• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99


Heraklion, øyas hovedstad, ligger på nordkysten av Kreta og er et viktig kultur- og turistsenter. Heraklion er kjent for sine mange historiske steder fra antikken og middelalderen. Det 4000 år gamle Knossos-palasset er for eksempel en populær turistattraksjon, der besøkende kan oppleve et pust av antikkens historie og beundre gamle strukturer og gjenstander som har overlevd i årtusener. Gamlebyen i Heraklion er verdt et besøk med sine trange smug og fargerike hus. Hvis du vil smake på det beste fra det kretensiske kjøkkenet, kan du besøke tradisjonelle tavernaer og nyte delikatessene og atmosfæren.Strender i Heraklion


Heraklion-området byr på en rekke vakre strender - Amoudara Beach er en av Heraklions mest populære strender, og den ligger i kort avstand fra sentrum. Sanden er myk, og vannet er krystallklart. Her finnes det også mange vannsportsfasiliteter og strandbarer. På østsiden av Heraklion ligger Karteros Beach, som er en favoritt blant lokalbefolkningen.  Stranden er lang og har sandstrand, og det finnes også flere strandbarer og tavernaer. Agia Pelagia Beach og den pittoreske landsbyen Agia Pelagia ligger på vestsiden av Heraklion. Stranden ligger skjermet til og er ideell for familier og barn. Her er det også gode muligheter for vannsport og snorkling.


Shopping i Heraklion


Heraklion er en drøm for shoppere, og sentrum er fylt med butikker, markeder og boutiquer der du kan finne produkter fra hele verden.

Løveplassen er en av Heraklions mest berømte plasser, full av butikker, kafeer og restauranter. Her kan du finne lokalt håndverk, suvenirer, klær og smykker. Gågaten er et flott sted å handle klær, sko, gaver og elektronikk. Her finner du både internasjonale merkevarer og kjente kjedebutikker.

Hvis du er ute etter en liten suvenir å ta med hjem, kan du ta turen til Morosini-fonteneplassen - dette historiske torget er et populært shoppingsenter med små butikker som selger lokale produkter som olivenolje, honning, krydder og keramikk.

Heraklions marked - Agora - er et flott sted å nyte luktene og fargene, oppdage den greske matkulturen og kjøpe autentiske lokale delikatesser.


Restauranter og underholdning


Heraklion tilbyr et bredt utvalg av restauranter og underholdningsaktiviteter for enhver smak og pengepung. Her er noen anbefalinger.

Greske matelskere kan tilbringe en kveld på Ta Kioupia i gamlebyen, som har en koselig atmosfære, vennlig betjening og en meny med tradisjonelle kretensiske retter. Den elegante restauranten Salis ligger i havnen i Heraklion og serverer sjømat. Maten er av høyeste kvalitet, og restaurantens beliggenhet gir en fantastisk utsikt over havet.

Heraklions venetianske havn er et ideelt sted for spaserturer og stemningsfulle kafeer og restauranter om kvelden. Det er også hyppige musikk- og danseforestillinger i havneområdet.

Heraklions natteliv er livlig og variert. Old Town Bar Street i gamlebyen byr på et bredt utvalg av barer og restauranter med en avslappet og innbydende atmosfære. På Ritzz Bar kan du nyte drinker av høy kvalitet og en koselig atmosfære. Her er det også livemusikk og en rekke temakvelder. På nattklubben Camelot kan du danse og ha det gøy til langt på natt.

Informasjon om Heraklion:

Beregnet flytid fra f.eks. Oslo Gardermoen: 4,5 timer
Transfer: Fra Chania flyplass tar det ca. 2,5 timer å kjøre til Heraklion (130 km).
Tidsforskjell: 0 timer
Telefonsamtaler: Slå +30 og gresk telefonnummer. Hvis du vil ringe til Norge, slår du +47 og telefonnummeret. Eventuell første null i nummeret skal utelates.
Vaksinasjoner: Ingen vaksinasjoner er påkrevd. Rådfør deg med legen din hvis du er usikker.
Befolkning: Byen Chania har ca. 150 000 innbyggere. Om sommeren, inkludert turister, har Kreta opptil 1 million mennesker.
Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag er ca. 23 euro per person. En øl koster ca. 3,5 euro og sigaretter ca. 5 euro.
Strender: De fleste hotellene har egne strender.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Kretas valuta er euro. Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og hoteller, mens minibanker aksepterer de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024 :

Nyttårsdag: 1. januar
Helligtrekongersdag: 6. januar
Nasjonaldagen: 25. mars
Langfredag: 3. mai
Påske: 5.-6. mai
Pinse: 23. juni
Kristi himmelfartsdag: 15. august
«Si nei»-dagen: 28. oktober
Jul: 25.-26. desember


Været i Heraklion

JanFebMarAprMaiJun
15°c16°c17°c20°c24°c27°c
JulAugSepOktNovDes
29°c29°c26°c23°c20°c19°cDenne teksten er skrevet av Fredrik Kinnunen og Kirsi Baran i fellesskap. Begge har jobbet for Mixx Travel siden 2020.