• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Kusadasi er et fartsfylt feriested som befinner seg på den tyrkiske vestkysten ca. en times kjøretid fra millionbyen Izmir. Her finner du moderne kjøpesentre, markeder, historie og fine strender. I sentrum er det hyggelige brostensbelagte gater med butikker og mange restauranter, det serveres både tyrkisk og internasjonal mat av høy standard. Om kvelden finner du byliv nede på havnepromenaden eller i bargaten.

Strender & vannland
Det er tre berømte strender i Kusadasi, hvor du kan bade og nyte herlig solskinn. Harbour Beach ligger like i sentrum med grus overflate, det er solsenger og parasoller til leie mot et gebyr. Long Beach er den beste strand, ligger omkring 6 km syd for sentrum. Sanden her er blandet grus og perfekt for familier med barn. Et par kilometer fra byens sentrum finner du Ladies Beach med mange restauranter og butikker samt vannsportsaktiviteter. Lokale busser (dolmus) kjører fra byens sentrum flere ganger i timen til både Long Beach og Ladies Beach.

Vil du ha en mer begivenhetsrik dag i vannet, er et besøk på vannlandet Aqua Fantasy anbefalt. Her vil du med garanti oppleve en morsom dag med mange vannaktiviteter og hurtige rutsjebaner. Aqua Fantasy befinner seg på Efesos strand med kort avstand fra Kusadasi. Du kommer til vannlandet med en lokal buss eller arrangert tur med forhåndsbetalt billett og transport.

Shopping
Kusadasi er et paradis for shoppingelskere, her er markeder og outlet-butikker og mye annet. På tirsdager kan du finne tirsdagsmarkedet ved siden av Ladies Beach, her selges mest frukt og grønnsaker. På onsdager i byens sentrum finner du markedet hvor du kan finne gode tilbud på tekstiler og andre tekstilvarer samt suvenirer. Markedet er plassert til høyre for buss stasjonen i byens sentrum. Hver lørdag ved siden av Aqua Fantasy, finner du lørdagsmarkedet (Selcuk) her vil du også oppleve den lokale markedsstemning med salg av alt mellom himmel og jord. Utover dette er det på selve gågaten mange forskjellige butikker.

Restauranter & barliv
I Kusadasi vrimler det med restauranter og barer. På gågaten finner du kebab restauranter med lokale retter og mange restauranter med retter fra alle verdensdeler. Litt lengere oppe i gågaten finnes bargaten med mange barer og nattklubber. Ved havnen kan du nyte den flotte utsikten over havet, mens du spiser middag på en av de mange fiskerestaurantene. Uansett hva du velger vil du med sikkerhet være pakket inn i en deilig ferie atmosfære.


Aktuelle tilbud til Kusadasi


Fakta om Kusadasi


Flytid: 
Beregnet flytid fra Oslo: 4 timer 10 min


Transfer: Fra flyplassen i Izmir til det første hotellet i Kusadasi tar det omkring 40 minutter. Transferen skjer med lokalt engelsktalende personale fra vår samarbeidspartners servicekontor i Kusadasi.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldigt i 6 måneder etter innreise til Tyrkia. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo. Tlf 22128760


Tidsforskjell: Norsk tid + 1 Time


Telefon: Ring +90 efterfulgt av det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Sverige, Danmark eller Norge skal du ringe hhv. 0046 eller 0045 eller 0047 etterfulgt av telefonnumeret.


Vaksinasjon: Kontakt en lege eller vaksinasjons klinikk.


Beboere: Kusadasi har ca. 75.000 innbyggere som under sommeren stiger til ca. 200.000.


Priser restaurant: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca. 120 kr pr. person. En øl koster rundt 45 kr. 


Priser for øvrig: I butikken: 1 liter vann ca. 6 kr, boks sodavann (33 cl) ca. 12 kr, hvitt brød ca. 6 kr. Chips 200g ca. 20 kr.


Strender: Kusadasi har mange fine strender, de mest populære er Ladies Beach, Harbour strand og Long Beach. Her finner du et stort utvalg av restauranter og sports aktiviteter.


Natteliv: Stort utvalg av barer, pubs, diskoteker og nattklubber.


Aktiviteter: Vannland, vannsport, dykking, tennis, fotball etc.


Penger: Den lokale valutaen er tyrkiske lira (TRY). Du kan betale med Visa-kort og Mastercard de fleste steder, og du kan også ta ut kontanter i automater (minibanker) mot et gebyr.

 

Ønsker du å ta med kontanter hjemmefra, må vi gjøre oppmerksom på at det de fleste steder ikke er mulig å veksle norske kroner, og vi anbefaler derfor at du tar med euro, som kan veksles på postkontoret (PTT) eller på vekslingskontorer.


Ramadan og helligdager 2024: Nyttårsdag 1. Januar. Barnas dag 23. April. Arbeidernes dag 1. Mai. 19. Mai er Atatürks minnedag og ungdom idrettens dag. Seiersdagen 30. August. Republikkens dag 29. Oktober. 

11. Mars begynner den muslimske hellige fastemåneden Ramadan. I denne perioden kan butikker holde stengt og du kan oppleve at servicenivået er lavere enn normalt. Slutten av Ramadan består av 3 helligdager (sukkerfestival) 10.-12.. April. Kurban Bayram (offerfest) 16.-19.juni.


Været i Kusadasi:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 18°c