• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

I Cesme er tempoet litt roligere. Her er både vakre sandstrender, mange koselige restauranter og gode shopping muligheter. Ordet Cesme betyr "kilde", og området er også kjent for sine mange varme kilder, som sies å kunne kurere f.eks. psoriasis og revmatisme.


Cesme ligger vest for Tyrkias tredje største by, Izmir, og er derfor et veldig godt utgangspunkt hvis du vil kombinere sol- og strandferier med storby og kultur. Cesme har noen av Tyrkias beste strender. Midt i byen er det en liten sandstrand, men de fleste går til Altinkum-stranden, som av mange regnes som en av de beste strendene på vestkysten.


På høysommer er klimaet i Cesme behagelig, sammenlignet med feriestedene på Middelhavskysten. Det er alltid en svak bris fra havet, og været føles derfor ikke så undertrykkende. Av samme grunn er Cesme et veldig populært område for brettseilere. I Cesme er det mange muligheter for shopping - alt fra lokalt håndverk, til suvenirer og designerklær. I sentrum av Cesme finner du også et stort utvalg av gode restauranter, koselige kafeer og diskoteker og nattklubber.


Aktuelle tilbud til Cesme


Fakta om Cesme


Flytid: Estimert flygtid fra Oslo 3 timer 55 min


Transfer: Fra Izmir flyplass til det første hotellet i Cesme tar omtrent 1 time Transfer skjer med  Mixx Travel-personal fra vårt lokale agentkontor.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo .Tlf 22128760


Tidsforskjell: norsk tid + 1 time


Land: Ring +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummeret, hvis du vil ringe Norge, må du ringe 0047 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinasjon: Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk.


Befolkning: Cesme har ca 20.000 innbyggere. Om sommeren stiger det til rundt 300.000.


Pris på mat: gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca. 120 per person. En øl koster ca 20 kr.


Andre priser: I butikken: 1 liter vann ca. 3 kroner, brus (33 cl) ca 4 kr., Loff hvit brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 10 kr.


Strender: Det er en liten bystrand i Cesme selv. I tillegg er det de mer populære strendene i Ilica og og Altinkum.


Natteliv: Stort utvalg av barer, puber, diskoteker og nattklubber om sommeren.


Aktiviteter: Vannparker, vannsport, dykking, rafting, tennis, fotball, etc.


Penger: Den lokale valutaen er tyrkiske lira (TRY). Du kan betale med Visa-kort og Mastercard de fleste steder, og du kan også ta ut kontanter i automater (minibanker) mot et gebyr.

 

Ønsker du å ta med kontanter hjemmefra, må vi gjøre oppmerksom på at det de fleste steder ikke er mulig å veksle norske kroner, og vi anbefaler derfor at du tar med euro, som kan veksles på postkontoret (PTT) eller på vekslingskontorer.


Ramadan og helligdager 2024: Nyttårsdag 1. Januar. Barnas dag 23. April. Arbeidernes dag 1. Mai. 19. Mai er Atatürks minnedag og ungdom idrettens dag. Seiersdagen 30. August. Republikkens dag 29. Oktober. 

11. Mars begynner den muslimske hellige fastemåneden Ramadan. I denne perioden kan butikker holde stengt og du kan oppleve at servicenivået er lavere enn normalt. Slutten av Ramadan består av 3 helligdager (sukkerfestival) 10.-12.. April. Kurban Bayram (offerfest) 16.-19.juni.


Været i Cesme:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 18°c