• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 

Hvor er de beste strendene på Kreta?


 Kreta er en veldig stor øy og nesten som et land i seg selv, og fra vest til øst er det over 300 kilometer. Det er hundrevis av strender eller i det minste masse av  muligheter til bading på Kreta, og havet er aldri langt unna når du oppdager denne vakre ferieøya med gode kilm. Våren begynner tidlig, og til og med i november kan det lett være over 20 grader i lufta. Når du reiser med Mixx Travel til Kreta, vil du sannsynligvis bo på et hotell eller i en ferieleilighet i området vest for Chania. Her er noen av Kretas mest berømte turistmål og feriesteder langs kysten i byer med navn som Gerani, Agia Marina, Platanias og Agio Apostoli. De fleste av disse strendene er behagelig grunne, så selv små barn kan nyte sanden og vannet uten problemer. Noen steder er det imidlertid strømmer i vannet og virvel strømmer kan oppstå, så barn må selvsagt alltid holdes under oppsyn - enten de kan svømme eller ikke. Finn det perfekte hotellet på Kreta her

Strender vest for Chania by


Stranden i Agia Marina er kjent for sin høye puls og de mange strandbarene som ligger her. Her er aktivitet fra tidlig morgen til sen kveld, og lydnivået kan være ganske høyt. Men selve stranden er ganske utmerket. Det samme gjelder nabostranden Platanias Beach, som imidlertid ofte oppleves som litt roligere. Stranden ved siden av heter Gerani, og også her vil du finne gode forhold og alle fasiliteter du trenger, som solsenger, parasoller, muligheten til å kjøpe mat og drikke og vannsportaktiviteter. Stranden ved Agio Apostoli heter Glaros, en litt mindre strand, bare 800 meter lang og veldig populær blant lokalbefolkningen i helgene. Ved siden av finner du stranden Kalamaki. Vi anbefaler det ikke - det er veldig nær veien og er ikke spesielt koselig. Der Chaniabukten ender i vest, finner du den fine stranden Kolymbari. Det er nok mest for voksne, ettersom stranden består av småstein. Den er 3 kilometer lang og fredelig, men uten for mange fasiliteter. Hvis du fortsetter enda lenger vest, vil du til slutt treffe den koselige byen Kissamos. Her er det også en strand med småstein og en annen del med sand. Den mest berømte delen av stranden heter Mavro Molos. Vil du vite enda mer om Kreta? Bruk vår miniguide.

Andre strender på vestlige Kreta


En av de mest kjente og absolutt verdt en kjøretur eller busstur er Balos, som både er en strand og en lagune. Ta bussen til Kissamos, og ta en båt / vanntaxi til Balos. Vannet her er alltid litt varmere, og den lille øya Gramvousa beskytter lagunen mot sterk vind. Et magisk sted! Rett på det nordvestlige hjørnet av Kreta ligger stranden Falassarna, som er en lang, fredelig og vakker strand med den vakreste solnedgangen. Stranden ligger ca. en time med bil fra Chania by eller kanskje 45 minutter fra f.eks. Agia Marina. Kretas sannsynligvis mest berømte og vakreste strandområde bør selvsagt også nevnes - Elafonissi. Fra Chania by til denne eventyrlystne stranden er det ca. 65 kilometer med bil, og turen går langs smale, svingete veier, men alt er verdt det. Stranden er rosa, den består delvis av knust blåskjell og snegleskjell. Elafonissi er en liten øy, men du kan lett vasse ut til den i det grunne vannet. Du kan også snorkle eller dykke i området.


 

Enda flere strender på Vest-Kreta


På Moni Preveli-klosteret på sørvestkysten av Kreta finner du denne perlen av en strand som heter Preveli. Her kan du slappe av og nyte stranden i den vakre naturen, som inkluderer noen små fossefall. Ikke langt fra Matala finner du to gode strender: Kommos Beach og Sarantari. Merk at deler av stranden her er reservert for naturister. På Kretas sørlige kystlinje og omtrent en og en halv time med bil fra Chania ligger en av Kretas mest sjarmerende byer: Paleochora. Her er to gode strender - en sandstrand og en strand med småstein. Og hvis dette ikke er nok, kan du også prøve en av de nærliggende strendene Gianiskari, Anidri, Krios eller Grameno. Ta en dagstur fra Chania-kysten hit, du blir ikke skuffet. Atmosfæren er avslappet og kanskje litt mer lokal en nordover langs Chaniakysten. Det er dusjer, parasoller og muligheten til å leie en solseng. På sørkysten ligger en av Kretas mest "originale" strender uten mange fasiliteter, den fine stranden Sougia. Her finnes også noen dusjer og noen kafeer i nærheten i tilfelle sult skulle oppstå.