• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Gran Canaria er det desidert mest populære feriemålet for skandinaver på Kanariøyene. Øya byr på sol og varme året rundt, og de fantastiske sandstrendene tiltrekker seg turister år etter år. Øya er en del av Spania og ligger bare ca. 200 kilometer fra den nordafrikanske kysten. Gran Canaria, i likhet med de andre Kanariøyene, ble dannet av vulkansk aktivitet. Naturmangfoldet er enestående - Gran Canaria er tydelig delt inn i et grønnere nord og et tørrere sør.

I nord er det frodig med sitrusfrukter, bananer og vinranker. Sør er tørrere og mer ørkenaktig med sanddyner, sandstrender, bratte klipper og kratt. Sanddynene ved Maspalomas er spesielt berømte. Øya har et subtropisk klima med nesten 300 soldager i året.

Gran Canaria er et flott reisemål for aktive feriegjester med et bredt utvalg av sports- og friluftsaktiviteter for alle nivåer. Klart vann og et rikt marint liv gjør Gran Canaria til et flott reisemål for dykking og snorkling. Populære dykkesteder inkluderer El Cabrón Marine Reserve. Pozo Izquierdo er et kjent reisemål for brettseiling i verdensklasse, og det arrangeres internasjonale konkurranser hvert år. Kitesurfing er også populært på øyas forblåste strender.

For en aktiv ferie er det utmerkede forhold for fotturer og sykling - Roque Nublo er et av de mest populære turmålene på øya. Fra Roque Nublo har du en spektakulær utsikt over øya, og i naturparken Tamabada finnes det flere turstier gjennom vakre skoger og juv. Det finnes mange velholdte sykkelruter på øya gjennom vakre landskap. Populære ruter er blant annet til Tejeda og Roque Nublo.

 Gran Canaria er ikke bare et reisemål for soling og vannsport, men byr også på en rik kulturarv og historiske steder som gamlebyen i Las Palmas, Santa Ana-katedralen, Cueva Pintada (et arkeologisk område som gir et interessant innblikk i livet og kulturen til øyas urbefolkning, guancherne) og Casa de Colón ("Columbus' hus" fra 1400-tallet), som forteller om øyas interessante historie og kultur. I tillegg byr øyas karneval og operafestivaler på unike kulturopplevelser. Det er enkelt å komme seg rundt på Gran Canaria, og de fleste destinasjonene har god service og infrastruktur for familier. Offentlig transport er også veldig bra, men det kan være praktisk å leie bil, spesielt hvis du ønsker å utforske ulike deler av øya i ditt eget tempo.


Strender på Gran Canaria


Gran Canaria er kjent for sine fantastiske strender og sitt varierte strandliv. Øyas strender er som små paradis som byr på varierte landskap og aktiviteter. Her er noen populære strender hvor du garantert vil få en flott strandopplevelse under Gran Canarias sol:

Playa de Maspalomas er en av Gran Canarias vakreste strender. Den ligger på sørkysten nær feriestedet Maspalomas, og er spesielt kjent for sine sanddyner og gylne sand. Maspalomas er et populært reisemål for soltilbedere og familier. Det grunne vannet og den brede stranden gjør den til et perfekt sted for avslapning og bading. Stranden tilbyr også mange fasiliteter som solsenger, strandbarer og vannsport. Stranden er en del av et naturreservat og har en rolig og naturlig atmosfære.

Playa del Inglés
er en av Gran Canarias mest berømte strender. Den er omtrent tre kilometer lang og byr på god plass til soling og avslapning. Den myke, gylne sanden gjør den spesielt attraktiv. Stranden har gode fasiliteter som utleie av solsenger og parasoller, dusjer, toaletter, strandbarer og restauranter. Playa del Inglés ligger i nærheten av mange hoteller, butikker og restauranter.

Playa de Puerto Rico er en annen populær strand. Stranden er relativt liten og halvmåneformet, noe som skaper et behagelig og skjermet miljø. Sanden er lys og fin, og stranden holdes svært ren, noe som gjør den attraktiv for solbadere. Playa de Puerto Rico ligger i hjertet av Puerto Ricos ferieområde, i nærheten av mange hoteller, restauranter og butikker. Stranden er svært familievennlig med trygge leke- og badeområder for barn. Like ved stranden ligger Puerto Ricos havn, der mange båt- og katamaranutflukter starter, blant annet delfinsafari og fisketurer.

Gran Canaria
har flere barnevennlige strender, men en spesielt populær strand er Playa de Amadores i nærheten av Playa del Ingles. Stranden tilbyr et trygt og rolig miljø der barn og familier kan nyte solfylte dager. Sanden på Playa de Amadores er myk og gyllen, og vannet er grunt og rolig. Dette gjør stranden til et ideelt sted for barn å leke i sanden og vasse i vannet. Stranden tilbyr også mange familievennlige fasiliteter som utleie av solsenger og parasoller, strandrestauranter og kafeer, toaletter og dusjer.


Shopping på Gran Canaria


Gran Canaria tilbyr et bredt utvalg av shoppingmuligheter, fra tradisjonelle butikker til moderne kjøpesentre og markeder. Las Palmas de Gran Canaria, øyas hovedstad, er full av shoppingmuligheter, med Triana- og Vegueta-områdene som tilbyr tradisjonelle butikker og håndverksbutikker, mens du i sentrum, for eksempel på Calle Mayor de Triana, finner internasjonale motemerker og store varehus.

Yumbo Centrum i Playa del Ingles er et stort kjøpesenter med et bredt utvalg av butikker, restauranter og underholdning, mens Puerto Rico kjøpesenter er et populært reisemål for strandartikler og klær.

CC Atlántico og Aguimes-markedene i Vecindario tilbyr også et bredt utvalg av klesbutikker og spisesteder. Den sjarmerende fiskerlandsbyen Puerto de Mogán og shoppingområdet Meloneras i nærheten av Maspalomas er også fylt med eksklusive butikker og motemerker. I tillegg til annen shopping er Gran Canaria et flott sted å kjøpe lokale delikatesser og suvenirer. Aloe vera-produkter, kanariske viner, dekorativt kunsthåndverk, kanarisk godteri, strandtilbehør, kanariske krydder og sauser og lokale delikatesser er alle populære kjøp på øya.


Gran Canaria for barn


Gran Canaria er et flott reisemål for barnefamilier, med mye å gjøre og se for de minste. Her er noen tips til ting å gjøre og se med hele familien:


Vannparker på Gran Canaria


Aqualand Maspalomas - et stort badeland med en rekke ulike vannsklier som passer for alle aldre og eventyrlystne. Her finnes ville og adrenalinfylte sklier som "Kamikaze" og "Tornado", men også roligere og mer barnevennlige sklier for yngre barn.

Lago Taurito er et annet familievennlig badeland på sørvestkysten av Gran Canaria i nærheten av Mogánia. Her tilbys et bredt utvalg av vannleker og aktiviteter for alle aldre. Her finnes alt fra raske og spennende sklier til mer avslappede alternativer.

Parken har også flere svømmebassenger, blant annet en stor saltvannslagune som er parkens midtpunkt. En av parkens attraksjoner er bølgebassenget, der besøkende kan oppleve bølgeskvulp som om de befant seg på en ekte strand. Det er et populært utfluktsmål for både barn og voksne. I tillegg til vannleker tilbyr Lago Taurito en rekke aktiviteter og underholdning, blant annet vannaerobic, leker og konkurranser.

Palmitos Park er Gran Canarias mest populære familievennlige attraksjon og ligger i Barranco de Palmitos. Parken byr på en variert opplevelse med over 200 fuglearter, et akvarium, en sommerfugldal, en kaktushage og et orkidéhus.

Palmitos Park har en rekke forskjellige dyr, blant annet små kolibrier, tukaner, påfugler, tukaner, traner, flamingoer og arapapegøyer. Parken har også et stort akvarium.

Det arrangeres daglige fugleshow i parken, der du kan se ulike rovfugler som hauker og ørner. Det er også et populært delfinshow.

Cocodrilo Park er den eneste dyreparken på Gran Canaria, og ligger i Agüimes. Her kan du beundre krokodiller, tropiske fisk, papegøyer, sjimpanser, bavianer og til og med bengalske tigre. Parken har den største samlingen av krokodiller i Europa.


Fornøyelsesparker på Gran CanariaHoliday World Maspalomas er en familievennlig temapark sør på Gran Canaria som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og underholdning, blant annet fire escape rooms med ulike nivåer for å utfordre de eventyrlystne, og hvis du elsker å synge, kan du velge en av parkens karaokehaller. Parken har også en bowlingbane med 16 baner der du kan teste treffsikkerheten din.

Parken er et flott sted å arrangere bursdagsselskap for barna.

Angry Birds Activity Park
er en park du må besøke i Puerto Rico. Den har over 20 forskjellige aktiviteter, blant annet skøyter, hopp, klatring, taubane, en liten racerbane, en 10-hulls minigolfbane, en utrolig laserlabyrint og en ny plaskesone.


Restauranter og uteliv på Gran Canaria


Gran Canaria har en rik og variert restaurantkultur som gjenspeiler øyas unike historie og blanding av kulturer.  Typiske måltider inkluderer "papas arrugadas" servert med mojo-saus. Populært er også "ropa vieja", en smakfull kjøttgryte, og "sancocho", en fiskerett med saltet fisk og poteter.

Gran Canaria har alt fra tradisjonelle tapasbarer til fine gourmetrestauranter. La Marinera og Restaurante Allende i Las Palmas de Gran Canaria tilbyr fersk sjømat og moderne tapasretter. Restaurante La Aquarela og Time Maspalomas i Maspalomas og Playa del Inglés tilbyr gourmet og internasjonal mat.

I Puerto Rico og Puerto de Mogán tilbyr La Taberna Timanfaya og Restaurant Porto Alegre spanske og kanariske spesialiteter og sjømat.
Gran Canaria har et økende antall restauranter som tilbyr alternativer for folk med spesielle diettbehov. El Almacén i Las Palmas tilbyr for eksempel et utvalg av vegetariske og veganske retter, mens Biocrepería RiscoCaido i Agaete tilbyr sunne veganske og glutenfrie alternativer. Gran Canaria produserer sine egne viner, og mange av dem har fått internasjonal anerkjennelse, og kanarisk rom er en velkjent og populær drikk på øya.

Gran Canarias natteliv er variert og livlig, og tilbyr noe for enhver smak. Øyas natteliv er særlig konsentrert i de populære feriebyene Las Palmas de Gran Canaria og på sørkysten, som Playa del Inglés, Maspalomas og Puerto Rico.


Las Palmas på Gran Canaria


Gamlebyen i Vegueta er full av stemningsfulle barer og restauranter. I Vegueta kan du nyte kanarisk vin, lokale tapas og levende musikk i historiske omgivelser. Triana er et livlig shopping- og spiseområde med mange trendy barer og puber. Triana er det perfekte stedet for en kveld ute og for å se på folk. Langs Las Canteras-stranden ligger det flere barer og klubber hvor du kan nyte spektakulære solnedganger og livemusikk. Las Canteras er spesielt populært om kvelden.

Playa del Inglés og Maspalomas


Kjøpesenteret Yumbo Centrum forvandles til et yrende natteliv på kvelds- og nattestid. Her finnes det mange barer, klubber og restauranter. Den internasjonalt anerkjente klubben Pacha Gran Canaria byr på energisk musikk og en flott klubbopplevelse. Pacha er en av de mest populære klubbene i området.

 
Puerto Rico og Puerto de Mogán


Disse områdene byr på et roligere, men likevel variert natteliv. Puerto Ricos barer og puber tilbyr livemusikk og karaoke, mens Amadores-stranden med sine strandbarer og restauranter er et avslappet og vakkert sted å tilbringe kvelden. Havnen i Puerto de Mogán har en romantisk atmosfære og koselige barer og restauranter. Dette området er spesielt egnet for dem som ønsker en avslappet og rolig kveld.  Gran Canaria er også vertskap for mange spesielle arrangementer og festivaler, som Gran Canaria-karnevalet, som varer i flere uker og omfatter parader, konserter og gatefester. Karnevalet er fullt av fargerik atmosfære og glede.

Informasjon om Gran Canaria:

Flytid: Beregnet flytid fra f.eks. Oslo: 5,5 timer
Avstand fra Gran Canaria flyplass: Las Palmas 25 km/30 min -Maspalomas 30 km/30 min -Playa del Ingles 32 km/30 min -Puerto de Mogan 60 km/50 min -Puerto Rico 50 km/45 min. Vær oppmerksom på at avstandene er omtrentlige og kan variere avhengig av trafikk og tid på døgnet.
Tidsforskjell: -1 time
Telefon: Slå +34 og spansk telefonnummer. For å ringe til Norge, +47 og telefonnummeret. Eventuelle nuller først i nummeret fjernes.
Vaksinasjoner: Ingen vaksinasjoner er påkrevd. Rådfør deg med legen din om nødvendig.
Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på rundt 23 euro per person. Øl koster rundt 4,5 euro, sigaretter rundt 5 til 6,5 euro.
Strender: Velholdte sandstrender.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer i de største feriebyene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Den spanske valutaen er euro. Kredittkortbetaling aksepteres i de fleste butikker og hoteller, mens minibanker aksepterer de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024:

Nyttårsdag (Año Nuevo): 1. januar
Langfredag (Viernes Santo): 29. mars
1. mai (Día del Trabajo): 1. mai
Kristi himmelfartsdag (Asuncion de la Virgen): 15. august
Fiesta Nacional de España (Spanias nasjonaldag): 12. oktober
Allehelgensdag (Día de Todos los Santos): 1. november
Grunnlovsdagen (Día de la Constitución): 6. desember
Juledag (Día de Navidad): 25. desember


Været
Jan Feb Mar Apr Mai Jun
15°c 15°c 16°c 18°c 21°c 27°c
Jul Aug Sep Okt Okt Nov Desember
31°c 31°c 25°c 23°c 18°c 16°c