• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Når du er på utkikk etter en rolig feriedestinasjon uten kjas og mas rundt deg, er det avslappede og fredelige Maleme noe for deg. Maleme ligger i fantastiske omgivelser i den vestlige delen av Kreta, med frodige daler, olivenlunder og fjellandskap. Dette gjør Maleme til et ideelt reisemål for turer i naturen og for å nyte det vakre landskapet.

Malemes militærhistorie tiltrekker seg mange historieinteresserte og turister med interesse for militærhistorie Området omfatter Maleme flyplass, som var en strategisk base for den tyske invasjonen av Kreta i 1941, og den tyske kirkegården (Deutscher Soldatenfriedhof Maleme) i nærheten av landsbyen Maleme, som er viet de tyske soldatene som mistet livet i kampene ved Maleme. Selv om kirkegården er de tyske soldatenes gravsted, er den åpen for besøkende fra hele verden som ønsker å lære mer om Kretas historie under andre verdenskrig.

På strandpromenaden i Maleme kan du gå turer, beundre havutsikten og oppleve den lokale atmosfæren. Hvis du vil ha mer mosjon, kan du vandre fra Maleme til Platanias. Underveis passerer du olivenlunder, furuskog og små landsbyer. I Platanias er det mange fasiliteter for turgåere, inkludert restauranter, kafeer og butikker hvor du kan hvile og fylle drivstoff før du vender tilbake. Avstanden fra Maleme til Platanias er omtrent 6 kilometer.


Stranden i Maleme


Maleme-stranden er en del av en 16 kilometer lang strandstrekning som strekker seg fra Chania til landsbyen Kolymbar. Stranden har alle fasiliteter du trenger for en hyggelig dag på stranden. Stranden består av halvt sand og halvt småstein og har krystallklart, rolig vann. Stranden er omgitt av en strandpromenade som innbyr til romantiske kveldsturer. Du kan nyte det fantastiske landskapet og utforske de mange strandrestaurantene, tavernaene og barene hvor du kan nyte en drink eller et deilig kretisk måltid tilberedt med lokale råvarer.

Shopping i Maleme


Den lille landsbyen Maleme tilbyr en rekke tjenester som et bakeri, et apotek, en bensinstasjon og noen tavernaer, suvenirbutikker og minimarkeder.

I Maleme bør du spesielt sjekke ut de lokale forretningene som produserer tradisjonelle produkter. Apostolakis Handmade Ceramics tilbyr en unik mulighet til å oppdage lokal kunst og kultur. Det er en familiebedrift som spesialiserer seg på håndlagde keramikkprodukter. Grunnleggeren av verkstedet, Costas Apostolakis, ble opplært av sin far og bestefar, og han har laget sin egen keramikk siden han var åtte år gammel. Verkstedet produserer et bredt spekter av keramiske produkter, blant annet servise, pyntegjenstander og kjøkkenredskaper. Alle produktene er miljøvennlige, giftfrie og laget for å vare.

 I Centre Stalo's Shop finner du håndlagde lærvarer, keramikk, treprodukter og vintageartikler, mens familieverkstedet Fiskas produserer 100 % naturlige, håndlagde veganske såper og ansiktskremer.


Restauranter og underholdning i Maleme


Maleme har flere restauranter og tradisjonelle tavernaer. De nyeste og mest elegante restaurantene ligger på stranden, men det finnes også tradisjonelle restauranter langs hovedveien gjennom landsbyen. Om kvelden kan du nyte en øl, en drink eller til og med en deilig frappé (gresk iskaffe). Hvis du er på utkikk etter en avslappet strandbar, er Menta Beach Bar et godt valg for å nyte de solfylte dagene og atmosfæren på Kreta. Baren er kjent for sin avslappede atmosfære, vennlige service og deilige drinker.

The Wave Restaurant har servert kvalitetsmat med tradisjonelle ingredienser siden 1987. Maten er basert på rene greske produkter fra lokale produsenter og egen jomfruolivenolje. Restaurantens middelhavs- og spesielt kretensiske kjøkken byr på sunne måltider fylt med viktige vitaminer og mineraler. Nyt et måltid ved sjøen i solen eller under fullmånen
.

Informasjon om Maleme

Beregnet flytid fra f.eks. Oslo Gardermoen: 4,5 timer
Transfer: Fra Chania flyplass tar det ca. 40 minutter å kjøre til de mest populære feriestedene vest for Chania - inklusive Maleme.
Tidsforskjell: 0 timer
Telefonsamtaler: Slå +30 og gresk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Norge, slår du +47 og telefonnummeret. Eventuell første null i nummeret skal utelates.
Vaksinasjoner: Ingen vaksinasjoner er påkrevd. Rådfør deg med legen din hvis du er usikker.
Befolkning: Byen Chania har ca. 150 000 innbyggere. Om sommeren, inkludert turister, har Kreta opptil 1 million mennesker.
Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag er ca. 23 euro per person. En øl koster ca. 3,5 euro og sigaretter ca. 5 euro.
Strender: De fleste hotellene har egne strender.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og hoteller, mens minibanker aksepterer de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024 :

Nyttårsdag: 1. januar
Helligtrekongersdag: 6. januar
Nasjonaldagen: 25. mars
Langfredag: 3. mai
Påske: 5.-6. mai
Pinse: 23. juni
Kristi himmelfartsdag: 15. august
«Si nei»-dagen: 28. oktober
Jul: 25.-26. desember


Været i Maleme:

JanFebMarAprMaiJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDes
29°c29°c26°c23°c20°c19°cDenne teksten er skrevet av Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran i fellesskap. Begge har jobbet for Mixx Travel siden 2020.