• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 
Rhodos har noe for enhver smak: Gode strender, vakker natur, spennende severdigheter, gode shoppingmuligheter og et forrykende natteliv. At Rhodos også kan skilte med så mange som 300 soldager i året gjør øya til et av Hellas mest populære reisemål. 

Rhodos er den største øya i øygruppen Dodekanesene, og ligger kun 20 km fra Tyrkia. I følge gresk mytologi ble solguden Helios Rhodes begavet av den øverste guden Zevs, og Helios forvandlet øya til en av de vakreste øyene i den greske skjærgården. Landskapet er fjellrikt og frodig, med sitrus- og olivenlunder og hele 220 km kystlinje. 

Overalt på øya blir man minnet om den lange, og til tider dramatiske historien som har hersket på øya som har vært okkupert av både italienere, tyrkere og tyskere. Siden 1948 har Rhodos blitt gjenforent med Hellas. I gamlebyen i Rhodos by kan du virkelig føle historiens sus. Her er brosteinsbelagte gater, vollgraver og et korsfarerpalass fra 1400-tallet. Ifølge legenden var det i havnen i Mandraki at et av verdens syv underverker, "Kolossen på Rhodos" som representerte Helios, sto. 

Rhodos by 
Rhodos by er en herlig blanding av nytt og gammelt. I gamlebyen finner du et vell av koselige tavernaer og mindre butikker. I den nyere bydelen er det uante shoppingmuligheter, gode restauranter og et pulserende uteliv med alt fra mindre barer til diskoteker og nattklubber. Start kvelden i Orfanidou Street - også kjent som "bargaten" - og avslutt i "Paradiso Beach Club" i utkanten av byen, som har plass til 4500 gjester! 

Ialyssos og Ixia 
Ialyssos ligger i Ixia Bay, og er en livlig ferieby ca. 8 km nordvest for Rhodos by. Her er et stort utvalg restauranter for enhver smak, butikker og en god sand- og rullesteinstrand. Ixia er litt mindre og roligere, men felles for begge byene er at det alltid blåser litt, og her er det derfor veldig trivelig i høysesongen. Det sies at de vakreste solnedgangene på Rhodos kan sees i Ixia Bay. 

Kolymbia 
Ca. midt mellom Rhodos by og Lindos ligger den koselige feriebyen Kolymbia. Byen er kjent for sin kilometerlange eukalyptusallé fra hovedveien til kysten, som også er sentrum. Langs avenyen og på torget er det et godt utvalg av restauranter, barer og butikker. 

Faliraki 
Faliraki er spesielt kjent for to ting: den 5 km lange sandstranden, og det hektiske nattelivet, som er konsentrert rundt to gater. I tillegg tilbyr Faliraki et stort utvalg av internasjonale restauranter og øyas største badeland. Faliraki ligger ca. 14 km sør for Rhodos by. 

Lindos 
Lindos kalles også «Den hvite byen», og er uten tvil en av de mest fotograferte byene på Rhodos – ja kanskje i hele Hellas. De små, hvite husene ligger oppe i åssiden, og på toppen troner Akropolis. I de små svingete gatene er det alltid god stemning. Ikke lur deg selv for et besøk til Mariakirken hvis vegger er dekorert med vakre veggmalerier. 

Shopping 
I den gamle delen av Rhodos by kan du finne alt fra suvenirer og badetøy til kunsthåndverk og håndsydde skinnvarer. I den nye bydelen kan du kjøpe moteklær fra kjente merker som H&M, Pull & Bear og Mango. Rhodos er også kjent for sin vakre keramikk, og flere byer har sitt eget keramikkverksted. 

Strender 
Rhodos by har to strender: Ellis Beach på østsiden er en rullesteinstrand, og er den mest barnevennlige. På vestsiden ligger Windy Beach hvor det, som navnet tilsier, alltid er vind, og derfor også bølger og understrøm. På den annen side er det mer plass her, og det er flere restauranter og kafeer like ved.  

I Ialyssos og Ixia er det alltid litt vind og området er derfor en hit blant surfere. I høysesongen er temperaturen behagelig, nettopp på grunn av vinden. Kolymbia tilbyr 3 grovkornede sandstrender i og rundt byen. Stranden i Faliraki er langgrunn og barnevennlig, og det er også her du finner øyas største badeland. 

Kalithea, som ligger mellom byen Rhodos og Faliraki er for deg som setter pris på mer luksuriøse omgivelser. Opprinnelig ble Kalithea bygget som termiske bad, og stranden er ikke stor. Vannet blir fort dypt og det er steiner i vannet. Vær oppmerksom på at inngang er betalt (ca. 3 Euro per person).  Stor guide: de beste strendene på Rhodos

Fakta om Rhodos: 

Flytid: Estimert flytid fra Norge: 3 timer og 50 min. 

Transport: Fra Rhodos flyplass til Rhodos by: Ca. 20 km, Ialyssos ca. 8 km, Ixia ca. 10 km, Faliraki ca. 12 km og Kolymbia ca. 30 km. Overføringen skjer med Mixx Travel-personale eller med vår lokale agent. Det kan være at det ikke er noen guide på bussen. I slike tilfeller gis informasjon til gjestene på flyplassen, rett før bussen går til destinasjonen. 

Pass og visum: Norske statsborgere trenger ikke visum til Rhodos. 

Tidsforskjell: 1 time tidsforskjell. Når kl er 13.00 i Danmark er 14.00 i Hellas. 

Telefon: Ring +30 etterfulgt av det greske telefonnummeret. Hvis du ønsker å ringe Norge fra Hellas, må du ringe 0047 etterfulgt av telefonnummeret. 

Vaksinasjon: Det er ingen kjente krav til vaksinasjon. Ta kontakt om nødvendig med lege eller vaksinasjonsklinikk. 

Innbyggere: Rhodos har ca 118 000 innbyggere. Herav ca. 55 000 i Rhodos by. 

Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på ca. 140 kr. per person. Øl koster ca. 40 kr., sigaretter ca. 60 kr.

Strender: Sand- og grusstrender, noen steder med rullestein. 

Shopping: Du kan kjøpe lokalt håndverk samt lokal honning, vin og olivenolje. 

Uteliv: Rhodos by har et stort og variert utvalg av restauranter, barer, kafeer. Faliraki har også et livlig natteliv. 

Aktiviteter: Fotturer, vannsport, dykking etc. 

Penger: Euro - 1 Euro tilsvarer ca. NOK 10.-. Betaling med kredittkort aksepteres de fleste steder. Minibankene aksepterer de vanligste kortene. Vi anbefaler at du kun veksler kontanter i banken eller på godkjente vekslingskontorer. 

Helligdager 2024
Nyttårsdag: 1. januar
Helligtrekonger: 6. januar
Nasjonaldagen: 25. mars
Langfredag: 3. mai
Påske: 5. mai - 6. mai
1. mai: 1. mai
Pinse: 23. juni
Jomfru Marias himmelfart: 15. august
Ochi-dagen (nei dag): 28. oktober
Jul: 25. desember – 26. desember

Været i Rhodos:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
15°c 16°c 17°c 20°c 24°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
29°c 29°c 26°c 23°c 20°c 17°c