Ok

Send e-post er vellykket

Advarsel

Det oppesto en feil ved sending av epost

Mixx Travel nyhetsbrev
Mixx Travel nyhetsbrev
Tilbud, reisetips og nyheter på e-post?
Skal vi ringe deg?
Navn Etternavn
Telefonnummer
E-Mail
Samtaletid
Ring
23966899


Mitt mellom Antalya og Alanya på en liten halvøy på Tyrkias sørkyst ligger Side. Side er et ideelt sted å kombinere en abslappende strandferie med spennende turer rundt i områdets mange romerske ruiner.disse er noen av de mest bevarte i Tyrkia. 

Sjamerende Side er virkelig verdt et besøk. Her finner du ruiner fra en svunnen tid, mange kulturelle attraksjoner, smale smug og autentiske steinhus. Spredt rundt i de vakre husene finner du butikker, restauranter og koslige barer. Noen av de beste strendene på sørkysten strekker seg fra Side, flere kilometer i begge retninger. Her er mange av de store hotellene i naturskjønne omgivelser, litt ut av byen, men lett å nå med en dolmus ( minibuss ). En promenade går fra Side historiske sentrum til Kumkøy, der de fleste større hoteller ligger. Langs promenaden er det god mulighet for et hyggelig kveldsmåltid, kombinert med en vakker solnedgang. 


Strender
Side har to flotte strender, øst og vest. Den østre stranden har krystallklart badevann, og tempoet her er egnet for de som liker å ta det enkelt. Her er en lang vei mellom solsengene, og god plass til å utfolde seg, eller lese en god bok. Vestkysten har mer fart og tempo, og en god strand for barnefamilier på grunn av det lave vannet på stranden. Det tilbys også mange aktiviteter, og du kan leise det beste utstyret for en ettermiddag med vannsport. 

Shopping
I de sjarmerende steinhusene i den gamle bydelen finner du små spennende butikker, med et orginalt utvalg av varer. Her finner du klær, krydder, sko, briller, skin, gull og sølv. Lokalbefolkingen er åpen for forhandling på prisen, så prøv lykken. Noen få store senter an også tilby Side, * her kan du handel for andre priser en hva du finner i skandinavia.Se etter sentrene i utkanten av gamlebyen, på det romerske badet. 

Restauranter og underholdning.
Side er en by med mye å se på for historisk interesserte, Men mange severdigheter fra en svunnen tid. Se for eksempel det gamle amiteateret med plass til 17.000 mennesker eller det godt bevarte romerske badet, for eksempel når det blir badet i lys om natten. 


De fleste spisesteder ligger i det sjarmerende distriktet, som holdes bilfritt om kvelden / natten. Her kan du nyte et godt måltidomgitt av byens gamle vegger som snakker  til deg i mørket.

Fakta om Side :
Flytid: Beregnet flyvetid fra Oslo 4 timer og 15 min 
Transfer: Fra flyplassen i Antalya til det første hotel i Side tar det omkring 1 time (70 km). Transferen skjer med Mixx Travel personal eller med noen av våres lokale agenter. Det kan forekomme at det ikke er en guide med i bussen. I slike tilfeller er informasjon gitt til gjestene på flyplassen, før bussen går til din destinasjon. 

Pass og Visum: Norske stasborgere MÅ ha visum for innreise til Tyrkia. Evisa kan kjøpes her: www.evisa.gov.tr . Samt passet må vøre gyldig 6 måneder etter hjemkomst. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambasaden i Oslo på telefon:  22128760
Tidsforskjell: Norsk Tid  + 1 time. Om vinteren + 2 timer. 
Land: Ring +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummer,et vil du ringe til Norge, Sverige eller Danmark skal du ringe 0047 eller 0046 eller 0045 etterfulgt av telefonnummer. 
Vaksinasjon: Kontakt en lege eller vaksinasjonsklinikk.
Innbyggere: Side har ca 15.000 innbyggere. Om sommeren vil dette stige til ca 100.000
Priser mat: Gjennomsnittlig pris for to retters middag er ca 120 per person. En øl koster rundt 20 kr 
Priser i øvrigt: I butikken: 1 liter vann ca. 3 kr., bok sodavand i hjemmet (33 cl) omkring 4 kr.,  hvit brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 10 kr.
Strnder: Side har to flotte og lange strender. Vestkysten er grunn med fin sand og østkysten har grov sand og noen ganger høye bølger.Begge strendene har solsenger og parasoller mot betaling. 
Natteliv: Stort utvalg av restauranter, barer og kafeer med god mat til gode priser. Det finnes en rekke discoteker på sentrumsiden. 

Shopping; Shopping kan gjøres rundt hotellene på hovedveien eller i Side, hvor klær og sko, suvinirer, tyrkisk tepper, skinn, gull og mye mer kan kjøpes.
Aktiviteter: 'Vannsport, dykking, farting, tennis, fotball, etc. 
Penge: Kreditkort betaling accepteres i begrenset grad. I minibankene kan de vanligste kredittkortene brukes. . Veksl kun kontanter i banken eller på godkendte vekselkontorer. 

Ramadan og helligdager 2020: Nyttårsdag: 1. januar. Børnenes dag: 23. april. Arbejdernes dag: 1. maj. Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj. Den 23. april begynner den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker ha begrensede åpningstider. Slutten på ramadanen markeres med 3 helligdage (24 -26. maj). Kurban Bayram (offerfesten): 31.juli -3. august. Sejrens dag: 30. august. Republikkens dag: 29. oktober.

 

 

Jan

16°c

Feb

14°c

Mar

16°c

Apr

21°c

Mai

25°c

Jun

28°c

Jul

30°c

Aug

33°c

Sep

30°c

Okt

26°c

Nov

22°c

Des

18°c

Post tittel

Mail innhold

Mail Navn
Mail efternavn
Sent E-mail error
Ok

Send e-post er vellykket

Advarsel

Det oppesto en feil ved sending av epost