• Min Reise
 • Skal vi ringe deg?
  Navn Etternavn
  Telefonnummer
  E-post
  Anropsdato
  Samtaletid
  Send_Callback
 • 23 96 68 99

Anja, Søren og Clara - Mixx Travels første testpiloter 

  

I februar fikk Mixx Travel i Danmark sendt Anja, Søren og Clara som testpiloter til Alanya. Reisen var på vår regning, og testpilotenes oppgave var blant annet å finne ut av, hvordan man best opplever Alanya sammen med baby. Her er deres historie og den samlede tekst, som vi fikk publisert i fire deler på Mixx Travels danske facebookside.  Det kommer også en omgang Testpilot for Mixx Travel Norge - når vet vi ikke ennå, grunnet verdenssituasjonen. 


Mandag 24/2 - Strandtur og svevebanen 

For en fantastisk første dag i Alanya. Vi startet med en rolig tur langs stranden, som tydelig bar preg av februar måned. Ikke mange turister, hvilket gjorde det ennå mere hyggelig og fredfullt. Solen i ansiktet og vannets bølger i bakgrunnen. What’s not to like. Vi tok svevebanen opp til borgen (enda med barnevogn) og wow for en utsikt! Bare utsikten er hele turen verd. Vi skal dog helst ikke gå glipp av en opplevelse, så vi slepte barnevognen med opp alle trappetrinnene for å gå en tur rundt ved den gamle borg. 


 

Etterpå gikk turen ned til den andre siden av berget hvor vi fant en hyggelig og barnevennlig restaurant, La Luna, langs vannet. Her var det god plass, høy stol, et lekerom til barn og fine puslemuligheter. Nå nyter vi kvelden med tyrkisk mat på en restaurant tett ved våres hotell. Tirsdag 25/2 - Marked og lekeplasser langs stranden  

Clara og jeg sitter og venter i hotellets spa, mens Søren er inne og får en hamam behandling. Etterpå er det min tur. Bare fordi vi er på ferie med en baby, kan det godt være tid til å skjemme seg bort, vi tar det bare en tur på skift. 


 

 

Vi startet dagen med en tur til et ekte tyrkisk marked. Her er det alltid mulighet for å lage en god handel og prute litt om prisene. Mine favoritter er de fargestrålende matmarkeder, hvor du finner alt fra grønnsaker, frukt, krydderier, nøtter og meget mere.  Da Clara våknet, gikk vi en tur ned langs stranden for å finne en lekeplass. Det er ikke meget hun forstår ennå, men hun nøt de fargestrålende baller. Det er masse av lekeplasser og aktiviteter for barna, spesielt langs stranden. Ennå en skjønn dag i Alanya! Onsdag 26/2 - Dolmus  

En tur med den lokale dolmus buss, var en ekte tyrkisk opplevelse i dag. Det hyggelige ved de lokale busser er, at de bare kommer og går og du kan gå av og på som du har lyst. Det er også stoppesteder, men du kan også bare vinke sjåføren inn. Ellers har dagen bydd på en deilig gåtur langs hele strandpromenaden hvor vi fant et perfekt sted til frokost. Helt nede på stranden med den skjønneste utsikt over havet og opp til borgen. Det er trist det allerede er vår siste dag, men det har virkelig vært en skjønn liten ferie.  


 

 

Generelt er Alanya en virkelig deilig by. Her er det meget barnevennlig og tyrkerne er et meget vennlig og omsorgsfullt folkeslag, det er perfekt med en baby. Oftest planlegger vi våre reiser selv, men det har vært super deilig bare å kunne lene oss tilbake og så har Mixx Travel sørget for det hele. Fly, hotell og transfer og så har de vært så gode til å hjelpe til med anbefalinger av restauranter og aktiviteter. Torsdag 27/2 - Hjemme igjen 

Nå har vi landet i dk igjen og er kommet godt hjem etter noen riktig skjønne dager i Alanya.  Vi har begge vært i Alanya før, men det var før vi ble foreldre og derfor ikke med fokus på barn. Jeg er virkelig positivt overrasket over, hvor barnevennlig det er.  

  Det er et sted jeg varmt vil anbefale barnefamilier, her virker det trygt og sikkert og alle er meget vennlige og imøtekommende med barn. Det er lekeplasser på hvert et gatehjørne (ja det er ikke engang en overdrivelse), det er masse av aktiviteter for barna i form av lekeland, aquapark, stranden og meget mere.  Alle restauranter er meget barnevennlige og har fine lekemuligheter, samt høystol og hjelper gjerne med oppvarmning av babymat.  


 

 

Utover barneaktiviteter er det også mulighet for sightseeing for de voksne hvor barnene også kan være med. Dere kan ta dere opp på berget med svevebane, på tur opp i de varme kilder, på seiltur og meget mere.  Det har vært en fornøyelse å reise med Mixx Travel. Det fantastiske med reiseselskaper er, at de sørger for det hele. Booking av fly og hotell, samt transfer. Utover det har Mixx Travel også vært riktig søte med å komme med anbefalinger av restauranter og aktiviteter. Jeg gir min varmeste anbefaling.