• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Costa del Sol - den spanske solkysten - strekker seg fra Málaga til Gibraltar. Denne 150 km lange middelhavskysten er en del av Andalusia og tilhører provinsen Málaga. Costa del Sol har gjort seg fortjent til en plass blant Spanias fremste turistdestinasjoner takket være sine fortryllende sandstrender, nesten endeløse solskinn og et bredt utvalg av fritidsaktiviteter.

Klimaet på Costa del Sol er utvilsomt en av hovedattraksjonene, med over 300 soldager i året som gir perfekte forhold for både avslappende ferier og fotturer. Regionens mangfoldighet spenner fra vakre naturlandskap og fjellandsbyer til golfbaner i verdensklasse, mange vannsportsanlegg og turstier som tiltrekker seg friluftsentusiaster året rundt. I tillegg byr Costa del Sol på kulinariske opplevelser som gjenspeiler den rike gastronomien i Andalucía, og gir turister muligheten til å smake på tradisjonelle spanske delikatesser og lokale viner.

I hjertet av Costa del Sol ligger Malaga, der historie, kultur og moderne livsstil smelter sammen til uforglemmelige opplevelser, fra historiske steder og museer til moderne kjøpesentre og et pulserende natteliv. Blant de historiske severdighetene som er verdt å utforske i Malaga, er Alcazaba-festningen, som ble bygget på 1200-tallet og byr på spektakulær utsikt over byen og Middelhavet. Det er et av Malagas mest berømte historiske steder. Festningen har en liten inngangsbillett og er åpen hele året. Malagas imponerende katedral er over 80 meter høy og ruver over byen. Katedralens arkitektur er en blanding av renessanse, gotikk og barokk. Katedralen er åpen for besøkende hver dag, og inngangsprisen varierer avhengig av hvilke deler av katedralen du ønsker å se.

For kunstinteresserte anbefaler vi et besøk på Museo Picasso Malaga. Dette kunstgalleriet fokuserer på Picassos kunst. Museet har både permanente og midlertidige utstillinger. En interessant dagstur er Jardin Botánico Histórico La Concepción, en botanisk hage hvor du kan oppleve en rekke palmer og tropiske blomster.

Andre steder å besøke på Costa del Sol er Acebuchal, også kjent som El Acebuchal. Acebuchal ligger i Axarquia i provinsen Málaga i Sør-Spania, ca. 70 km øst for Málaga, og er en del av naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama. Acebuchal er en usedvanlig vakker landsby som ligger i fjellene og tilbyr et fredelig tilfluktssted for dem som søker fred og ro eller en interessant dagstur. Den hvite landsbyen Frigilian, ca. 71 km øst for Malaga, har fantastisk utsikt over fjellene og Middelhavet, og de smale gatene er gjennomsyret av historie og kultur. Frigiliana er flere ganger kåret til Spanias vakreste og best bevarte landsby og tiltrekker seg kunstnere og bohemer med sitt vakre landskap og gamle mauriske nabolag.

Costa del Sol er ideell for barnefamilier - her vil Middelhavets bølger fortrylle mange barn, og hele familien kan tilbringe tid i kystvannet på for eksempel et funnelboard eller en pedalbåt. På strendene i Málaga og Fuengirola finnes det store vannslott med sklier og tivoli. I sommersesongen finnes det også flere badeland for vannbabyer. Hele familien kan ta en tur til Aquamijas, på grensen til Fuengirola, eller Aqualand i Torremolinos, der skliene er perfekte for større barn. Større barn og tenåringer kan også ta en tur til naturens eget badeland, en kanotur til grottene og fossene i Nerja. Denne guidede kano- og snorkelturen byr på et uforglemmelig eventyr.

Hvis du vil nyte landskapet og naturen på Costa del Sol, bør du ta turen til Calamorro-fjellet i Benalmádena. Hele familien kan ta seg til toppen av det nesten 800 meter høye fjellet med teleférico, en taubane. Denne spennende turen byr på spektakulær utsikt over det omkringliggende landskapet.

Tiden flyr i de mange offentlige parkene på Costa del Sol. I Parque de la Batería i Torremolinos kan du for eksempel kjøre karusell eller ro båt på den kunstige innsjøen. I Benalmádenas store Parque de la Paloma kan de minste kose seg på de mange lekeplassene, med skilpadder i dammene og gnagere i buskene.

Alle destinasjonene er lett tilgjengelige med leiebil eller offentlig transport.Strender på Costa del Sol


Strendene på Costa del Sol byr på sol, fantastisk natur og Middelhavets salte bølger.

Playa de Carvajal i Fuengirola er i gjennomsnitt 1200 meter lang og 20 meter bred. Stranden består av mørk sand, grus og småstein, og det er ikke mange bølger. Stranden er velholdt og ren og har flere fasiliteter, blant annet utleie av solsenger og parasoller, strandbarer, restauranter og toaletter. I tillegg er stranden tilgjengelig for alle besøkende, med gangveier som er universelt utformet. Fargerike parasoller som kan leies, setter et muntert preg på stranden.

Playa las Viborillas i Benalmádena er en fantastisk sandstrand i naturskjønne omgivelser. Stranden er vanligvis ikke overfylt, slik at du kan nyte en fredelig atmosfære og vakker natur. Det finnes også noen fasiliteter som utleie av solsenger og parasoller, en strandbar og toaletter. Stranden egner seg spesielt godt for dem som ønsker å komme bort fra de store turistområdene og nyte freden og roen i naturen.

Playa de Cabopino er en pittoresk sandstrand nær havnen i Cabopino. Stranden er relativt lang og bred og gir god plass til soling og strandlek. Sanden er myk og gyllen, og vannet er vanligvis rolig og klart, noe som gjør den ideell for bading og snorkling. Stranden har en rekke fasiliteter, blant annet utleie av solsenger og parasoller, strandbarer, restauranter og toaletter. Playa de Cabopino er populær blant både lokalbefolkningen og turister, og er ideell for familier.

Playa de la Calahonda er en fantastisk sandstrand i byen Nerja. Denne vakre stranden byr på fantastisk utsikt og en fredelig atmosfære. Sanden er gyllen, og vannet er klart og turkisblått. På stranden ligger det noen strandbarer hvor du kan nyte forfriskninger og snacks.

Playa de Pedragalejo i Malaga er spesielt populær blant lokalbefolkningen og byr på en unik blanding av tradisjonell fiskerlandsbyatmosfære og moderne strandliv. Stranden er relativt liten og rolig, noe som gjør den til et perfekt sted å slappe av og sole seg. Det finnes flere chiringuitos, eller strandbarer, som serverer fersk sjømat og lokale delikatesser. Playa de Pedragalejo er også et populært sted for vannsportentusiaster, som surfere og kajakkpadlere, som liker de gode forholdene på stranden. Stranden har flott utsikt over Middelhavet og Málagas bybilde, noe som gjør den til et populært sted for fotografering.Shopping på Costa del Sol


Costa del Sol byr på gode shoppingmuligheter, og kystområdet byr på mange muligheter for en givende dag med shopping Her er noen anbefalinger:

Plaza de la Constitución, et lite shoppingområde i sentrum av Fuengirola, byr på et variert utvalg av spanske kjedebutikker som Zara, Bershka og Stradivarius. Området har også mange sjarmerende butikker der du kan finne unike feriesuvenirer og trendy klær.

Ønsker du mer variasjon, kan du ta turen til kjøpesenteret Miramar i Malaga. Her finner du alt du trenger av elektronikk, klær og mat. Kjøpesenteret har også kino og flere restauranter, så du kan være sikker på å ha det gøy hele dagen. I Malagas gamleby er Calle Marqués de Larios en sjarmerende handlegate full av butikker og tradisjonelle spanske forretninger. På promenaden kan du nyte den lokale atmosfæren og gjøre unike oppdagelser.

Malaga har også flere moderne kjøpesentre, som Larios Centro og Vialia Malaga, som tilbyr et bredt utvalg av butikker, restauranter og underholdning. Det er enkelt å kombinere en shoppingtur med en byrundtur og samtidig utforske Malagas severdigheter.

Kjøpesenteret Plaza Mayor ligger bare noen få kilometer fra Malaga. På Plaza Mayor finner du et bredt utvalg av butikker der du kan gjøre gode kjøp, spesielt sportsbutikken som tiltrekker seg kunder med sine kvalitetsprodukter.

På Costa del Sol finner du et stort utvalg av typiske produkter som gjenspeiler den andalusiske regionens rike kultur og tradisjoner. Disse produktene egner seg utmerket som suvenirer. Vi har samlet noen av dem.

Flamenco er dypt forankret i den andalusiske kulturen, og på Costa del Sol kan du kjøpe flamencodekorasjoner som fjær, hansker, skjørt og annet tilbehør. Spanske mantillaer og skjerf er også populære kjøp. De kan være vakkert vevd eller dekorert og egner seg godt som gaver eller suvenirer fra Spania. Den andalusiske regionen er også kjent for sin vin, spesielt søte viner som sherry og Miguelitos. Miguelitos er små bakverk fylt med krem eller sjokolade og dekket med melis.

Restauranter og underholdning på Costa del Sol


Costa del Sol byr på et variert utvalg av restauranter for enhver smak og pengepung - fra strandbarer (chiringuitos) til fine restauranter, fra lokale delikatesser og tapas til sofistikerte gourmetretter. Disse restaurantene er vel verdt et besøk når du ferierer på Costa del Sol:

El Pimpi er en berømt restaurant og bar i Malagas gamleby, i nærheten av Alcazaba-festningen og ruinene av det romerske teateret, noe som gjør den til et populært reisemål for både lokalbefolkningen og turister. El Pimpi er spesielt kjent for sin tradisjonelle andalusiske atmosfære og sin deilige lokale mat og drikke. Restauranten tilbyr et bredt utvalg av lokale delikatesser som jamón ibérico (iberisk skinke), paella, tapas og fersk sjømat. De har også et omfattende vinutvalg med både lokale og internasjonale viner.

Restaurante Skina i Marbella har fått en Michelin-stjerne, noe som gjør den til en av de mest prestisjefylte restaurantene i regionen. Skina er spesielt kjent for sitt innovative kjøkken, som kombinerer tradisjonelle andalusiske smaker og ingredienser med moderne retter.

Restaurante Santiago i Fuengirola er kjent for sin koselige atmosfære og autentisk spansk mat. Restaurantens meny byr på et bredt utvalg av fersk sjømat, som gambas (reker), calamares (blekksprut) og ulike typer fisk, tilberedt etter tradisjonelle oppskrifter.

I Torremolinos finner du El Gato Lounge, som tilbyr mat av høy kvalitet og god service. Restauranten har en avslappet og elegant atmosfære med en hyggelig terrasse med utsikt over Middelhavet. Menyen inneholder et bredt utvalg av både lokale og internasjonale retter, og spesielt sjømaten har fått mye skryt.

Costa del Sol serverer deilige tradisjonelle retter som gjenspeiler smakene og kulturen i den andalusiske regionen. Her er noen populære tradisjonelle retter som garantert vil falle i smak:

Pescaíto frito: Dette er stekt fisk som er populær i kystbyene. Det kan være ansjos, ansjos eller annen småfisk. Pescaíto frito serveres ofte med sitron og alioli.
Salmorejo: En kald tomatsuppe med opprinnelse i Córdoba. Salmorejo er tykkere og fyldigere enn gazpacho. Den inneholder også brød, olivenolje, hvitløk og egg.
Espetos: Dette er grillede sardiner som settes på en pinne og grilles over åpen ild. Espetos er populære på kystrestauranter.
Rabo de toro: En gryterett av oksehale braisert i rødvin og krydder. Det er en fyldig og mør rett som vanligvis serveres med poteter eller ris.
Churros con chocolate: Churros, som er stekte deigpinner, anbefales for de som elsker søtsaker. De dyppes i en tykk sjokoladesaus.

Costa del Sol har et blomstrende natteliv med mange barer, nattklubber og klubber som passer for alle typer fester. Puerto Banus i Marbella er for eksempel kjent for sitt luksuriøse uteliv og har en rekke barer, nattklubber og klubber som tiltrekker seg både lokale og internasjonale gjester. Funky Buddha Beach er en av de mest kjente strandklubbene i området og byr på gode fester, sofistikert atmosfære og fantastisk havutsikt. Seven er en annen populær nattklubb som byr på variert musikk og fester til langt ut på morgenkvisten.

 På strandpromenaden og havneområdet i Fuengirola ligger det mange populære barer og nattklubber, som er spesielt populære blant det yngre publikummet. Diskoteket Olivia Valere byr på en sofistikert og luksuriøs atmosfære der gjestene kan drikke og danse til langt på natt. Olivia Valere er populært blant både lokalbefolkningen og turister, og arrangerer ofte spesielle arrangementer og temafester.

I Torremolinos er Palladium Club en av de mest kjente nattklubbene med et bredt utvalg av musikk, DJ-er og liveartister. Klubben ligger i sentrum av byen, og her kan gjestene feste og danse til langt ut på morgenkvisten.

Tibu ligger i Puerto Marina-området i Benalmadena og er en av de mest berømte og luksuriøse nattklubbene på Costa del Sol. De moderne fasilitetene, det nyeste innen lyd og lys og et bredt musikktilbud sørger for en minneverdig nattelivsopplevelse.

Om Costa del Sol:
Beregnet flytid fra Oslo til Malaga: ca. 4 timer og 30 minutter.
Avstand fra Malaga flyplass: Malaga ca. 12 km/30 min - Malaga ca. 51 km/40 min - Torremolinos ca. 8 km/15 min - Fuengirola ca. 23 km/20 min. Vær oppmerksom på at avstandene er omtrentlige og kan variere avhengig av trafikk og tid på dagen.
Tidsforskjell: -1 time
For å ringe: Ring +34 og det spanske telefonnummeret. For å ringe til Norge, ring +47 og telefonnummeret (husk å fjerne den første 0-en i telefonnummeret).
Vaksinasjoner: Ingen vaksiner er påkrevd. Kontakt lege ved behov.
Befolkning: Malaga ca 580 000-Marbella ca 140 000-Fuengirola 80 000 innbyggere.
Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag er ca. 25 € per person. Øl koster ca. 4,5 €, sigaretter ca. 5-6,5 €.
Strender: alle typer strender
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer på de største feriestedene.
Aktiviteter: strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Den spanske valutaen er euro, og betaling med kredittkort aksepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens minibanker godtar de vanligste kortene.


Offentlige helligdager i 2024:
Nyttårsdag (Año Nuevo): 1. januar
Langfredag (Viernes Santo): 29. mars
1. mai-dagen (Día del Trabajo): 1. mai
Kristi himmelfartsdag (Asuncion de la Virgen): 15. august
Fiesta Nacional de España (Spanias nasjonaldag): 12. oktober
Allehelgensdag (Día de Todos los Santos): 1. november
Grunnlovsdagen (Día de la Constitución): 6. desember
Juledag (Día de Navidad): 25. desember

Været:
Jan Feb Mar Apr Mai Jun
15°c 15°c 16°c 18°c 21°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
31°c 31°c 25°c 23°c 18°c 16°c