• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 
Agia Marina er et av de mest populære feriemålene på Kreta. Agia Marina har en perfekt beliggenhet med bare 10 kilometer til storbyen Chania og 2 kilometer til det litt større feriestedet Platanias. Men du trenger ikke å forlate Agia Marina for å ha en fantastisk ferie: her er butikker, restauranter, barer og ikke minst en nydelig sandstrand med god plass. Du bør velge Agia Marina hvis du vil være nær alt og ha god tid til å bare slappe av! Agia Marina består av to deler: den mer moderne strandbyen ned til havet og den eldre delen av byen på den andre siden av hovedveien langs kysten. 

Strender og badeland i Agia Marina 
Stranden i Agia Marina er en del av den 8 kilometer lange kystlinjen med vakre strender som strekker seg fra Stalos til Gerani. Populære Platanias er også inkludert i dette området. Stranden består av hvit sand (den østlige delen er den fineste) og noen steder, mest i vest, er det en rekke badebrygger i vannet. Når vinden kommer fra nord, kan det oppstå mange bølger her, men på rolige dager er stranden i denne delen av Khaniakysten familievennlig og barnevennlig. Men noen steder kan det fort bli dypt, så selvfølgelig må små barn alltid holdes under oppsyn. Her er vår guide til de beste strendene på det vestlige Kreta. 

Mens du nyter stranden ved Agia Marina, kan du se over til øya som heter Thodouro. Her bor det skjermede villgeiter (på gresk Agrimi) og øya er et naturreservat. Noen ganger tillater de lokale myndighetene små grupper av turister å besøke øya i noen timer - og det er også en liten koselig strand på øya. 

Vil du gå til et badeland? I Limnoupolis, ca. et kvarter med bil fra Agia Marina er det store badelandet Aqua Crete, som er over 65 000 m2 stort og med alt du kan tenke deg morsomme atraksjoner. Det koster ca. 20 euro for å komme inn, og prisen er den samme for barn og voksne. 

Shopping i Agia Marina 
I Agia Marina finner du mange supermarkeder, suvenirbutikker, klesbutikker og lignende. Hvis du virkelig vil handle, ta turen til Chania, hvor utvalget er mye større. Det er lett å ta lokalbussen, og her kan du handle for eksempel på Halidon Street (mellom busstasjonen og den gamle havnen) eller i Zambeliougaden eller Tsouderon. Her finner du klær, sko, smykker, lokale designbutikker og et spennende matmarked med lokale spesialiteter, fersk frukt og vin produsert på Kreta. 

Restauranter og underholdning i Agia Marina 
I Agia Marina finner du et stort utvalg av restauranter, alt fra hurtigmat hvor du kan få gyroer eller grillet kjøtt på spyd til litt dyrere restauranter som serverer alt fra internasjonale retter til greske eller lokale spesialiteter. I Agia Marina er det noen restauranter som har fått noen ekstra gode anmeldelser som Romeos, Meraki, Romanza, Mitsos og Horiatiki. Det er nattklubber, barer og musikkbarer i byen, og hvis det trenger å være litt større og villere, er det bare å gå over til den litt større byen Platanias i nærheten. 

Flytid: Beregnet flytid fra Oslo : 4 timer 20 min 
  
Transfer: Fra lufthavnen i Chania skal du regne med ca. 40 minutters kjøretid til de populære feriesteder vest for Chania by. 
  
Pass og Visum: Norske statsborgere reiser visumfritt til Kreta, som jo er en del av EU. Vi anbefaler dog, at du medbringer ditt pass. 
  
Tidsforskjell: Norsk tid + 1 time. 
  
Telefon: Ring +30 etterfulgt av det greske telefonnummer, vil du ringe til Norge skal du ringe +47 etterfulgt av telefonnummeret. 
  
Vaksinasjon: Ganske alminnelige forhold for turistreiser til Middelhavet. Det kreves ingen vaksinasjon. Kontakt evt. din egen lege. 
  
Beboere: Kreta har omkring 650.000 faste innbyggere. Chania by har ca. 150.000 innbyggere. Om sommeren er det inkl. de besøkende opp mot 1 million mennesker på Kreta. 
Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på ca. 140 kr. per person. Øl koster ca. 40 kr., sigaretter ca. 60 kr.
  
Strender: De fleste større hoteller har sin egen strand. De offentlige strender holder ofte god standard. 
  
Natteliv: Diskoteker, klubber og barer i de større feriebyer. 
  
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, vandreturer. 
  
Penger: Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens pengeautomater (Bankomat) tar de mest vanlige kort.  Du kan også veksle til euro hjemmefra. 

Helligdager 2024

Nyttårsdag: 1. januar

Helligtrekonger: 6. januar

Nasjonaldagen: 25. mars

Langfredag: 3. mai

Påske: 5. mai - 6. mai

1. mai: 1. mai

Pinse: 23. juni

Jomfru Marias himmelfart: 15. august

Ochi-dagen (nei dag): 28. oktober

Jul: 25. desember – 26. desember


Været i Agia Marina:

JanFebMarAprMaiJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDes
29°c29°c26°c23°c20°c19°c