• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Mallorca er en fantastisk øy i den spanske øygruppen Balearene i Middelhavet. Øya har vært en populær feriedestinasjon i flere tiår, særlig på grunn av det milde klimaet. Det varmeste været på Mallorca er mellom mai og oktober med temperaturer mellom 25 og 28 grader, mens vintertemperaturene ligger mellom 13 og 17 grader, noe som gjør Mallorca til en rimelig vinterferiedestinasjon.


Mallorca er en av de største øyene i Middelhavet og har rundt 900 000 innbyggere. Omtrent halvparten av befolkningen bor i øyas hovedstad Palma. Playa de Palma, som ligger i nærheten av Palma, er en klassisk badeby med fantastiske strender for soling og bading. Området er også ideelt for ulike former for vannsport. Alcudia nord på Mallorca er kjent for sin nesten 15 kilometer lange sandstrand, noe som gjør den til en favoritt blant barnefamilier. Palma Nova og Magaluf lokker med et livlig natteliv og et variert underholdningstilbud. De fine sandstrendene i Santa Ponsa tiltrekker seg både solbadere og badegjester. Her kan du nyte det turkise vannet og slappe av i solen.

Øya har over 200 flotte strender, alt fra lange sandstrender til små klippebukter, noe som gjør den til et ideelt reisemål for badeferie. Mallorca er en drøm for vannentusiaster, med flere badeland som Hidropark nord på Mallorca, i landsbyen Port d'Alcúdia, og Aqualand i Palma.

For historieinteresserte er Mallorca en gullgruve. Øya har fascinerende severdigheter som katedralen La Seu og Almudaina-palasset. La Seu-katedralen, hovedattraksjonen i Palma, er imponerende både innvendig og utvendig med en struktur fra 1200-tallet. Almudaina-palasset har fungert som residens for spanske kongelige under deres besøk på Mallorca.

Mallorca byr også på flotte utendørsopplevelser. Du kan beundre dryppsteinsgrottene i Drach, hvor du kan se fantastiske fjellformasjoner og underjordiske innsjøer. Fyrtårnet Formentor på nordspissen av øya byr på dramatisk landskap og spektakulær utsikt. Øya tiltrekker seg også golfere med sine mange baner.

Strender


Mallorcas strender er fantastiske med hvit sand, turkisblått vann og fantastisk natur. Det er vanskelig å kåre den beste og vakreste stranden på Mallorca, men her er noen populære strender:

Playa de Alcudia ligger nord på Mallorca og er en av de mest populære barnevennlige strendene på øya. Stranden er lang og har fin sand, og vannet er grunt og trygt for barn. Alcudia Beach har mange fasiliteter som lekeplasser, vannsklier og sandvolleyballbaner som kan underholde barna hele dagen.

En annen barnevennlig strand, Cala Millor, ligger på østkysten av Mallorca. Stranden er bred, har fin sand, og vannet er ganske grunt, noe som gjør den til et trygt sted for barn å leke og bade i. Cala Millor har mange aktiviteter, som utleie av pedalbåter, lekeplasser og en strandpromenade full av butikker og restauranter der hele familien er velkommen.

Hvis du vil utforske undervannsverdenen, er Es Trenc det perfekte stedet - stranden er kjent for sin vakre, hvite sand og sitt krystallklare vann. Es Trenc-stranden er også relativt grunn, noe som gjør den til et trygt sted å snorkle for alle aldre.

Skal du feriere sammen med partneren din? Romantiske Cala Varques ligger på Mallorcas østkyst og er kjent for sitt fantastiske turkise vann, steinete omgivelser og rolige atmosfære. Stranden er tilgjengelig med båt eller til fots, og den skjulte beliggenheten gjør den til et ideelt sted for romantiske spaserturer eller piknik med partneren. Det er ingen servering på stranden, så ta med egen snacks og drikke.


Shopping på Mallorca


Mallorca er et flott sted å shoppe, og det er mye å velge mellom. På hvert feriested finner du et godt utvalg av klær, sko, suvenirer og lokalt håndverk. Hvis du vil ha med deg mer hjem, kan du velge produkter som kvalitetsolivenolje eller kryddersalt med urter, sitron eller chili. Dette er smakfulle og praktiske krydder til hjemmekjøkkenet.

Mallorca er kjent for sin vakre keramikk - forelsker du deg i Mallorca, vil disse produktene bringe øyas atmosfære inn i hjemmet ditt Hvis du har litt ledig plass i kofferten, kan du fylle den med Ensaimada-kaker, et tradisjonelt søtt bakverk som er en mallorcinsk spesialitet. Disse luftige, seige kakene er ofte fylt med ingredienser som fløte, vaniljesaus eller mandelmasse. Ensaimadas er perfekte som suvenirer eller godteri.

Besøker du hovedstaden Palma de Mallorca, finner du øyas shoppingscene i gamlebyen - her er det flere interessante promenader å utforske: Strandpromenaden Carrer de Sant Miquel fører til Plaça d'Espanya og byr på mange interessante butikker. Carrer dels Oms er en annen fin promenade som leder mot La Rambla.

Selv om La Rambla ikke er like livlig som Ramblaen i Barcelona, har den også blomsterboder og butikker av høy kvalitet.La Rambla fører til et av Palmas mest elegante shoppingområder. Av. de Jaume III er byens viktigste handlegate. Det er den viktigste handlegaten i sentrum med store butikker som Desigual, Mango og Massimo Dutti. Det største varehuset i byen ligger her.

Restauranter og underholdning


Mallorca byr på et variert utvalg av restauranter og underholdning for enhver smak og preferanse, fra lokale delikatesser som paella og tapas på tradisjonelle restauranter, til fersk sjømat og internasjonale retter fra hele verden på kystrestauranter. Ønsker du en mer sofistikert matopplevelse, kan du fordype deg i Michelin-stjerner, for eksempel på restauranten Marc Fosh i Palma, som serverer moderne middelhavsmat med en deilig vri. Adrián Quetglas i Palma er også verdt et besøk, der du kan utforske det moderne spanske kjøkkenet med kvalitetsråvarer og kreativ matlaging i en elegant atmosfære med førsteklasses service.

Mallorca er en ideell feriedestinasjon for hele familien, med underholdning for både voksne og barn. avslappede kveldsturer langs strendene og kystgatene gir mulighet til å være sosial og nyte deilig iskrem. øya har mange iskrembarer, kafeer og gelateriaer hvor du kan smake på en rekke ulike smaker og deilige alternativer. Barn og unge kan tilbringe en morsom dag i fornøyelsesparken Katmandu Park i Magaluf på sørvestkysten av øya, eller besøke Zoologico Natura Parc på østsiden av øya, i nærheten av Son Serra de Marina. Dyrehagen gir mulighet til å se en rekke dyr i naturlige omgivelser og er et populært reisemål for barnefamilier.

Barer, klubber og nattklubber byr på massevis av underholdning for voksne, der du kan lytte til livemusikk og slappe av med en cocktail, blant annet Tito's Mallorca Palma, som har eksistert i over 90 år og er kjent for sitt brede musikkutvalg og sin energiske atmosfære, og BCM Planet Dance i Magaluf, som arrangerer DJ-show og temafester i verdensklasse året rundt.

Når du planlegger dagens program, bør du ta hensyn til at Mallorca har siesta på ettermiddagen. Mange butikker, restauranter og offentlige institusjoner stenger dørene mellom kl. 14.00 og 17.00. Denne tiden er satt av til lunsj og hvile, spesielt på varme sommerdager.

Informasjon om Mallorca:
Beregnet flytid fra f.eks. Oslo: 4 timer.
Avstand fra Mallorca flyplass: fra Alaro 20 km/27 min -Alcudia 70 km/1 time -Can Pastilla 6 km/10 min -Felianitx 48 km/45 min -Llucmajor 25 km/25 min -Magaluf 28 km/30 min -Mallorca 48 km/50 min -Palma 12 km/25 min -Playa de Palma 7 km/10 min -Porreres 35 km/35 min -Santa Ponsa 33 km/30 min -Santa Ponsa 33 km/30 min. Vær oppmerksom på at avstandene er omtrentlige og kan variere avhengig av trafikk og tid på dagen.
Tidsforskjell: -1 time
Telefonsamtaler: +34 og spansk telefonnummer. For å ringe til Norge, ring +47 og telefonnummeret. Hvis nummeret begynner med 0, skal du ikke slå det.
Vaksinasjoner: Ingen vaksiner er påkrevd. Rådfør deg med legen din hvis du har spesielle medisinske problemer.
Befolkning: Mallorca har ca. 900 000 innbyggere, hvorav halvparten bor i hovedstaden Palma.
Prisnivå: Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag ligger på ca. 23 euro per person. Øl koster ca. 4,5 euro, sigaretter ca. 5-6,5 euro.
Strender: Hundrevis av strender av god kvalitet, fra lange sandstrender til små klippebukter.
Uteliv: Diskoteker, klubber og barer på de største feriestedene.
Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling, tennis, fotball, fotturer.
Valuta: Den spanske valutaen er euro, og betaling med kredittkort aksepteres i de fleste butikker og på alle hoteller, mens minibanker godtar de vanligste kortene.

Offentlige helligdager i 2024:
Nyttårsdag (Año Nuevo): 1. januar.
Langfredag (Viernes Santo): 29. mars.
1. mai (Día del Trabajo): 1. mai.
Kristi himmelfartsdag (Asuncion de la Virgen): 15. august.
Fiesta Nacional de España (Spanias nasjonaldag): 12. oktober.
Allehelgensdag (Día de Todos los Santos): 1. november.
Grunnlovsdagen (Día de la Constitución): 6. desember.
Juledag (Día de Navidad): 25. desember.

Været:

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
13°c 15°c 16°c 18°c 21°c 24°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
28°c 29°c 26°c 22°c 17°c 14°c