• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99


Bodrum er også kjent som Tyrkias St Tropez, og mange anser Bodrum for å være en av de vakreste byene i Tyrkia. Det er derfor ikke så rart at Bodrum også er mange velstående tyrkeres foretrukne feriedestinasjon. De lave, hvitkalkede, bougainvilleakledde husene, de trange gatene og smugene og den gjestfrie atmosfæren minner mest av alt om en liten gresk øy, og det er kanskje ikke så rart: På en klar dag kan du tydelig se den greske øya Kos , som ligger bare 20 kilometer unna.

 Bodrum, som tidligere var kjent som Halikarnassos, har en turbulent og spennende fortid. Byen har vært under persisk, egyptisk og gresk styre frem til 1522, da den ble en del av det osmanske riket. Et av antikkens sju underverker - det 45 meter høye mausoleet - ble bygget i 300 f.Kr. som et gigantisk gravmonument. I dag er det svært lite igjen av mausoleet, men noen av byggesteinene ble gjenfunnet da det imponerende Sankt Petersburg, som i dag ruver stolt midt i byen, ble bygget av Johannitterridderne på 1500-tallet. Gå ikke glipp av et besøk på slottet, som i dag huser et undervannsmuseum, en liten kafé og kanskje byens beste utsikt.

Til tross for sin popularitet har Bodrum klart å beholde sin opprinnelige sjarm. Alle husene er hvitkalkede eller bygget i naturstein, og ingen hus er høyere enn tre etasjer, en regel som blir tatt svært alvorlig. Sentrum av byen er den lange gågaten «Cumhurriet Caddesi» (Republic Street), som slynger seg gjennom sentrum. Her finner du en god blanding av suvenirbutikker, håndverksbutikker, restauranter og små gallerier, og når mørket faller på, forvandles deler av gaten til én stor bargate. Mange mener at Bodrum har Tyrkias beste natteliv, og enten du liker små, koselige barer med livemusikk eller eksklusive nattklubber, har Bodrum det du trenger.

Strender i Bodrum


Bodrum sentrum har ikke akkurat noen flott strand. Til gjengjeld finnes det en mengde større eller mindre strender på Bodrum-halvøya. Fra Bodrum havn kan du seile til den lille Bardakçi-stranden - turen tar ca. 10 minutter. Gümbet-stranden ligger ca. 3 kilometer fra Bodrum. Her er det liv og glade dager med mange vannsportsaktiviteter. I Bitez når frukthagene nesten helt ned til vannet, og tempoet er roligere. Yahşi og Baĝla er også populære strender. Båtturer er tilgjengelige hver dag, og flere båter stopper ved en strand på veien.


Fakta om Bodrum

Flytid: Beregnet flytid fra Oslo er 4 timer og 10 minutter.
Transfer: Fra Milas flyplass til Bodrum sentrum er det ca. 35 km. Transfer gjøres av Mixx Travels ansatte eller av vår lokale agent. Det kan være at det ikke er noen guide på bussen. I slike tilfeller får gjestene informasjon på flyplassen, rett før bussen kjører til destinasjonen.
Pass og visum: Norske statsborgere trenger ikke visum til Tyrkia.
Tidsforskjell: Norsk tid + 1 time (sommertid) Norsk tid + 2 timer (vintertid)
Telefon: Slå +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummeret. For å ringe til Norge fra Tyrkia, ring 0047 etterfulgt av telefonnummeret. 
Vaksinasjon: Det er ingen kjente krav til vaksinasjon. Rådfør deg evt. med lege eller vaksinasjonssenter.
Befolkning: Bodrum har ca. 40 000 innbyggere.
Restaurantpriser: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag er ca. 180 NOK per person. En øl koster ca. 30 NOK.
Andre priser: I butikken: 1 liter vann ca. 5:-, en Coca-Cola (33 cl) ca. 7:-, hvitt landbrød ca. 5:-, chips 200 g ca. 12:-.
Strender: Sand- og grusstrender, noen steder med småstein.
Shopping: Du kan kjøpe lokalt kunsthåndverk, natursvamper, gull- og lærvarer. Eksklusive merkevarer kan kjøpes i marinaen. To dager i uken er det marked i Bodrum: tirsdag (klær etc.) og fredag (frukt og grønnsaker).
Uteliv: Bodrum har et stort og variert utvalg av barer, kafeer, nattklubber og et av verdens største utendørs diskoteker «Halikarnas». 
Aktiviteter: Fotturer, vannsport, dykking m.m. Ta en dagstur til den greske øya Kos og utforsk de mange småbyene på Bodrum-halvøya.
Penger: Den lokale valutaen er tyrkiske lira (TRY), og du kan betale med Visa og Mastercard de fleste steder, samt ta ut kontanter fra minibanker mot et gebyr. Hvis du ønsker å ta med kontanter hjemmefra, må du være oppmerksom på at det de fleste steder ikke er mulig å veksle norske kroner, og vi anbefaler at du tar med euro, som kan veksles på postkontoret (PTT) eller på vekslingskontorer.

Ramadan og helligdager 2024: Nyttårsdag 1. Januar. Barnas dag 23. April. Arbeidernes dag 1. Mai. 19. Mai er Atatürks minnedag og ungdom idrettens dag. Seiersdagen 30. August. Republikkens dag 29. Oktober. 

11. Mars begynner den muslimske hellige fastemåneden Ramadan. I denne perioden kan butikker holde stengt og du kan oppleve at servicenivået er lavere enn normalt. Slutten av Ramadan består av 3 helligdager (sukkerfestival) 10.-12.. April. Kurban Bayram (offerfest) 16.-19.juni.


Været i Bodrum:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 18°c