• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99


I Özdere kan du virkelig slappe av. Den sjarmerende lille byen, som ligger ca 50 min kjøring fra Izmir flyplass, er en nyere destinasjon som fortsatt har en autentisk berøring med sine sjarmerende, små gater i indre by. Her bor ca. 13 000 innbyggere (om sommeren ca 100 000) Bo på en av våre resorter og leid en bil og kjør rundt i det vakre landskapet eller besøke den tidligere romerske hovedstaden Efesos, som bare er ca. 30 km fra Özdere. Hvis du vil besøke det mer livlige feriestedet Kusadasi, er det bare 35 km fra Özdere og kan lett nås med taxi eller lokalbussen (Dolmus) som går hele dagen.

 

Strender

Stranden i Özdere er en populær strand som er ca 1,8 km lang. I tillegg måler hele kystlinjen før og etter byen ca. 40 km. Over hele denne strekningen er det flotte strender ved de små buktene. Flere av strendene er markert med "Blå Flagg"

 

Restauranter og barer

Til tross for den lille størrelsen på byen er det fortsatt et godt utvalg av barer og restauranter i byen. Det serverer både lokale spesialiteter og internasjonale retter. Nattelivet i Özdere er relativt rolig, men her er det gode muligheter for en drink på en av barene eller pubene i sentrum.


Shopping

Alt av shopping i Özdere er konsentrert rundt byens shoppingområde. Her er noen sko og klesbutikker, samt suvenirbutikker. En gang i uken holdes et lokalt marked som er en av opplevelsene du ikke bør gå glipp av. Her stilles det opp mange boder og det selges alt mellom himmel og jord.  En del av markedet er frukt- og grønnsaksmarkedet.

 

Fakta om Özdere


Flytid: Beregnet flytid fra Oslo 3 timer 50 min


Transfer: Fra Izmir flyplass til det første hotellet i Özdere tar det omtrent 50 minutter. Transfer foregår med lokale engelsktalende ansatte fra vår partner i Kusadasi.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo. Tlf. 22128760


Tidsforskjell: norsk tid + 1 time


Telefon: Ring +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummeret, hvis du vil ringe Norge, må du ringe 0047 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinasjon: Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk.


Innbyggere: Özdere har ca. 15.000 innbyggere.


Pris på mat: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca. 120 kr per person. En øl koster ca 20 kr.


Andre priser: I butikken: 1 liter vann ca. 3 kr, brus (33 cl) ca 4 kr., Hvitt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 12 kr.


Strender: Stranden i Özdere er bred og rolig. Sammen med de nærliggende byene strekker kysten sig over 40 km sammen med ulike bade muligheter. Her finner du både restauranter og muligheten til å gjøre ulike vannsportaktiviteter.


Natteliv: Özdere er ikke kjent for det mest livlige nattelivet. Det er imidlertid en håndfull barer og puber.


Aktiviteter: Vannpark, vannsport, dykking, tennis, fotball.


Penger: Den lokale valutaen er tyrkiske lira (TRY). Du kan betale med Visa-kort og Mastercard de fleste steder, og du kan også ta ut kontanter i automater (minibanker) mot et gebyr.

 

Ønsker du å ta med kontanter hjemmefra, må vi gjøre oppmerksom på at det de fleste steder ikke er mulig å veksle norske kroner, og vi anbefaler derfor at du tar med euro, som kan veksles på postkontoret (PTT) eller på vekslingskontorer.


Ramadan og helligdager 2023: Nyttårsdag 1. Januar. Barnas dag 23. April. Arbeidernes dag 1. Mai. 19. Mai er Atatürks minnedag og ungdom idrettens dag. Seiersdagen 30. August. Republikkens dag 29. Oktober. 23. Mars begynner den muslimske hellige fastemåneden Ramadan. I denne perioden kan butikker holde stengt og du kan oppleve at servicenivået er lavere enn normalt. Slutten av Ramadan består av 3 helligdager (sukkerfestival) 21. - 23. April. Kurban Bayram (offerfest) 28. juni – 1. juli.


Været i Özdere:


Jan Feb Mar Apr Mai Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 15°c