• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 

De beste strendene på Rhodos - din guide til sol, hav og sand


Rhodos er et fantastisk reisemål som har noe for alle sol- og strandelskere. Øya ligger i den greske øygruppen Dodekanesene og er kjent for sine vakre strender og lange historie. Her presenterer vi 10 av de beste strendene på Rhodos, der du kan nyte solen, det krystallklare vannet og samtidig lære interessante historiske fakta. For å komme deg til de ulike strendene kan du selvsagt ta taxi, kjøre egen bil eller moped - eller sykle eller gå hvis du føler deg sporty! Reisetidene vi oppgir er med offentlig buss, og vi har oppgitt bussnummer. Bussrutene kan imidlertid bli flyttet eller få nye navn, så spør sjåføren før du legger i vei! Reisen koster vanligvis 2-5 euro hver vei. God fornøyelse og nyt dagen på stranden!

Faliraki-stranden - kanskje Rhodos' mest populære strand


Dette er en av de mest populære strendene på Rhodos, og det med god grunn. Her venter lange strekninger med gyllen sand og et livlig strandliv. De eventyrlystne kan også prøve seg på vannsport som jetski og parasailing. Interessant nok har Faliraki en historie som går helt tilbake til antikkens Hellas, der den ble brukt som havneby for selve byen Rhodos. Faliraki ligger ca. 14 kilometer fra Rhodos by. Ta buss 12, 40 eller 16. Turen tar ca. 40 minutter. Den siste kilometeren er en spasertur. Finn det perfekte hotellet på Rhodos her


Tsambika-stranden har kanskje eller kanskje ikke magiske krefter....


Tsambika ligger på østkysten av øya og er en perle med krystallklart vann og myk sand. Stranden er omgitt av imponerende klipper og en vakker ås hvor det ligger en liten kirke som tiltrekker seg mange besøkende. Ifølge legenden kan kvinner som sliter med å bli gravide, be til Jomfru Maria i denne kirken for å få hennes velsignelse. Tsambika ligger ca. 25 kilometer fra Rhodos by. Ta buss nummer 113. Turen tar omtrent en time. Den siste kilometeren er til fots.


Stranden som er kjent som "Anthony Quinn Bay".


Denne vakre bukten er oppkalt etter skuespilleren Anthony Quinn, som forelsket seg i dens skjønnhet under innspillingen av filmen "The Guns of Navarone" fra 1961. Her finner du krystallklart vann og dramatiske klipper rundt stranden. Det er et perfekt sted for snorkling og dykking på grunn av det rike marine livet i området. Stranden heter egentlig "Vagies", men ingen kaller den det! Det er en svært populær strand, så det kan bli litt overfylt i høysesongen. Stranden ligger ca. 16 kilometer fra Rhodos by. Ta buss 113 eller 114, reisen tar i underkant av en time.
Prasonisi Beach: perfekt for windsurfing og der Rhodos slutter.


For de som elsker windsurfing og kitesurfing, er Prasonisi Beach det ultimate reisemålet. Stranden ligger på sørspissen av Rhodos og er unik fordi den er omgitt av både Egeerhavet og Middelhavet. Det er et populært sted for både profesjonelle og nybegynnere innen vannsport. I tillegg kan du beundre den vakre utsikten over øya fra toppen av klippene. Stranden ligger på Rhodos' sørligste punkt, og fra Rhodos by tar det litt over 2 timer med bil (ca. 90 km). Du kan også ta buss, men det blir en lang reise med flere bytter - det anbefaler vi ikke.

Lindos-stranden: kombiner strand og historie


Lindos-stranden er et av de mest pittoreske stedene på øya. Den vakre, hvite sanden og det rolige, turkise vannet gjør den til det perfekte stedet å slappe av og nyte livet. Lindos er også hjemsted for en av Rhodos' mest imponerende antikke akropoler!  Hva er egentlig en akropolis? Navnet betyr "høy by", og dette antikke stedet ble bygget på 400-tallet e.Kr. og deretter utvidet av romerne og de tyrkiske erobrerne på 1500-tallet. Du kan gå opp til akropolis fra stranden på omtrent en halvtime - fantastisk utsikt! Fra Rhodos by er det ca. 50 kilometer, og du må regne med at bussturen tar halvannen time. Ta nummer 64 eller 103.

Afandou-stranden er laaang....


Afandou er en av de lengste strendene på øya og byr på et bredt utvalg av vannsport og fasiliteter. Sanden er myk og havet er krystallklart. I nærheten av stranden ligger også den vakre og koselige landsbyen Afandou, der du kan utforske tradisjonell gresk arkitektur og smake på lokale delikatesser. Vannet blir raskt dypt, så stranden er kanskje ikke egnet for familier med små barn. Med buss tar det ca. 50 minutter fra Rhodos by. Ta buss 113 eller 114 (ca. 20 km).

Kallithea strand - klassisk kursted


Kallithea ligger mindre enn en kilometer fra Rhodos by og er kjent for sine naturlige termiske kilder og elegante arkitektur. Her kan du nyte en avslappende badeopplevelse og utforske den vakre naturen og de historiske termalbadene som har vært populære siden antikken. Vannet er klart, det er alltid mulig å finne et ledig hjørne på stranden, og ikke minst er omgivelsene barnevennlige. Det tar omtrent en time med buss fra Rhodos by. Ta linje 3A eller 40.

Elli Beach i selve Rhodos by


Hvis du ikke ønsker å reise langt fra Rhodos by, er Elli Beach det perfekte alternativet. Denne urbane stranden ligger ved siden av Mandraki-havnen og byens akvarium, og tilbyr solsenger, parasoller og en rekke vannsportsaktiviteter. Stranden er ganske steinete og kanskje mest for voksne. Hvis du kjører vestover på Elli Beach og passerer spissen av Rhodos, kommer du snart til Windy Beach (eller Akti Kanari), som er ganske vindfull, i motsetning til Elli, som vanligvis er rolig. En liten advarsel: Elli Beach kan bli svært overfylt, og støynivået kan være ganske høyt.

Ixia-stranden vest for Rhodos by


Ixia er kjent for sin vind, noe som gjør den til en populær destinasjon for vindsurfing og seiling. Her kan du nyte en aktiv dag på vannet og den fantastiske utsikten over Egeerhavet. Ixia ligger i nærheten av Rhodos by (bare 5 km), så det kan være lurt å dra hit hvis det ikke er for varmt. Stranden er steinete, og bølgene kan være ganske høye. Bussen som tar deg hit heter 50 og tar ca. 35 minutter.

Stegna-stranden - rolig og veldig "gresk"


Stegna er en rolig og avslappende strand med naturskjønne omgivelser og krystallklart vann. Her kan du slappe av og nyte et tradisjonelt gresk måltid på en av de sjarmerende tavernaene langs stranden. Du kan leie strandstoler og parasoller. Vannet blir raskt dypt. Kom hit hvis du vil ha fred og ro - og god gresk husmannskost!


Denne teksten er skrevet av Fredrik Kinnunen, som har jobbet hos Mixx Travel siden 2020. Fredrik besøkte Rhodos for første gang i 1987.