• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99


I Özdere kan du virkelig slappe av. Den sjarmerende lille byen, som ligger ca 50 min kjøring fra Izmir flyplass, er en nyere destinasjon som fortsatt har en autentisk berøring med sine sjarmerende, små gater i indre by. Her bor ca. 13 000 innbyggere (om sommeren ca 100 000) Bo på en av våre resorter og leid en bil og kjør rundt i det vakre landskapet eller besøke den tidligere romerske hovedstaden Efesos, som bare er ca. 30 km fra Özdere. Hvis du vil besøke det mer livlige feriestedet Kusadasi, er det bare 35 km fra Özdere og kan lett nås med taxi eller lokalbussen (Dolmus) som går hele dagen.

 

Strender

Stranden i Özdere er en populær strand som er ca 1,8 km lang. I tillegg måler hele kystlinjen før og etter byen ca 40 km. Over hele denne strekningen er det flotte strender ved de små buktene. Flere av strendene er strender med "Blå Flagg"

 

Restauranter og barer

Til tross for den lille størrelsen på byen er det fortsatt et godt utvalg av barer og restauranter i byen. Det serverer både lokale spesialiteter og internasjonale retter. Nattelivet i Özdere er relativt stille, men her er det gode muligheter for en drink på en av barer eller puber i sentrum.


Shopping

Alt av shopping i Özdere er konsentrert rundt byens shoppingområde. Her er noen sko og klesbutikker, samt suvenirbutikker. En gang i uken holdes et lokalt marked, som er en av opplevelsene du ikke bør gå glipp av. Her er mange boder reist fra hvor alt er solgt mellom himmel og  jorden. En del av markedet er frukt og grønnsaksmarkedet.

 

Fakta om Özdere


Flytid: Beregnet flytid fra Oslo 3 timer 50 min


Transfer: Fra Izmir flyplass til det første hotellet i Özdere tar det omtrent 50 minutter. Transfer foregår med lokale engelsktalende ansatte fra vores partner i Kusadasi.


Pass og visum: For norske statsborgere kreves ikke visum til Tyrkia  (for reiser opp til 90 dager) men passet må være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen. Er du statsborger i et annet land skal du kontakte den tyrkiske ambassade i Oslo .Tlf 22128760


Tidsforskjell: norsk tid + 1 time


Telefon: Ring +90 etterfulgt av det tyrkiske telefonnummeret, hvis du vil ringe Norge, må du ringe 0047 etterfulgt av telefonnummeret.


Vaksinasjon: Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk.


Innbyggere: Özdere har ca. 15.000 innbyggere.


Pris på mat: Gjennomsnittlig pris for en to retters middag er ca. 120 kr per person. En øl koster ca 20 kr.


Andre priser: I butikken: 1 liter vann ca. 3 kr, brus (33 cl) ca 4 kr., Hvitt brød ca. 2 kr., Chips 200g ca 12 kr.


Strender: Stranden i Özdere er bred og rolig. Sammen med de nærliggende byene strekker kysten sig over 40 km sammen med ulike bade muligheter. Her finner du både restauranter og muligheten til å gjøre ulike vannsportaktiviteter.


Natteliv: Özdere er ikke kjent for det mest livlige nattelivet. Det er imidlertid en håndfull barer og puber.


Aktiviteter: Vannpark, vannsport, dykking, tennis, fotball.


Penger: Kredittkortbetaling er akseptert i begrenset grad, godtar minibanker de vanligste kortene. Bare kontanter i banken eller godkjente vekslingkontorer.


Ramadan og helligdager 2020: Nyttårsdag: 1. januar. Børnenes dag: 23. april. Arbejdernes dag: 1. maj. Atatürks mindedag samt ungdommens sportsdag: 19. maj. Den 23. april begynner den muslimske fastemåned Ramadanen. I denne periode vil offentlige kontorer og banker ha begrensede åpningstider. Slutten på ramadanen markeres med 3 helligdage (24 -26. mai). Kurban Bayram (offerfesten): 31.juli -3. august. Sejrens dag: 30. august. Republikkens dag: 29. oktober.

Været i Özdere

Jan Feb Mar Apr Mai Jun
16°c 14°c 16°c 21°c 25°c 28°c
Jul Aug Sep Okt Nov Des
30°c 33°c 30°c 24°c 22°c 15°c