• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99
 
Costa Blanca - den hvite kysten - er et ideelt reisemål for familieferier med sitt klare hav, hvite sandstrender og gode klima. Sommeren er den tørreste og mest solrike årstiden på Costa Blanca. Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 28 grader, og det regner svært lite. Solen skinner i gjennomsnitt mer enn 10 timer om dagen. Om vinteren synker gjennomsnittstemperaturen til 12 grader, og solen skinner ca. 6 timer om dagen. Kystlinjen er rundt 200 kilometer lang og strekker seg fra byen Dénia i nord til Pilar de la Horadada i sør. Området har mange fantastiske sandstrender som innbyr til soling og bading. I tillegg er det klare vannet i Middelhavet et ideelt miljø for en rekke vannsporter som vindsurfing, vannski, snorkling og dykking.

Costa Blanca har mange fortryllende gamle landsbyer og byer. Guadalest, ca. 50 kilometer nord for Alicante, har for eksempel et slott fra 1100-tallet som ligger på en klippetopp med spektakulær utsikt over dalen og vannet. Andre interessante steder å besøke er Villajoyosa, ca. 30 kilometer nordøst for Alicante, kjent for sin gode sjokolade og sine fargerike hus, og Jalón, ca. 75 kilometer nord for Alicante, kjent for sine vingårder.

Du kan nyte spektakulære landskap og naturopplevelser på utflukter til Sierra Helada eller Montgón-fjellet. For de som liker båtturer, anbefaler vi et besøk på øya Tabarca, Spanias minste permanent bebodde øy, som ligger utenfor kysten av Alicante. Tabarca er lett tilgjengelig med båt fra flere avgangshavner, blant annet Torrevieja, Alicante og Santa Pola.

Større byer som Alicante og Benidorm har koselige gamle bykjerner med tradisjonelle hus og trange smug, og for historieinteresserte er det mye å se - Santa Bárbara-festningen ligger på Benacantil-fjellet og byr på fantastisk utsikt over Alicante by og Middelhavet. Disse og mange andre steder er enkle å utforske med leiebil eller sykkel.

Lokale busser er også en billig og praktisk måte å komme seg rundt på. Costa Blanca er en ideell feriedestinasjon for familier, med mange aktiviteter og attraksjoner for barn i alle aldre. Fornøyelsesparker som Terra Mítica, Mundomar og Aqualandia er fulle av morsomme forlystelser og show. Terra Mítica ligger i Benidorm og er delt inn i fem temaområder, mens Mundomar, en søsterpark til Aqualandia, har en rekke pattedyr, fugler og reptiler. Aqualandia byr på vannsklier, karuseller og andre vannopplevelser.

Strender


Strendene på Costa Blanca er kjent for sine gode og varierte forhold. Det finnes mange sandstrender og små viker som tiltrekker seg både lokalbefolkningen og turister. De fleste strendene er sandstrender og egner seg godt til soling, bading og store sandslott. De fleste strendene har gode fasiliteter som utleie av solsenger og parasoller, strandbarer og restauranter og et stort utvalg av vannsport. Strendene er familievennlige, og i sommermånedene er det vanligvis badevakter på plass. Også funksjonshemmede har tilgang til strendene - mange strender er tilrettelagt for bevegelseshemmede, med gode stier, handikaptoaletter og andre fasiliteter. Disse fire fantastiske strendene er verdt å huske på når du planlegger en ferie på Costa Blanca:

Playa del Postiguet er en av de mest kjente og populære strendene i Alicante. Den ligger i sentrum av Alicante, nær havnen og Castillo de Santa Barbara, og byr på spektakulær utsikt over slottet og Middelhavet. Stranden består av fin, gyllen sand og har klart, turkisblått vann, og mange aktiviteter som strandvolleyball, vannski og lekeplass gjør den til et attraktivt reisemål for familier. Her kan man også leie solsenger og parasoller, dusjer, toaletter, strandbarer og restauranter som serverer forfriskninger og lette måltider.


Shopping på Costa Blanca


Costa Blanca byr på et bredt spekter av shoppingmuligheter, med mange steder å handle og finne lokale produkter - så vel som internasjonale merkevarer. Her er noen populære shoppingområder på Costa Blanca:

Avenida Maisonnave er en av Alicantes viktigste handlegater med et bredt utvalg av kles- og skobutikker, varehus og internasjonale merkevarer. I sentrum av Alicante finner du El Corte Inglés, Spanias største varehuskjede, med et bredt utvalg av klær, kosmetikk, husholdningsartikler og elektronikk. I sentrum av Alicante ligger også Boulevard Plaza, hvor du finner alt fra kles- og skobutikker til restauranter og kinoer. I Mercado Central - en historisk markedshall - kan du kjøpe fersk frukt og grønnsaker, og hvis du vil lage din egen mat, kan du kjøpe kjøtt, fisk og andre lokale delikatesser her.

Benidorm er kjent for sitt livlige shoppingområde, spesielt Avenida Martinez Alejo, som er full av butikker, klesbutikker og suvenirbutikker. Avenida del Mediterraneo er en annen viktig handlegate med et bredt utvalg av butikker og kjøpesentre, der du finner kjente kles-, sko- og elektronikkbutikker. Hvis du har lyst til å besøke et marked, kan du ta turen til Mercadillo Market - her finner du et stort utvalg av lokale råvarer, klær, tilbehør og mye mer.

Hvis du vil kjøpe gaver, anbefaler vi deilige lokale produkter som olivenolje, vin, honning, oliven og oster. Disse kan kjøpes på de lokale markedene. Det er mange håndverkere i området som produserer tradisjonelt håndverk som keramikk, veving, smykker og lærvarer. Costa Blanca er hjemsted for mange økologiske kosmetikkprodukter som såper, kremer og oljer laget av lokale ingredienser som oliven og lavendel, og disse egner seg godt som gaver.

Restauranter og underholdning


Hva ville en ferie på Costa Blanca vært uten de lokale delikatessene paella og tapas? Paella er en av Spanias mest kjente retter og finnes på nesten alle restauranter på Costa Blanca, og inneholder vanligvis ris, fisk og sjømat som reker, blåskjell og blekksprut, og noen ganger kylling- eller kjøttstykker.tapas er spanske snacks som ofte serveres på barer og restauranter. De kan inneholde oliven, ost, skinke, sjømat og andre delikatesser. I den varmeste delen av sommeren anbefaler vi gazpacho, en kald suppe laget av tomater, paprika, agurk, brød, hvitløk og olivenolje.

For disse og andre smakfulle delikatesser kan du besøke Restaurante Casa Toni i Benidorm - en restaurant som serverer tradisjonelle spanske retter som paella og sjømat, eller Restaurante El Puerto i havnen i Alicante.

Costa Blanca byr på et bredt utvalg av underholdning, fra tradisjonell spansk kultur til moderne uteliv. Restauranter og barer i området serverer lokal mat og drikke, levende musikk og underholdning. Byer som Benidorm, Alicante og Torrevieja har et livlig natteliv som varer til langt ut på morgenkvisten. Klubben KU Benidorm er for eksempel en av Benidorms mest populære nattklubber og har også et uteområde med svømmebasseng.

Et annet godt alternativ for natteravner er KM Playa, en nattklubb ved stranden som tilbyr underholdning til langt ut på morgenkvisten og ofte har live DJ-er. Hvis du er på ferie i Alicante og vil danse til daggry, er Kharma en av Alicantes mest populære nattklubber, som ligger i sentrum av byen.

Den trendy nattklubben Marmarela på Alicante-stranden er også et alternativ, med fantastisk utsikt og musikk og underholdning av høy kvalitet.Costa Blanca feirer mange tradisjonelle spanske festivaler som lokale helgenfester, musikkfestivaler, danseforestillinger og teaterforestillinger.For den aktive feriegjesten er det mange muligheter for sportsaktiviteter som golf, sykling, fotturer og vannsport.

Informasjon om Costa Blanca:
Flytid: Beregnet flytid fra Norge: 4 - 4,5 timer.
Avstand fra Alicante lufthavn: Albir 70 km/49 min, Alicante 15 km/21 min, Altea 72 km/53 min, Benidorm 66 km/46 min, Calp 77 km/53 min, Denia 104 km/1 time 10 min, La Manga 144 km/1 time 30 min, Torrevieja 44 km/42 min, Villajoyosa 50 km/46 min. Vær oppmerksom på at avstandene er omtrentlige og kan variere avhengig av trafikk og tid på dagen.
Tidsforskjell: -1 time
Telefonoppringing: +34 og det spanske telefonnummeret. For å ringe til Norge , ring +47 og det norske telefonnummeret.
Vaksinasjoner: Ingen vaksiner er påkrevd. Hvis du er i tvil, ta kontakt med legen din.
Befolkning: Costa Blanca har en befolkning på over 5 millioner innbyggere. Noen av de største byene på Costa Blanca er Alicante (350 000), Benidorm (71 000), Calpe (30 000), Cartagena (214 000) og Elche (230 000).
Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på rundt 23 euro per person. Øl koster ca. 4,5 euro, sigaretter ca. 5-6,5 euro.
Strender: Sandstrender av god kvalitet.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer på de største feriestedene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Den spanske valutaen er euro. Det er mulig å betale med kredittkort i de fleste butikker og på alle hoteller, og minibankene godtar de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024:

Nyttårsdag (Año Nuevo): 1. januar.
Langfredag (Viernes Santo): 29. mars.
1. mai (Día del Trabajo): 1. mai.
Kristi himmelfartsdag (Asuncion de la Virgen): 15. august.
Fiesta Nacional de España (Spanias nasjonaldag): 12. oktober.
Allehelgensdag (Día de Todos los Santos): 1. november.
Grunnlovsdagen (Día de la Constitución): 6. desember.
Juledag (Día de Navidad): 25. desember.

Været:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
13°c 14°c 16°c 18°c 21°c 24°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
27°c 27°c 25°c 21°c 16°c 15°c