• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Costa Brava er et fantastisk kystområde nordøst i Spania i regionen Catalonia. Regionen er et attraktivt turistmål takket være de mange flotte sandstrendene, det krystallklare vannet og den rike historien. Området er preget av middelhavsklima med varme og solrike somre og milde og våte vintre. Om sommeren kan temperaturene nå høye nivåer, ofte over 30 grader. Om vinteren er temperaturene mildere, men regn kan forekomme, spesielt tidlig på vinteren og våren. Høsten og våren er som regel en behagelig ferietid, da temperaturene fortsatt egner seg for utendørsaktiviteter og landskapet er grønt og vakkert.

Costa Brava har over 200 kilometer med variert kystlinje og et stort utvalg av landskap. Hvis du er friluftsentusiast, vil du garantert elske Costa Brava - strendene byr på sol og sand og alt fra dykking og snorkling til fisketurer. Området har fantastiske naturparker og fjellandskap som tiltrekker seg turgåere og naturelskere - med muligheter for fotturer, sykling, fuglekikking og herlige pikniker.

Her er noen av naturparkene du bør besøke på din ferie på Costa Brava: Garrotxa Volcanic Area Natural Park (Girona) er kjent for sine mer enn 40 vulkaner og mange gamle lavastrømmer som skaper et unikt og fascinerende landskap. Montseny naturpark (ca. 50 km fra Barcelona) er et UNESCO-biosfærereservat som byr på en mangfoldig blanding av fjell, skog og elver. Cadí-Moixeró naturpark (ca. 50 km fra Barcelona) er den største naturparken i Catalonia og byr på spektakulær utsikt over Pyreneene og muligheter for fotturer og turer i naturen. Hele familien kan nyte en dag i et badeland som Water World Lloret (Lloret de Mar) eller Aquabrava (Roses), som tilbyr en rekke aktiviteter for alle aldre, inkludert vannsklier, bølgebasseng, lekeområder og mye mer.

Kulturelt sett er Costa Brava en rik region med mange tradisjoner og katalansk atmosfære. Historiske landsbyer og byer som Girona og Figueres, samt mange museer og kunstgallerier byr på interessante kulturopplevelser, og vi anbefaler også et besøk i Barcelona. Barcelona er kjent for sin rike kulturarv og flere steder på UNESCOs verdensarvliste, som Sagrada Familia og Park Güell, tegnet av Antoni Gaudí. Alle destinasjonene er lett tilgjengelige med leiebil eller offentlig transport i området.Strender


Costa Bravas strender byr på et bredt utvalg av gyllen sand, steinete viker og mystiske grotter. Her er noen forslag til en vellykket stranddag:

Platja de Treumal i Blanes er et godt valg for barnefamilier og snorkelentusiaster. Stranden er vakker som et postkort og ligger bare noen få minutters kjøring fra Blanes. Ved siden av stranden ligger den tropiske botaniske hagen Pinya Rosa, der du kan se en rekke fantastiske kaktusarter.

Stranden i Calella er også svært barnevennlig. Det er en lang, bred og fin sandstrand med mange fasiliteter, blant annet utleie av solsenger og parasoller, badevakter, dusjer og toaletter. Det finnes også flere lekeplasser for barn på stranden. Stranden i Calella er tildelt Blått flagg, som kun tildeles strender med høy kvalitet, sikkerhet og fasiliteter.

Sa Caleta i Lloret de Mar ligger i en steinete bukt i den nordlige enden av Lloret de Mar. Klippene som omgir stranden og middelalderslottet på toppen av dem skaper en unik atmosfære. Sentralt i bukten er det en fin sandstrand, og rundt kantene, blant klippene, er det en rik undervannsverden. Så ikke glem å ta med snorkelutstyret.

Platja d'Aro har en bred, gyllen sandstrand som strekker seg langs kysten. Stranden er velholdt og ren, og det er mange tjenester og fasiliteter i nærheten.Du kan leie solsenger og parasoller for å slappe av mens du soler deg, og det finnes også dusjer og toaletter på stranden. Vannet på Platja d'Aro-stranden er klart og turkist, noe som gjør den til et attraktivt sted for bading og vannsport. Stranden egner seg også godt for familier, da det vanligvis ikke er sterk strøm.Det finnes flere servicefasiliteter på stranden, blant annet strandbarer og restauranter der du kan nyte forfriskninger eller små snacks. Platja d'Aro tilbyr også et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter, som vindsurfing, vannscooter og båtturer.

Shopping på Costa Brava


De fleste landsbyer og byer på Costa Brava byr på mange shoppingmuligheter. I byer som Girona, Figueres, Tossa de Mar og Roses finner du lokale butikker, klesbutikker, gavebutikker og mye mer. På lokale markeder kan du finne ferske råvarer som vin og skinke, kunsthåndverk og klær. Markeder er også gode steder å oppleve den lokale kulturen og gjøre unike kupp. Flere kjøpesentre på Costa Brava tilbyr et bredt utvalg av butikker, restauranter og underholdning. Noen eksempler er Espai Gironès i Girona, Gran Jonquera Outlet & Shopping i Rosa, EspaiC Gironès og La Roca Village nær Barcelona for å nevne noen populære kjøpesentre. 

Ønsker du mer variasjon, kan du dra til Girona eller Barcelona. De fleste av Gironas butikker og kjøpesentre er konsentrert i den historiske delen av Carrer de la Barca og i Carrer Emili Grahit i den mer moderne delen av byen. Barcelona har mange shoppingområder for enhver smak og pengepung .Paseo de Gràcia, en av Barcelonas mest berømte boulevarder, har det største utvalget av luksuriøse mote- og livsstilsbutikker, og Avenida Diagonal er en av Barcelonas bredeste gater, der FC Barcelona stadion og Sagrada Familia-kirken ligger.

Her finner du internasjonale og lokale luksusmerker samt populære kjøpesentre med et svært variert utvalg av butikker. Den berømte La Rambla er et must når du besøker Barcelona. Zeeman er for eksempel en stor kjede av kles- og tilbehørsbutikker. Utvalget omfatter basisklær for hele familien, som t-skjorter, bukser, kjoler og undertøy, men også husgeråd og annet tilbehør. Zeeman er ofte kjent for sine lave priser og sitt store utvalg, noe som gjør den populær.

La Boqueria, som ligger på La Rambla, er Barcelonas mest berømte og fargerike matmarked.Her kan du oppleve den lokale matkulturen og nyte tradisjonelle katalanske retter som jamon (lufttørket skinke), chorizo, sjømat og lokale oster. La Boqueria er populært blant både lokalbefolkningen og turister, og er et flott sted å oppdage Barcelonas gastronomiske tilbud og atmosfære. Typiske produkter fra Costa Brava er olivenolje, vin, sardiner og andre fiskeprodukter, jamón (lufttørket skinke) og oster som manchego og idiazábali, som er populære snacks eller spises som forrett. Costa Bravas kunsthåndverkere lager vakre smykker og keramikk, som er populære suvenirer.  Verkene til Costa Bravas egen sønn Salvador Dali er også svært populære i suvenirbutikker og kunstgallerier.


Restauranter og underholdning


Det katalanske kjøkkenet er et av de mest varierte i Spania og kombinerer sjømat, friske grønnsaker og krydrede smaker. Her er noen typiske katalanske retter som du absolutt bør prøve:

Paella: Selv om paellaen opprinnelig kommer fra Valencia-regionen, er den svært populær i Catalonia, og består vanligvis av sjømat som reker, blåskjell og blekksprut.
Fideuà: Dette er paellaens katalanske fetter, tilberedt på samme måte som paella, men med pasta i stedet for ris.
Crema Catalana: Katalansk versjon av creme brulee, en vaniljesaus smaksatt med vaniljesmør og karamellisert på overflaten.
Saltet skinke (Jamon): Katalanerne elsker skinke, og saltet skinke er en av regionens mest populære snacks og forretter.Escudella in carn d'olla: En tradisjonell katalansk gryterett med kjøtt og grønnsaker som vanligvis serveres om vinteren.

Costa Brava har mange restauranter som serverer tradisjonelle katalanske retter, tapas og fersk sjømat. Det finnes også mange internasjonale restauranter i området som tilbyr en rekke forskjellige retter, blant annet italiensk, meksikansk, japansk og hurtigmat. Utelivet på Costa Brava er variert og spenner fra livlige barer til mer avslappede nattklubber. Hvis du elsker uteliv, finner du Costa Bravas livligste natteliv i Lloret de Mar: Området har mange barer, klubber og diskoteker som tiltrekker seg både lokalbefolkningen og turister. De mest populære klubbene her er Disco Tropics og St Trop.

Tossa de Mar har et litt roligere uteliv enn Lloret de Mar, men det finnes likevel mange barer og puber der du kan nyte en drink og levende musikk. Annen voksenunderholdning er de årlige vinfestivalene i flere byer og landsbyer som feirer regionens vinkultur. Disse arrangementene kan omfatte vinsmaking, tradisjonell dans, musikkopptredener og lokal mat.

En av de mest kjente festivalene på Costa Brava er den internasjonale fyrverkerikonkurransen i Blanes (Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava), som vanligvis arrangeres i slutten av juli. Dette arrangementet tiltrekker seg tusenvis av besøkende fra hele verden hvert år for å beundre det spektakulære fyrverkeriet som konkurrerer mot hverandre.

Informasjon om Costa Brava:
Beregnet flytid: Oslo-Barcelona: 3 timer og 30 minutter.
Fra Barcelona lufthavn til: Blanes ca. 86 km/1 time-Calella ca. 71 km/52 min-Lloret de Mar ca. 90 km/1 time-Malgrat de Mar ca. 82 km/1 time-Pineda de Mar ca. 72 km/1 time-Platja d`Aro 130 km/1 time 20 min-Roses ca. 170 km/2 timer-Santa Susanna ca. 74 km/1 time-Tossa de Mar ca. 110 km/1 time 20 min. Vær oppmerksom på at avstandene er omtrentlige og kan variere avhengig av trafikk og tid på døgnet.
Tidsforskjell: -1 time
Oppringing: Ring +34 og spanske telefonnumre. For å ringe til Norge, ring +47 og telefonnummeret.
Vaksinasjoner: Ingen vaksiner er påkrevd. Rådfør deg med legen din hvis du er i tvil.
Større byer: Barcelona (4,8 millioner), Girona (101 000), Figueres (47 000), Blanes (39 000), Lloret de Mar (38 000), Palafrugell (23 000).
Prisnivå: Øl koster ca. 4,5 €, sigaretter ca. 5-6,5 €.
Strender: Fra store sandstrender til små klippebukter.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer, utflukter.
Valuta: Den spanske valutaen er euro. Det er mulig å betale med kredittkort i de fleste butikker og på alle hoteller, og minibankene godtar de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024:
Nyttårsdag (Año Nuevo): 1. januar
Langfredag (Viernes Santo): 29. mars
1. mai (Día del Trabajo): 1. mai
Kristi himmelfartsdag (Asuncion de la Virgen): 15. august
Fiesta Nacional de España (Spanias nasjonaldag): 12. oktober
Allehelgensdag (Día de Todos los Santos): 1. november
Grunnlovsdagen (Día de la Constitución): 6. desember
Juledag (Día de Navidad): 25. desember

Været:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
13°c 15°c 16°c 18°c 21°c 25°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
28°c 29°c 26°c 22°c 17°c 14°c