr, hvitt brød ca. 6 kr. Chips 200g ca. 20 kr.


Strender: Alanya har flere fine og lange sandstrender. Strendene varierer mellom fin sand til stener. Østre side anbefales for familier med barn da stranden er meget langgrunn. 


Natteliv: Stort utvalg av barer, puber, diskoteker og nattklubber.


Aktiviteter: Vannland, vannsport, dykking, rafting, tennis, fotball, etc.


Penger: Den lokale valutaen er tyrkiske lira (TRY). Du kan betale med Visa-kort og Mastercard de fleste steder, og du kan også ta ut kontanter i automater (minibanker) mot et gebyr.


Ønsker du å ta med kontanter hjemmefra, må vi gjøre oppmerksom på at det de fleste steder ikke er mulig å veksle norske kroner, og vi anbefaler derfor at du tar med euro, som kan veksles på postkontoret (PTT) eller på vekslingskontorer.


Ramadan og helligdager 2024: Nyttårsdag 1. Januar. Barnas dag 23. April. Arbeidernes dag 1. Mai. 19. Mai er Atatürks minnedag og ungdom idrettens dag. Seiersdagen 30. August. Republikkens dag 29. Oktober. 

11. Mars begynner den muslimske hellige fastemåneden Ramadan. I denne perioden kan butikker holde stengt og du kan oppleve at servicenivået er lavere enn normalt. Slutten av Ramadan består av 3 helligdager (sukkerfestival) 10.-12.. April. Kurban Bayram (offerfest) 16.-19.juni.Været i Alanya:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
13°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c