• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99
 
Protaras, også kjent som Fig Tree Bay, er et rolig og trivelig feriested som ligger på østkysten av Kypros. Her er flere av Kypros fineste strender med myk, fin sand og krystallklart vann. Grunne strender, rolige omgivelser og hyggelige restauranter gjør Protaras til en favoritt blant barnefamilier og par som ønsker en rolig ferie. For de som ønsker mer fart og underholdning, ligger det sprudlende feriestedet Ayia Napa kun 12 kilometer unna.

Strender
Hele kysten består av flere flotte, langgrunne strender og badeviker. Den mest populære stranden Protaras Beach har blitt tildelt det blå flagget for sitt krystallklare og rene vann. Stranden ligger sentralt og her har du sjansen til å prøve ulike vannsporter. Ifølge mange er imidlertid den beste stranden Fig Tree Bay. Stranden er langgrunn og ligger i en lun bukt, så bølgene blir sjelden veldig høye her og er derfor ideell for barnefamilier. Benytt anledningen til å snorkle i det krystallklare vannet eller svøm ut til den lille øya som ligger i svømmeavstand fra stranden. Vær oppmerksom på at noen strender har skarpe steiner og klipper, og det kan være kråkeboller.

Shopping
I Protaras er det mange butikker med sko, klær og smykker. For et større utvalg anbefaler vi en tur til Nicosia eller Larnaca, her finner du fine handlegater og større kjøpesentre. Husk at noen butikker er stengt midt på dagen når det er på det varmeste.

Restauranter og underholdning

Protaras har et bredt utvalg av restauranter, barer og kafeer. Langs hovedgaten er det mange restauranter med både kypriotisk mat og internasjonal mat. Prøv kypriotisk meze eller spis på en utendørs sjømatrestaurant. Ikke gå glipp av Magic Dancing Waters hvor du kan se et show med vann som danser til musikk mens du spiser en god middag eller nyter en kald drink. I Protaras kan du besøke Ocean Aquarium Park som er et akvarium med mer enn 1000 forskjellige arter.

Fakta om Protaras og Fig Tree Bay
 
Flytid: Fra Oslo tar det cirka 4 timer og 30 minutter å fly til Kypros.

Transfer: Fra flyplassen i Larnaca kan du forvente mellom ca 1 - 1,5 time.

Pass og visum: Norske statsborgere trenger ikke visum til Kypros. For mer informasjon, henviser vi til Kypros ambassade.

Tidsforskjell: Norsk tid + 1 time.

Telefon: Ring +357 for å ringe et telefonnummer på Kypros. For å ringe Norge, ring +47 før nummeret.

Vaksinasjoner: Vanlige vaksinasjoner for turistreiser til middelhavsområdet, ingen spesielle vaksinasjonskrav. Snakk med legen din hvis du har spørsmål.

Innbyggere: Ca 1000 innbyggere.

Restaurantpriser: Gjennomsnittsprisen for en 2-retters middag er ca NOK 200 per person. En øl koster ca 45 kr.

Priser i butikk:
1 liter vann ca 7 NOK, et ferskt hvitt brød ca 16 NOK, en pose chips 200 gram ca 10 NOK.

Strender: Hele kysten av Protaras / Fig Tree Bay består av flere nydelige, grunne strender og badebukter. De mest kjente og mest populære er Protaras Beach og Fig Tree Bay.

Kveldsaktiviteter: I hovedgaten i Protaras er det et stort utvalg av hyggelige restauranter, koselige tavernaer og barer. Det er også et par nattklubber her, men hvis du er ute etter å feste ut i de små timer, er Ayia Napa 12 kilometer unna.

Aktiviteter: Strandaktiviteter, vannsport, dykking, snorkling og gåturer.

Penger: Kredittkort fungerer bra nesten overalt. Minibanker og banker er tilgjengelige, men ha litt penger i lommen uansett for bussbilletter, drosjer og småkjøp. Valutaen i den østlige delen av Kypros er euro.

Godt å vite: På Kypros trenger du en adapter til strømuttakene.

 
Helligdager 2023

Nyttårsdag: 1. januar
Helligtrekonger: 6. januar
Gresk uavhengighetsdag: 25. mars
Kypros nasjonaldag: 1. april
Langfredag: 14. april
Påske: 16. april - 17. april
1. mai: 1. mai
Pinse: 4. juni – 5. juni
Jomfru Marias himmelfart: 15. august
Kypros uavhengighetsdag: 1. oktober
Ochi-dagen (nei-dagen): 28. oktober
Jul: 25. desember – 26. desember

Været i Protaras/Fig Tree Bay

Jan Feb Mar Apr Maj Jun
14°c 15°c 16°c 18°c 21°c 24°c
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
27°c 28°c 26°c 22°c 18°c 15°c