• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

 
 Ayia Napa ligger på en halvøy i den østlige delen av Kypros og er det største turiststedet på øya. I Ayia Napa er det noe for enhver smak: barnevennlige strender, shopping, sjarmerende restauranter og et bredt utvalg av diskoteker, nattklubber og barer. Ayia Napa er kanskje først og fremst kjent for sine vakre strender og sprudlende natteliv, men her er det mye mer å oppdage. Besøk et middelalderkloster, Thalassa-museet eller gå på vandring i den vakre Cape Greko nasjonalpark. Ønsker du å oppleve andre deler av Kypros, er Ayia Napa det perfekte utgangspunktet.

Strender
Ayia Napa har noen av Middelhavets absolutt fineste strender. På Nissi Beach samles solglade i alle aldre for å nyte den hvite sanden og det turkise vannet. Strandbarene spiller musikk og det er mange muligheter for å prøve ulike vannsporter. Populære Grecian Bay er flere kilometer lang og er nærmest sentrum. Stranden har hvit sand, krystallklart vann og er grunt. Makronissos består faktisk av flere strender som ligger i hver sin bukt. Denne stranden er litt roligere og passer for alle som vil prøve dykking, snorkling eller vannski. Hvis du foretrekker fart og spenning, ligger vannparken Waterworld like utenfor Ayia Napa.

Shopping
Hvis shopping står på agendaen, er det mange muligheter for å kjøpe suvenirer i Ayia Napa. Det er også noen butikker her med sko, klær og smykker. For et større utvalg anbefaler vi en tur til Nicosia eller Larnaca, her finner du fine handlegater og større kjøpesentre. Ikke gå glipp av å prøve en lokalprodusert vin eller den lokale halloumiosten.

Restauranter og underholdning
Ayia Napa har et bredt utvalg av restauranter, barer og diskoteker. I sentrum, på Nissi Avenue og i havnen er det mange restauranter med både kypriotisk mat og internasjonal mat. Festglade ungdommer tar til bargaten i havnen om kvelden og natten for å besøke de mange barene og diskotekene som er åpne til utover de små timer. Alle som liker gåturer og vakker natur bør besøke Cape Greco. Det er også attraksjoner som havgrottene, Ayioi Anargyroi-kapellet og kjærlighetens bro.

Fakta om Ayia Napa
 
Flytid: Fra Oslo tar det cirka 4 timer og 30 minutter å fly til Kypros.

Transfer: Fra flyplassen i Larnaca kan du regne med ca 45 minutter.

Pass og visum: Norske statsborgere trenger ikke visum til Kypros. For mer informasjon, henviser vi til Kypros ambassade.

Tidsforskjell: norsk tid + 1 time.

Telefon: Ring +357 for å ringe et telefonnummer på Kreta. For å ringe Norge, ring +47 før nummeret.

Vaksinasjoner: Vanlige vaksinasjoner for turistreiser til middelhavsområdet, ingen spesielle vaksinasjonskrav. Snakk med legen din hvis du har spørsmål.

Innbyggere: Ayia Napa har omtrent 3000 innbyggere.

Restaurantpriser: Gjennomsnittsprisen for en 2-retters middag er ca NOK 200 per person. En øl koster ca 45 kr.

Priser i butikk: 1 liter vann ca 7 NOK, et ferskt hvitt brød ca 16 NOK, en pose chips 200 gram ca 10 NOK.

Strender: Ayia Napa har flere populære strender med myk sand og krystallklart vann. Her er det mange barnevennlige strender og flere vannsporter å prøve. Nissi Beach, Sandy Bay og Makronissos er tre populære strender.

Kveldsaktiviteter: Ayia Napa har et bredt utvalg av diskoteker, nattklubber og barer.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling og vandring.

Penger: Kredittkort fungerer bra nesten overalt. Minibanker og banker er tilgjengelige, men ha litt penger i lommen uansett for bussbilletter, drosjer og småkjøp. Valutaen i den sydlige delen av Kypros er euro.

Godt å vite:
På Kypros trenger du en adapter til strømuttakene.

Helligdager 2023

Nyttårsdag: 1. januar
Helligtrekonger: 6. januar
Gresk uavhengighetsdag: 25. mars
Kypros nasjonaldag: 1. april
Langfredag: 14. april
Påske: 16. april - 17. april
1. mai: 1. mai
Pinse: 4. juni – 5. juni
Jomfru Marias himmelfart: 15. august
Kypros uavhengighetsdag: 1. oktober
Ochi-dagen (nei-dagen): 28. oktober
Jul: 25. desember – 26. desember

Været i Ayia Napa

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
14°c 15°c 16°c 18°c 21°c 24°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
27°c 28°c 26°c 22°c 18°c 15°c