• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Det er ikke uten grunn at Kemer kalles for Tyrkias Saint Tropez. 50 km vest for Alanya ligger byen med de dramatiske Turusfjellene på den ene siden og det turkisblå havet på den andre siden. Kemers marina er hjem for en perlerad med store og vakre yachter. Kemer er en magnet for solsultne turister som kommer for det perfekte klimaet og de idylliske omgivelsene. 

 

Opprinnelig var byen en liten fiskelandsby men Kemer har vokst uten å miste sin særegne karakter. Her er en herlig blanding av original sjarm og luksus som vil tilfredsstille de mest kresne. Marinaen og sentrum er hjemsted for en rekke restauranter og butikker, og fra en kafe ved møllen kan du nyte utsikten utover havnen og de store yachter. Med fjellene i bakgrunnen og det turkisblå vannet på stranden er det vanskelig å forestille seg et bedre sted å feriere. Klimaet er mildt og tempoet rolig om dagen, langs stranden.  Hvis du bare vil ha sol, strand og avslapning er Kemer et godt valg.  Ønsker du å se deg rundt i området, er det gode muligheter. Kemer er omgitt av variert natur, olivenhager, appelsinhager og skogkledde fjell, og naturen er åpen for en tur på egen hånd, eller bli med på en guidet tur. For eksempel kan du besøkte den gamle Phaselis eller den hektiske storbyen Antalya. 

 

Strendene

De to største strendene er City Beach og Moonlight Beach. City Beach ligger, som navnet antyder nær sentrum og tilbyr krystallklart vann og gode snorklingsmuligheter. På Moonligh Beach er sanden grov, og med sitt lavgrunne vann er Moonlight Beach det perfekte stedet å tilbringe ettermiddagen på en av strandbarene, eller delta i aktiviteter i vannet. 

 

Shopping

I den sentrale bilfrie gågaten er det mange muligheter til å svinge Visa-kortet. I de koselige butikkene finner du klær, sko, mat, frukt og grønnsaker. Skal du shoppe mye, anbefaler vi deg en tur til Antalya, lett tilgjengelig med en av de lokale bussene som kjører fra Kemers sentrale busstasjon. 

 

Kveld og natteliv

Etter en dag i varmen samles lokalbefolkningen og turister på Moonlight Beach Park, hvor man møtes over en kald øl eller annen god drikke. Også barn kan ha det gøy her med minigolfbaner, hoppeborg og små karuseller, pluss en stor lekeplass. Like ved siden av kafeer og restauranter er det et variert utvalg av tyrkisk mat og mat fra andre verdensdeler. Moonlight park er full av liv til sent på kvelden. Og utover kvelden møtes lokale og utenlandske ungdommer på utendørs diskoteker og danser natten lang. 


Aktuelle tilbud til Kemer


Fakta om Kemer


Flytid: Beregnet flytid fra Oslo: 4 timer 10 min


Transfer: Fra flyplassen i Antalya til det første hotellet i Kemer tar det ca. 1 time (60 km). Transporten skjer med buss med Mixx Travels skandinaviske guider eller med personale fra vår lokale samarbeidspartner. Det kan forekomme at det ikke er en guide med i bussen. I slike tilfeller gis det informasjon til gjestene på flyplassen like før bussen går til din destinasjon.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldig i 6 måneder etter innreise til Tyrkia. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo .Tlf 22128760


Tidsforskjell: Norsk tid + 1 Time Om vinteren +2 timer.


Telefon: Ring +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummer. Vil du ringe til Sverige, Danmark eller Norge skal du ringe hhv. 0046 eller 0045 eller 0047 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinering: Det er ingen kjente krav til vaksinering. Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk.


Innbyggere: Kemer har ca. 49.000 innbyggere.


Priser restaurant: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca. 120 kr pr. person. En øl koster rundt 45 kr. 


Priser for øvrig: I butikken: 1 liter vann ca. 6 kr, boks sodavann (33 cl) ca. 12 kr, hvitt brød ca. 6 kr. Chips 200g ca. 20 kr.


Strender: Kemer har to strender. City Beach har steinstrand og klart vann, Moonlight strand med grov sand, som også er grus. Solsenger og parasoller er tilgjengelig mot et gebyr. 


Natteliv: Mange restauranter og barer, små utendørs diskoteker. 


Aktiviteter: Vannsport, dykking, rafting, tennis, fotball, minigolf etc.


Penger: Den lokale valutaen er tyrkiske lira (TRY). Du kan betale med Visa-kort og Mastercard de fleste steder, og du kan også ta ut kontanter i automater (minibanker) mot et gebyr.

 

Ønsker du å ta med kontanter hjemmefra, må vi gjøre oppmerksom på at det de fleste steder ikke er mulig å veksle norske kroner, og vi anbefaler derfor at du tar med euro, som kan veksles på postkontoret (PTT) eller på vekslingskontorer.

     

Ramadan og helligdager 2024: Nyttårsdag 1. Januar. Barnas dag 23. April. Arbeidernes dag 1. Mai. 19. Mai er Atatürks minnedag og ungdom idrettens dag. Seiersdagen 30. August. Republikkens dag 29. Oktober. 

11. Mars begynner den muslimske hellige fastemåneden Ramadan. I denne perioden kan butikker holde stengt og du kan oppleve at servicenivået er lavere enn normalt. Slutten av Ramadan består av 3 helligdager (sukkerfestival) 10.-12.. April. Kurban Bayram (offerfest) 16.-19.juni.


Været i Kemer:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
13°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 26°c 22°c 18°c