• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Hvorfor bør du reise til Tyrkia? 10 grunner til å besøke denne fantastiske destinasjonen!


 Leter du etter en unik og uforglemmelig ferieopplevelse? Da trenger du ikke lete lenger, vi har reiser til fantastiske Tyrkia! Dette vakre landet ligger i krysset mellom Europa og Asia, og er det perfekte reisemålet for alle som ønsker å utforske rik kultur, nyte fantastisk natur, deilig mat og flott vær! I denne artikkelen gir vi deg 10 grunner til hvorfor du bør velge en ferie i Tyrkia og hva som gjør det til et så flott feriemål.

1. Vakre strender

En av hovedattraksjonene i Tyrkia er de vakre strendene. Landet har over 8000 kilometer kystlinje med krystallklart vann og sandstrender. Middelhavskysten er spesielt populær blant turister, med populære stranddestinasjoner som Antalya, Side Bodrum og Marmaris. Disse strendene tilbyr en rekke aktiviteter, fra avslappende soling til vannsport som windsurfing, jetski og paraseiling. Her er det strender både for familier, fra de som vil spille sandvolleyball – eller bare slappe av! Her er vår guide til de beste strendene i Alanya.

 

2. Rik historie og kultur

Tyrkia har en rik og mangfoldig historie med en lang og fascinerende kulturarv som strekker seg tusenvis av år tilbake. Det er hjemmet til noen av verdens mest imponerende historiske steder, inkludert den gamle byen Efesos (som du enkelt kan besøke hvis du for eksempel reiser til Cesme eller Kusadasi med oss), den fantastiske blå moskeen i Istanbul og den berømte Hagia Sophia i samme by. I området rundt Antaya og Alanya kan du besøke steder som Perge og Aspendos – og det vakre amfiteateret i Side.

 

3. Fantastisk kjøkken

Tyrkia er kjent for sitt deilige kjøkken, som er påvirket av en rekke kulturelle og geografiske faktorer. Fra saftige kebab til søt baklava, fra frisk frukt til nybakt brød, maten i Tyrkia er virkelig deilig. En av de beste måtene å nyte det lokale kjøkkenet på er å besøke en tradisjonell tyrkisk restaurant, der du kan nyte en rekke retter tilberedt med ferske, lokale ingredienser.

 

4. Vennlige og gjestfrie mennesker

Befolkningen i Tyrkia er kjent for sin gjestfrihet og vennlige natur. Tyrkerne er kjent for sin vennlighet og vilje til å hjelpe andre, noe som gir en hyggelig ferieopplevelse. Mange vil spørre deg hvor du kommer fra, og noen vil spørre fordi de vil selge deg noe.

 

5. Mye ferie for pengene

Tyrkia gir god valuta for pengene, noe som gjør det til et ideelt reisemål for reisende uten et stort feriebudsjett. Sammenlignet med mange andre populære feriedestinasjoner er Tyrkia relativt rimelig, med mange budsjettvennlige overnattingsmuligheter, billig og velsmakende mat og rimelige aktiviteter og turer.

 

6. Perfekt vær

Tyrkia har middelhavsklima, noe som betyr at landet nyter godt av lange, varme somre og milde vintre. Dette gjør det til et ideelt reisemål for reisende som ønsker et varmt og tørt klima. Badesesongen starter i slutten av mai og varer til slutten av oktober. I denne perioden er det praktisk talt ingen nedbør i den tyrkiske middelhavsregionen.

 

7. Vakker natur

Tyrkia er et land med et mangfoldig landskap, fra snødekte fjell til uberørte strender og bølgende åser. Landet er hjem til noen av de mest fantastiske naturlandskapene i verden, inkludert den overjordiske skjønnheten i Kappadokia-regionen og de dramatiske varme kildene i Pamukkale. I Antalya-området vil du nesten alltid se Taurusfjellene i bakgrunnen.

 

8. Unik arkitektur med et historisk preg

Tyrkia er hjemsted for noe av den mest unike og fantastiske arkitekturen i verden. Fra den berømte blå moskeen og Hagia Sophia til de gamle ruinene i Efesos - Tyrkia er en skattkiste av historiske opplevelser. Å stå midt i ruinene der folk levde, spiste og drakk for over 2000 år siden, er rett og slett imponerende. Lukk øynene, forestill deg lydene fra markedet, hestene, de jublende tilskuerne fra amfiteateret...

 

9. Enkelt og raskt å reise til - og visumfritt

Fra Oslo tar det ikke mer enn ca 4 timer å lande på Antalya lufthavn. Et par timer senere kaster du klærne og hopper i bassenget. Sammenlignet med mange andre feriedestinasjoner tar det ikke lang tid å reise hit - og du trenger ikke å tenke på noe med visum eller skjemaer. Du lander, går gjennom passkontrollen og det er det!

 

10.  God og billig shopping

Håndklær, duftende såpe, vakre bomullsskjorter, gull, smykker, nøtter, krydder, honning, lamper ... Tyrkia byr på virkelig mange shoppingmuligheter!