• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 

Hvor er de beste strendene i Antalya?


Antalya er «hovedstaden» på den tyrkiske middelhavskysten og byr på glimrende shopping, massevis av fornøyelser, deilige hotell og et gigantisk utvalg av restauranter, barer og kafeer. Men er det virkelig noen gode strender her? Fine sandstrender med god plass, moderne fasiliteter og koselige omgivelser – og er det noen gode, langgrunne, barnevennlige strender her? I Antalya er det to hovedstrender - Konyaalti og Lara, men også mange flere strender å velge mellom. Noen krever at du har tilgang til bil, andre kan nås med offentlig transport. På de fleste strendene i Antalya-området kan du velge mellom den offentlige delen av stranden uten de store fasilitetene eller den delen av stranden som hører til en restaurant, en bar eller et hotell. På sistnevnte koster det å bruke solsenger og parasoller – eller det er gratis om du spiser eller drikker noe. Finn hotellet i Antalya her

Konyaalti-stranden er lett tilgjengelig fra Antalya sentrum


Denne kyststrekningen vest for Antalya sentrum kan lett nås med lokalbuss. Stranden er steinete, ikke så barnevennlig og bølgene relativt store. På denne stranden finner du et godt utvalg av fasiliteter og aktiviteter som kabiner og dusjer og i bakgrunnen reiser de imponerende Taurusfjellene seg. Stranden er 8 kilometer lang og 50-75m bred. En del av Konyaalti-stranden heter Beach Park (noen kaller den Strand Park) – her er det vannsklier og andre aktiviteter for barn.


 

Larastranden ligger øst for sentrum og er mer barnevennlig


Lara-stranden er 12 km lang og består av flere områder med aktiviteter, restauranter og barer. Larastranden byr på sand og mer barnevennlige forhold. Det meste av stranden er gratis å besøke - bare noen få områder tilhører forskjellige hotell eller nattklubber. Stranden er ren og velholdt og vannkvaliteten er god. En del av Lara er Örnekköy-stranden med en avslappet atmosfære og er veldig familievennlig. Her er vår Antalya reiseguideBystranden i Antalya - Mermerli


Mermerli er egentlig ikke en strand men en mulighet til å bade direkte i Antalya sentrum – faktisk i den delen av sentrum som heter Kaleici eller Gamlebyen – navnet betyr «fort» eller «festning». Her er det ikke mye plass og Mermerli er nok mest for voksne. Kom tidlig hvis du vil finne plass til håndkleet ditt. Det er en liten avgift for å bruke denne stranden. Billig flybillett til Antalya? Det finner du her!


Andre strender i og rundt Antalya

 
En annen liten strand i selve Antalya by er Adalar som ligger i Karaalioglu Park i Antalya. Også en strand mest for voksne og med begrenset plass, men den ligger i vakre omgivelser! Phaselis-stranden og de andre gode strendene i og rundt Kemer ligger faktisk ikke mer enn en time vest for Antalya – perfekt for en dagstur. Her og der langs kysten ligger også små strender eller egentlig terrassestrender, det vil si terrasser med tilgang til vannet via trapper. Noen av dem heter Bilem, Inciralti, Erendal og Erenkus.