• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Det er ikke uten grunn at Kemer kalles for Tyrkias Saint Tropez. 50 km vest for Alanya ligger byen med de dramatiske Turusfjellene på den ene siden og det turkisblåe havet på den andre siden. Kemers marina er hjem til en perlerad med store og vakre yachter. Kemer er en magnet for solsultne turister som kommer for det perfekte klimaet og de idylliske omgivelsene. 

 

Opprinnlig var byen en liten fiskelandsby, men Kemer har vokst uten å miste sin særegne karakter. Her er en herlig blanding av orginal sjarm og luksus som vil tilfredsstille de mest kresne. Marinaen, sentrum er hjemsted for n rekke restauranter og butikker, og fra en kafe ved møllen kan du nyte utsikten utover havnen og de store yachter. Med fjellene i bakgrunnen og det turkisblå vannet på stranden er det vanskelig å forestille seg et bedre sted å feriere. Klimaet er mildt og tempoet sakte om dagen langs stranden.  Hvis du bare vil ha sol, strand og avslapning, er Kemer et godt valg.  Ønsker du og se deg rundt i området, er det gode muligheter. Kemer er omgitt av variert natur, olivenhager, appelsinhager og skogkledde fjell, og naturen er åpen for en tur på egen hånd, eller bli med på en guidet tur. For eksempel kan du besøkte den gamle Phaselis eller den hektiske storbyen Antalya. 

 

Strandene

De to største strendene er City Beach og Moonlight Beach. City Beach ligger, om navnet antyder, ligger nær sentrum og tilbyr krystallklart vann og gode snorklingsmuligheter. På Moonligh Beach er sanden grov, og med sitt lavgrunne vann er Moonlight Beach det perfekte stedet å tilbringe ettermiddagen på en av strandbarene, eller delta i aktiviteter i vannet. 

 

Shopping

I den sentrale bilfrie gågaten er det mange muligheter til å svinge Visa-kortet. I de koslige butikken finner du klær, sko, mat, frukt og grønnsaker. Skal du shoppe mye, anbefaler vi deg en tur til Antalya, lett tilgjengelig med en av de lokale bussene som kjører fra Kemers sentrale busstasjon. 

 

Kveld og natteliv

Etter en dag i varmen samles lokalbefolkningen og turister på Moonlight Beach Park, hvor man møtes over en kald øl eller annen god drikke. Også barn kan ha det gøy her med minigolfbaner, hoppeborg og små karuseller, pluss en stor lekeplass. Like ved siden av kafeer og restauranter, er det et variert utvalg av tyrkisk mat og mat fra andre verdensdeler. Moonlight park er full av liv til sent på kvelden. Og utover kvelden møtes lokale og utlandska ungdommer på utendørs diskoteker og danser natten lang. 


Fakta om Kemer


Flytid: Beregnet flyvetid fra Oslo: 4 timer 10 min


Transfer: Fra flyplassen i Antalya til det første hotel i Kemer tar det ca 1 timer (60 km). Transporten skjer med bus med Mixx Travels skandinaviske guider eller med personale fra vår lokale samarbejdspartner. Det kan forekomme at det ikke er en guide med i bussen. I slike tilfeller gis det information til gesterne på flyplassen like før bussen går til din destinasjon.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo .Tlf 22128760


Tidsforskjell: Norsk tid + 1 Time Om vinteren +2 timer.


Telefon: Ring +90 efterfulgt av det tyrkiske telefonnummer, vil du ringe til Sverige, Danmark eller Norge skal du ringe hhv. 0046 eller 0045 eller 0047 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinering: Det er ingen kjente krav til vaksinering. Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk.


Innbyggere: Kemer har ca 25.000 innbyggere som om sommeren stiger til rundt 50 000 innbyggere. 


Priser restaurant: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca 120 kr per.person. En øl koster rundt 25 kr. 


Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vann ca. 3 kr, boks sodavand (33 cl) omkring 4 kr., hvitt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 12 kr.


Strender: Kemer har to strender. City Beach har stenstrand og klart vann, Moonlight strand med grov sand, som også er grus. Solsenger og parasollerer tilgjengelig mot et gebyr. 


Natteliv: Mange resturanter og barer, små utendørs diskoteker. 


Aktiviteter: Vannsport, dykking, rafting, tennis, fotball, minigolf etc.


Penger: Kreditkort betaling accepteres i et begrænset omfang mens pengeautomater (Bankomat) tager de mest gængse kort. Skal du veksle rede penge om til Tyrkiske Lira, anbefales det at bruge vekselkontorerne eller PTT (posthuset).

     

Ramadan og helligdager 2021: Nyttårsdag: 1. januar. Børnenes dag: 23. april. Arbejdernes dag: 1. maj. Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj. Den 13. april begynner den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker ha begrensede åpningstider. Slutten på ramadanen markeres med 3 helligdage (13 -15. mai). Kurban Bayram (offerfesten): 20.juli -23. juli. Sejrens dag: 30. august. Republikkens dag: 29. oktober.

  

Været i Kemer

Jan Feb Mar Apr Mai Jun
13°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c